Το αεροδρόμιο Suvarnabhumi στην Μπανγκόκ ετοιμάζεται να ανοίξει νέο τερματικό σταθμό τον Σεπτέμβριο

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός στρατηγός Prayut Chan-o-cha πραγματοποίησε διεξοδική επιθεώρηση του νέου δορυφορικού τερματικού σταθμού 1 του αεροδρομίου (SAT-1) στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi, πριν από την αναμενόμενη ομαλή εκτόξευση του τον επόμενο μήνα. Συνοδευόταν από εξέχοντα υπηρεσιακά μέλη του υπουργικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul και του υπουργού Εσωτερικών, στρατηγού Anupong Paojinda.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο στρατηγός Prayut έκανε μια βόλτα με το τρένο Automated People Mover (APM), το οποίο συνδέει άνετα τον νέο τερματικό σταθμό με τον κύριο τερματικό σταθμό επιβατών.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η επίσκεψή του είχε ως στόχο να παράσχει ενημέρωση για την πρόοδο της κατασκευής της Φάσης 2 στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπτυξης του αεροδρομίου Suvarnabhumi, εστιάζοντας ιδιαίτερα στον επερχόμενο τερματικό σταθμό SAT-1. Ο τερματικός σταθμός, που είναι έτοιμος να ανοίξει ομαλά τον Σεπτέμβριο, πρόκειται να βελτιώσει σημαντικά την ικανότητα εξυπηρέτησης επιβατών του αεροδρομίου. Η εγκατάσταση προβλέπεται να φιλοξενεί περίπου 15 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, αυξάνοντας έτσι τη συνολική χωρητικότητα του αεροδρομίου να εξυπηρετεί συνολικά 60 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Ο στρατηγός Prayut αποκάλυψε περαιτέρω ότι η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για την κατάσταση της κατασκευής του τρίτου διαδρόμου, ο οποίος έχει ήδη ολοκληρωθεί κατά 73%. Αυτός ο νέος διάδρομος έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία τον Ιούλιο του επόμενου έτους. Με την ολοκλήρωσή του, το αεροδρόμιο Suvarnabhumi θα μπορεί να διαχειρίζεται 94 πτήσεις την ώρα, σημειώνοντας σημαντική αύξηση από την τρέχουσα χωρητικότητα των 68 πτήσεων την ώρα.

Σύμφωνα με λεπτομέρειες που δόθηκαν από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Traisulee Traisaranakul, ο τερματικός σταθμός SAT-1 διαθέτει 28 πύλες επαφής, με οκτώ ειδικά σχεδιασμένες για να φιλοξενούν τα ευρύχωρα αεροσκάφη Code F, συμπεριλαμβανομένων των A380 superjumbo jet. Επιπλέον 20 πύλες έχουν καθοριστεί για αεροσκάφη του Κώδικα Ε, όπως τα Boeing B747. Ο τερματικός σταθμός εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους και περιλαμβάνει μια σημαντική συνολική επιφάνεια δαπέδου 216,000 τετραγωνικών μέτρων.

Ο Traisulee Traisaranakul πρόσθεσε ότι κάθε τρένο στο σύστημα APM μπορεί να φιλοξενήσει έως και 210 επιβάτες, εξυπηρετώντας περίπου 6,000 επιβάτες την ώρα.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Ταϊλάνδης της Κυβέρνησης NNT.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/