Βρέθηκαν 91 αυγά θαλάσσιας χελώνας στο νησί της χελώνας στο Surat Thani

Surat Thani -

Ενενήντα ένα αυγά θαλάσσιας χελώνας βρέθηκαν στο νησί της χελώνας (Koh Tao) στο Surat Thani.

Οι ντόπιοι στο χωριό Baan Koh Tao βρήκαν μια τεράστια μητρική θαλάσσια χελώνα να γεννά αυγά στην παραλία Sai Thong (Golden Sand Beach). Αφού σκέπασε τη φωλιά με άμμο, η μητέρα χελώνα επέστρεψε στη θάλασσα.

Στελέχη του Τμήματος Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων (DMCR) έφτασαν στην παραλία για να βρουν 91 αυγά μέσα στη φωλιά. Τα αυγά έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία κοντά λόγω ανησυχίας για ζημιές από τις καιρικές συνθήκες.

Οι ξένοι τουρίστες ενθουσιάστηκαν βλέποντας τη μητέρα θαλάσσια χελώνα να γεννά αυγά όπως δεν την είχαν ξαναδεί. Οι ντόπιοι είπαν στο Phuket Express ότι έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οι μητέρες θαλάσσιες χελώνες γέννησαν για τελευταία φορά αυγά στην παραλία

Η παραλία Sai Thong είναι ένας από τους πιο διάσημους καταδυτικούς προορισμούς στο νησί Turtle. Πολλές μητέρες θαλάσσιες χελώνες συνήθιζαν να γεννούν αυγά στην παραλία στο παρελθόν και γι' αυτό το νησί ονομάστηκε Νησί της Χελώνας.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.