Το Soi Dog Foundation πραγματοποιεί ετήσια εκδήλωση εμβολιασμού στο Καταφύγιο Αδέσποτων Σκύλων του Πουκέτ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Soi Dog Foundation πραγματοποιεί ετήσια εκδήλωση εμβολιασμού στο Καταφύγιο Αδέσποτων Σκύλων του Πουκέτ, προτρέποντας την υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων.

Το Soi Dog Foundation πραγματοποίησε τον ετήσιο εμβολιασμό του στο Καταφύγιο Αδέσποτων Σκύλων του Πουκέτ στο Thalang – γνωστό και ως κυβερνητική λίρα σκυλιών ή ΑΕΠ – αυτόν τον μήνα.

Σε συνεργασία με το Επαρχιακό Γραφείο Κτηνοτροφίας του Πουκέτ, και τα 847 σκυλιά στο καταφύγιο εμβολιάστηκαν κατά έξι κοινές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της λύσσας, της σύγχυσης και του παρβοϊού, καθώς και προστασία από κρότωνες, ψύλλους και παράσιτα. 

Ο εμβολιασμός αποτελεί μέρος της μακροχρόνιας δέσμευσης του Soi Dog για την υγεία και την ευημερία των σκύλων στο καταφύγιο και επίσης τροφοδοτεί μια ευρύτερη προσπάθεια μεταξύ των φορέων για να καθιερωθεί το Πουκέτ ως η πρώτη χωρίς λύσσα επαρχία της Ταϊλάνδης μέχρι το τέλος του έτους. 

Εκτός από τους ετήσιους εμβολιασμούς, το ίδρυμα στέλνει κτηνιατρικό προσωπικό στο καταφύγιο σε εβδομαδιαία βάση και προσωπικό ενημέρωσης της κοινότητας σε καθημερινή βάση για να διασφαλίσει ότι όλα τα σκυλιά που φιλοξενούνται εκεί είναι στειρωμένα/στειρωμένα, αποπαρασιτωμένα, προστατευμένα από τσιμπούρια και ψύλλους και θεραπεύονται για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, με τα πιο κοινά πληγές από δάγκωμα σκύλου, ψώρα και διάρροια. Οποιαδήποτε σκυλιά πάσχουν από πιο σοβαρές καταστάσεις μεταφέρονται στο νοσοκομείο Soi Dog στο κοντινό Mai Khao για περαιτέρω θεραπεία. 

Μιλώντας για τις βελτιώσεις που έχει δει στο καταφύγιο, Ο Διευθυντής του Επαρχιακού Γραφείου Κτηνοτροφίας του Πουκέτ, κ. Suthat Niyomthai, δήλωσε: «Το καταφύγιο καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να βελτιώσει την ευημερία των σκύλων. Ο καθαρισμός ήταν πιο οργανωμένος και τα σκυλιά είναι γενικά καλά στην υγεία τους.

«Ο εμβολιασμός είναι βασικό στοιχείο για τη διατήρηση της ευημερίας του σκύλου, την οικοδόμηση του ανοσοποιητικού και την αύξηση της πιθανότητας κάποιος να τον υιοθετήσει», πρόσθεσε.

Ενώ συνεχίζουν να γίνονται βελτιώσεις, το ίδρυμα είναι σταθερό στη θέση του ότι η στέγαση δεν είναι η απάντηση στον υπερπληθυσμό των αδέσποτων ζώων και ότι η κύρια εστίαση πρέπει να είναι στη στείρωση και την εκπαίδευση, ιδίως όσον αφορά την υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων.  

«Πολλοί από τους σκύλους που φιλοξενούνται στο Καταφύγιο Αδέσποτων Σκύλων του Πουκέτ είναι εγκαταλελειμμένα κατοικίδια και έχουμε δει ξανά και ξανά ότι αυτά τα σκυλιά τα πηγαίνουν τρομερά σε περιβάλλον καταφυγίου. Το να πάνε από το κέντρο της προσοχής σε ένα άνετο σπίτι σε ένα από τα εκατοντάδες σκυλιά σε ένα τσιμεντένιο κτίριο κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι εξαιρετικά αγχωτικό για αυτούς», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Soi Dog, Louise Rose.

«Προτρέπουμε σθεναρά όποιον σκέφτεται να φέρει έναν σκύλο στην οικογένειά του να είναι απολύτως βέβαιος πρώτα ότι μπορεί να φροντίσει τις ανάγκες του σκύλου για όλη τη διάρκεια της ζωής του, ώστε να μην καταλήξει να υποστεί αυτή τη μοίρα. 

«Κανένας σκύλος δεν θέλει ή δεν αξίζει να βρίσκεται σε ένα καταφύγιο», πρόσθεσε. 

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύεται με πλήρη άδεια και εξουσιοδότηση από τον οργανισμό ή τους οργανισμούς που αναφέρονται στο υλικό δημοσίων σχέσεων και στα μέσα TPN. Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις του οργανισμού που εμπλέκονται στο δελτίο τύπου είναι εξ ολοκλήρου δικές τους και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του TPN media και του προσωπικού του.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.