Επιταχύνθηκε η μελέτη σκοπιμότητας για το κυβερνητικό έργο διαστημικών λιμένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η κυβέρνηση επιταχύνει μια μελέτη σκοπιμότητας για τη δημιουργία ενός διαστημικού λιμανιού για να αξιοποιήσει τις βιομηχανίες που σχετίζονται με το διάστημα και να ενισχύσει τα οικονομικά οφέλη.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Tipanan Sirichana, ο πρωθυπουργός στρατηγός Prayut Chan-o-cha εξέδωσε πρόσφατα εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες να επισπεύσουν το σχέδιο και να επωφεληθούν από τα πιθανά οφέλη από την αναπτυσσόμενη διαστημική επιχείρηση.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Γεωπληροφορικής και Διαστημικής Τεχνολογίας ξεκίνησε τη μελέτη πέρυσι και αναμένεται να ολοκληρώσει την έρευνά του μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Τα αρχικά ευρήματα αποκάλυψαν ότι η στρατηγική γεωγραφική θέση της Ταϊλάνδης κοντά στον ισημερινό θα υποστήριζε εκτοξεύσεις πυραύλων, καθιστώντας την βιώσιμη υποψήφια για τη φιλοξενία ενός διαστημικού λιμανιού.

Η Ταϊλάνδη διαθέτει δύο κατάλληλες παράκτιες τοποθεσίες, μία κατά μήκος της Θάλασσας Ανταμάν και η άλλη κατά μήκος του Κόλπου της Ταϊλάνδης, που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν την κατασκευή ενός διαστημικού λιμανιού. Οι γύρω θάλασσες προσφέρουν επίσης ασφαλείς ζώνες προσγείωσης για διαστημόπλοια, ενισχύοντας την ελκυστικότητά τους ως κόμβους για δραστηριότητες που σχετίζονται με το διάστημα.

Η ανάπτυξη ενός διαστημικού λιμανιού προβλέπεται να αποφέρει σημαντικά έσοδα από την αεροδιαστημική βιομηχανία και να προωθήσει την ανάπτυξη σε συναφείς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του διαστημικού τουρισμού. Το έργο αναμένεται επίσης να δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης για περίπου 400 επαγγελματίες, όπως τεχνικούς και τεχνικούς διαστημικών σκαφών, ηλεκτρονικούς μηχανικούς και επιθεωρητές εισαγωγών.

Με το να γίνει σημαντικός παίκτης στη διαστημική οικονομία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, η Ταϊλάνδη στοχεύει να τοποθετηθεί ως εξέχων υποψήφιος στην ταχέως αναπτυσσόμενη διαστημική βιομηχανία. Το φιλόδοξο σχέδιο διαστημικών λιμένων αντιπροσωπεύει επίσης την αποφασιστικότητα του έθνους να οδηγήσει την οικονομική ανάπτυξη και να εδραιώσει την παρουσία του στη σφαίρα της διαστημικής τεχνολογίας και εξερεύνησης.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.