Ο Pheu Thai ανακοινώνει νέο συνασπισμό για το σχηματισμό κυβέρνησης της Ταϊλάνδης

Ταϊλάνδη -

Το Pheu Thai Party ανακοίνωσε νέο συνασπισμό με τον υποψήφιο πρωθυπουργό Srettha Thavisin.

Οι προηγούμενες ιστορίες μας:

Το Pheu Thai Party θα δημιουργήσει τώρα έναν νέο συνασπισμό χωρίς το Move Forward Party, καθιστώντας το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ του προηγούμενου συνασπισμού άκυρο και άκυρο.

Τώρα για την ενημέρωση:

Το Pheu Thai Party έχει αυτή τη στιγμή 141 βουλευτές από το Pheu Thai Party και 71 μέλη του κοινοβουλίου από το Bhumjaithai Party που είναι συνολικά 212 μέλη του κοινοβουλίου.

Ο αρχηγός του κόμματος Pheu Thai, Τσόλναν Σρίκαεβ, ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου στο Κοινοβούλιο την Τετάρτη (9 Αυγούστουth) ότι άλλα έξι κόμματα που προσχωρούν τώρα είναι το Prachachart Party (9 βουλευτές), το Seri Ruam Thai Party (1 MP), το Chart Pattana Kla Party (2 βουλευτές), το Pheu Tai Ruam Palang Party (2 βουλευτές), το Palang Sangkhom Mai Party (1 MP) και το Party of Thai Counties (1 MP).

Με έξι ακόμη κόμματα συνασπισμού, ο συνολικός αριθμός των μελών του κοινοβουλίου στον νέο συνασπισμό που σχηματίστηκε από το κόμμα Pheu Thai είναι 228.

Περισσότερα κόμματα αναμένεται να συνεχίσουν να εντάσσονται στον συνασπισμό για να προσπαθήσουν να σχηματίσουν μια νέα κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, αλλά το Κόμμα Move Forward, το οποίο κέρδισε τις περισσότερες έδρες και ψήφους στις τελευταίες εκλογές, δεν θα είναι ένα από αυτά, λόγω της πολιτικής τους για τροποποίηση ο νόμος Lese Majeste ήταν αντίθετοι σε κάθε βήμα για να σχηματίσουν μια νέα κυβέρνηση και έχουν εξαναγκαστεί στην αντιπολίτευση.

Σχετικό άρθρο/Μάθετε περισσότερα:

Σύμφωνα με το ισχύον σύνταγμα, οι 250 γερουσιαστές που διορίζονται από το πλέον ανενεργό Εθνικό Συμβούλιο για την Ειρήνη και την Τάξη (NCPO) επιτρέπεται να συμμετάσχουν στους βουλευτές για την εκλογή πρωθυπουργού στο Κοινοβούλιο.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.