Οι Pheu Thai και Bhumjaithai δεσμεύονται να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση της Ταϊλάνδης

Εθνική -

Το κόμμα Bhumjaithai συμφώνησε να ενώσει τα χέρια με το Pheu Thai Party για να σχηματίσει έναν νέο κυβερνητικό συνασπισμό, δήλωσε ο ηγέτης Bhumjaithai Anutin Charnvirakul σε συνέντευξη Τύπου στις 7 Αυγούστου.

Ο Bhumjaithai συμφώνησε να δημιουργήσει έναν κυβερνητικό συνασπισμό με το Pheu Thai υπό τρεις προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων: 1) ο συνασπισμός δεν πρέπει να περιλαμβάνει το Κόμμα Move Forward 2) ο συνασπισμός δεν πρέπει να ανακατεύεται με τον lese-majeste νόμο σχετικά με τη βασιλική δυσφήμιση και 3) ο συνασπισμός δεν πρέπει να υποστηρίζει κυβέρνηση μειοψηφίας.

Η απόφαση να αλλάξουμε πλευρά έλαβε χώρα μετά Ο Pheu Thai εγκατέλειψε τον προηγούμενο συνασπισμό με επικεφαλής το Κόμμα Move Forward στις 2 Αυγούστου, μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια του αρχηγού της τελευταίας, Πίτα Λιμζαροενράτ, να αναλάβει το αξίωμα.

Ο Ανούτιν, ο οποίος είναι ο νυν υπηρεσιακός Υπουργός Δημόσιας Υγείας, συμφώνησε να υποστηρίξει τον υποψήφιο πρωθυπουργό του Pheu Thai, Srettha Thavisin, λέγοντας ότι προτεραιότητα τώρα είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα επιτρέψει στη χώρα να προχωρήσει.

Ομοίως, ο ηγέτης του Pheu Thai Chonlanan Srikaew δήλωσε ότι ο λόγος που το κόμμα του πρέπει να ενώσει τα χέρια με τον Bhumjaithai είναι να ξεπεράσει το τρέχον πολιτικό αδιέξοδο καθώς η χώρα δεν έχει ακόμη επίσημη κυβέρνηση μετά τις γενικές εκλογές στις 14 Μαΐου 2023.

Ο νέος συνασπισμός υπό την ηγεσία του Pheu Thai έχει τώρα 212 ψήφους, με τα δύο κόμματα να επιβεβαιώνουν ότι τελικά θα φτάσει σε περισσότερες από 300 ψήφους για να σχηματίσει έναν ισχυρό κυβερνητικό συνασπισμό.

Τα ονόματα των άλλων εταίρων του συνασπισμού δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί από τα δύο κόμματα.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/