Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Ισπανός σεφ σκοτώνει και διαμελίζει τον εραστή και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023, έως Κυριακή 6 Αυγούστου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

1. Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης (RTP) βρίσκεται στο κυνήγι πέντε μεγάλων ξένων κλαμπ μοτοσικλετιστών που δραστηριοποιούνται σε έδαφος της Ταϊλάνδης μετά από μια καταστολή στο διαβόητο Outlaws Motorcycle Club στην Πατάγια τον περασμένο μήνα.

Τα περισσότερα από τα κλαμπ διοικούνται από Αυστραλούς υπηκόους και λειτουργούν κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς σε όλη την Ταϊλάνδη, όπως το Πουκέτ, το Κο Σαμούι στο Σουράτ Τάνι και την Πατάγια.

2. Ο διάσημος κόλπος Μάγια στο Κράμπι κλείνει προσωρινά για δύο μήνες για περιβαλλοντική ανάκαμψη.

Το προσωρινό δίμηνο κλείσιμο για τον τουρισμό είναι από 1 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου 2023.

3. Ο πρόεδρος της Βουλής της Ταϊλάνδης Wan Muhamad Noor Matha ανέβαλε την πρωθυπουργική ψηφοφορία που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 4 Αυγούστου 2023.

Σύμφωνα με τον Wan Noor, η ψηφοφορία για τον πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου στις 16 Αυγούστου.

4. Μια ανθρώπινη λεκάνη με έντερα ακόμα συνδεδεμένα βρέθηκε πεταμένη σε χώρο υγειονομικής ταφής σκουπιδιών στο νησί Pha Ngan στο Surat Thani.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης συνέλαβε έναν Ισπανό ύποπτο που φέρεται να δολοφόνησε και να διαμελίσει τον Κολομβιανό σύντροφό του στο νότιο τουριστικό νησί Pha Ngan, Surat Thani.

Ο ύποπτος είναι γιος του γνωστού Ισπανού ηθοποιού, του Rodolfo Sancho Aguirre. Ο ίδιος ο ύποπτος είναι ένας influencer στα social media και διάσημος σεφ.

5. Ένα ζευγάρι από την Ταϊλάνδη που είχε μια αποθήκη πυροτεχνημάτων που εξερράγη και σκότωσε 12 άτομα παραδόθηκε στην αστυνομία της Ταϊλάνδης το Σάββατο 5 Αυγούστου.

Οι ιδιοκτήτες της αποθήκης, που ταυτοποιούνται ως ζευγάρι από την Ταϊλάνδη, ο κ. Sompong Nakul και η κα Piyanuch Peungwirawat, βρίσκονται τώρα υπό κράτηση.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!
Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.