Ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Thaksin καθυστερεί να επιστρέψει στην Ταϊλάνδη για άλλη μια φορά

Εθνική -

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Τακσίν Σιναουάτρα αρνήθηκε την υπόσχεσή του να επιστρέψει στην Ταϊλάνδη στις 10 Αυγούστου, αναφέροντας ως λόγο την ανάγκη για ιατρικό έλεγχο.

Ο Thaksin, ο οποίος επί του παρόντος ζει αυτοεξόριστος στο πλοίο, έγραψε στο X, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παλαιότερα γνωστή ως Twitter, ότι έπρεπε να αναβάλει την επιστροφή του που είχε αρχικά προγραμματιστεί για την επόμενη Πέμπτη για μερικές εβδομάδες, επειδή έπρεπε να συναντηθεί με τον γιατρό του.

«Θέλω να αναβάλω την επιστροφή μου στην Ταϊλάνδη από τις 10 Αυγούστου για όχι περισσότερο από δύο εβδομάδες. Θα ενημερώσω ξανά όλους για την ημερομηνία και την ώρα. Ένας γιατρός με κάλεσε και μου ζήτησε να υποβληθώ σε εξετάσεις υγείας», έγραψε ο Thaksin στις 5 Αυγούστου.

Ο φυγάς πρώην πρωθυπουργός έχει περάσει αρκετά χρόνια αυτοεξόριστος, κατοικώντας κυρίως στο Ντουμπάι, για να αποφύγει τη φυλάκιση μετά από δικαστικές καταδίκες που σχετίζονται με υποτιθέμενες υποθέσεις διαφθοράς που επέμεινε ότι είχαν πολιτικά κίνητρα.

Η υπαναχώρηση της υπόσχεσής του να επιστρέψει δεν είναι ασυνήθιστη, καθώς ο Τακσίν καθυστέρησε πρόσφατα το σχέδιό του να επιστρέψει στα γενέθλιά του τον περασμένο Ιούλιο.

Αναφορές από μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης προβλέπουν ότι η επιστροφή του Τακσίν δεν θα συμβεί έως ότου, ή εάν, σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση υπό τον Pheu Thai, ένα πολιτικό κόμμα με το οποίο συνδέεται στενά.

Επί του παρόντος, η ψηφοφορία για τον Πρωθυπουργό στη Βουλή καθυστερεί λόγω διαφόρων νομικών υποθέσεων όπως καλύψαμε εδώ.

Ο Τακσίν ισχυρίστηκε ότι η απόφαση να καθυστερήσει την επιστροφή του δεν έχει πολιτικά κίνητρα ούτε συνδέεται με την καθυστερημένη απόφαση για την εκλογή του επόμενου πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης. Πολλοί επιφανείς κριτικοί και πολιτικοί στο Διαδίκτυο, ωστόσο, διαφωνούν με αυτή τη δήλωση και επιμένουν ότι ο πραγματικός λόγος είναι η τρέχουσα συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/