Η Ταϊλάνδη εξακολουθεί να θέλει να αναπτύξει ένα μεγάλο διαστημικό λιμάνι

Εθνική -

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση, η Ταϊλάνδη μπαίνει στη σφαίρα της εξερεύνησης του διαστήματος με σχέδια να δημιουργήσει το δικό της διαστημικό λιμάνι. Η πρωτοβουλία, με επικεφαλής τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, στρατηγό Prayut Chan-o-cha, στοχεύει να προωθήσει τις τεχνολογικές δυνατότητες της χώρας και να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη σε πολλούς τομείς, δημιουργώντας δυνητικά περισσότερες από 400 ευκαιρίες απασχόλησης για τους πολίτες της Ταϊλάνδης.

Ανακοινώθηκε στις 6 Αυγούστου 2023, αυτό το διαστημικό έργο σηματοδοτεί τη δέσμευση της Ταϊλάνδης να γίνει αποφασιστικός παίκτης στην παγκόσμια διαστημική βιομηχανία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Tipanun Sirichana.

Τα προκαταρκτικά ευρήματα υποδηλώνουν ότι η Ταϊλάνδη διαθέτει γεωγραφικά πλεονεκτήματα, καθιστώντας την ιδανικό μέρος για τη φιλοξενία ενός διαστημικού λιμανιού. Αυτά περιλαμβάνουν την ισημερινή του θέση, τη διευκόλυνση ενεργειακά αποδοτικών εκτοξεύσεων, καθώς και προσβάσιμα συστήματα logistics και ελάχιστη ευπάθεια σε φυσικές καταστροφές.

Ο Tipanun δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Prayut τονίζει τη σημασία μιας προσεκτικής προσέγγισης σε αυτό το έργο, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την οικονομική βιωσιμότητα όσο και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η δημιουργία ενός διαστημικού λιμανιού υπόσχεται σημαντικά, όχι μόνο για την τεχνολογική πρόοδο της χώρας, αλλά και για άμεση δημιουργία εισοδήματος και ευρύτερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας για νέες γενιές από την αεροδιαστημική βιομηχανία.

Το TPN media σημειώνει ότι ως έργο που ηγήθηκε της τρέχουσας υπηρεσιακής κυβέρνησης, θα μπορούσε να εξεταστεί και να αναθεωρηθεί από οποιαδήποτε νέα νέα κυβέρνηση που δεν έχει ακόμη διευθετηθεί λόγω συνεχιζόμενων νομικών μέτρων και καθυστερήσεων, όπως φαίνεται εδώ.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/