Opinion Editorial: Όχι, δεν είναι καιρός να ανησυχείτε για τις αλλαγές στη βίζα συνταξιοδότησης της Ταϊλάνδης….Ακόμα

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη-

Από όλες τις ιστορίες μας την περασμένη εβδομάδα, μια συγκεκριμένη ιστορία, ουσιαστικά μόνο ένα μικρό μέρος της συνολικής ιστορίας, προκάλεσε σοκ στην κοινότητα των συνταξιούχων πρώην παλαιστών και οι φήμες πυρπολήθηκαν.

Αναφερόμαστε σε αυτό το άρθρο σχετικά με την αστυνομία της Ταϊλάνδης που καταστρέφει ξένες εγκληματικές λέσχες μοτοσυκλετών αφού ανακαλύφθηκε ότι ο κύριος ύποπτος για τη βάναυση δολοφονία και τον τεμαχισμό ενός Γερμανού επιχειρηματία στην Πατάγια φέρεται να ήταν εξέχον μέλος μιας από αυτές τις λέσχες.

Δεν είναι η καταστολή των κλαμπ μοτοσικλετών που αναστάτωσε και ενόχλησε πολλούς από τους αναγνώστες μας, οδηγώντας σε διάφορα e-mail και μηνύματα, αλλά μια δήλωση στο άρθρο που αποδίδεται στον αναπληρωτή αρχηγό της εθνικής αστυνομίας, στρατηγό Surachate Hakparn, αναμφισβήτητα την πιο γνωστή αστυνομία αξιωματικός στην Ταϊλάνδη και πρώην επικεφαλής της Ταϊλάνδης Μετανάστευσης.

Η δήλωση και το απόσπασμα που συγκίνησε πολλούς αναγνώστες είναι παρακάτω:

Ο αναπληρωτής αρχηγός της εθνικής αστυνομίας Pol Gen Surachate Hakparn δήλωσε ότι τα μέλη της συμμορίας τείνουν να ευνοούν την Ταϊλάνδη λόγω της έλλειψης αυστηρών αρχών επιβολής του νόμου και διεφθαρμένων αξιωματούχων.

Ανέφερε τον απαρχαιωμένο νόμο περί μετανάστευσης του 1979, ο οποίος επιτρέπει σε αλλοδαπούς ηλικίας άνω των 50 ετών να ζουν εύκολα στην Ταϊλάνδη μόνο εάν έχουν 800,000 μπατ στον τραπεζικό τους λογαριασμό ή πιστοποιητικό εισοδήματος με μηνιαίο μισθό όχι μικρότερο από 65,000 μπατ.

Αυτό έτεινε να είναι και η περίπτωση των υπόπτων για τη δολοφονία του Μακ.

Λόγω της ύπαρξης αυτών των επικίνδυνων συμμοριών, οι ξένοι τουρίστες που γνωρίζουν ότι αποθαρρύνονται να επισκεφθούν την Πατάγια ή να επενδύσουν στην ανατολική ακτή, προκαλώντας τεράστια ζημιά στη χώρα, δήλωσε ο Pol Gen Surachate.

Έτσι, το RTP πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη από τους τουρίστες, όχι μόνο εξολοθρεύοντας αυτές τις συμμορίες, αλλά και ορισμένους Ταϊλανδούς αξιωματούχους που τους βοηθούν λαθραία.

Ως μέρος των προσπαθειών, ο Pol Gen Surachate υποσχέθηκε ότι θα πρότεινε τροποποίηση του νόμου για τη μετανάστευση, ειδικά όσον αφορά τις παρατάσεις θεώρησης συνταξιοδότησης, μέσω του αρχηγού της αστυνομίας μόλις αναλάβει καθήκοντα μια νέα κυβέρνηση. Αυτό στοχεύει να φιλτράρει τους κακούς ανθρώπους και να κάνει τον νόμο πραγματικά χρήσιμο για τους επενδυτές ή κάποιον που θέλει αθώα να ζήσει στην Ταϊλάνδη.

Εμείς εδώ στο TPN media θέλαμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτές τις δηλώσεις αφού προσπαθήσαμε να απαντήσουμε σε πολλά μεμονωμένα σχόλια και μηνύματα την περασμένη εβδομάδα περίπου.

Πρώτον, ως άτομο με μεγάλη επιρροή τόσο στο Royal Thai Immigration όσο και στη Royal Thai Police, όταν ο κ. Hakparn μιλάει είναι καλύτερο να ακούτε. Είναι γνωστός για πολλές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, πολλές ομολογουμένως μη δημοφιλείς στους ξένους, όταν ήταν υπεύθυνος για τη Μετανάστευση της Ταϊλάνδης.

Δεύτερον, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα. Δεν πρόκειται για την περίπτωση του κ. Hakparn να λέει απλώς ότι αυξάνουμε τις απαιτήσεις και λαμβάνουμε την απόφαση μόνος του. Θα χρειαστεί σημαντική συζήτηση από το Κοινοβούλιο και τους αρμόδιους φορείς. Ναι, ορισμένα προγράμματα όπως το Thailand Elite αλλάζουν τις απαιτήσεις τους μεμονωμένα, αλλά ουσιαστικά διευθύνονται πλήρως από την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης και λειτουργούν ως εταιρεία με έναν μόνο μέτοχο και όχι ως κυβερνητικό σχέδιο. Δεν πρόκειται να αγγίξουμε πολύ τις αλλαγές της Elite, οι οποίες επίσης φαίνεται να αυξάνουν σημαντικά το κόστος, καθώς αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν μια πολύ μικρότερη ομάδα ανθρώπων από τις γενικές αλλαγές βίζας συνταξιοδότησης.

Τρίτον, η Ταϊλάνδη έχει επί του παρόντος μόνο μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Από τις εκλογές του Μαΐου συνεχίζεται το δράμα και τα προβλήματα σχετικά με το σχηματισμό νέας κυβέρνησης και φαίνεται ότι σχεδόν κάθε μέρα αποτελεί άλλη μια νομική πρόκληση ή καθυστέρηση, όπως αυτό που καλύψαμε πρόσφατα εδώ. Το συμπέρασμα είναι ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης και ακόμη και από τη στιγμή που θα επιλεγεί θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση, να τεθούν σε ισχύ οι υπουργοί και να ευθυγραμμιστούν οι προτεραιότητες.

Αυτό θα είναι κάτι που πρέπει να προσέχουμε στο δρόμο; Ναι φυσικά. Αλλά η ανησυχία και η εστίαση σε αβάσιμες εικασίες και προτάσεις που επί του παρόντος απλώς συζητούνται χωρίς συγκεκριμένες αλλαγές που προτείνονται στην κυβέρνηση, θα σας προκαλέσει περισσότερο άγχος.

Τα μέσα ενημέρωσης του TPN σίγουρα θα παραμείνουν στην κορυφή αυτού του θέματος και θα συνεχίσουν να κοινοποιούν οποιεσδήποτε συγκεκριμένες προτάσεις και δηλώσεις από αρμόδιους αξιωματούχους σχετικά με τις βίζες και τις θεωρήσεις συνταξιοδότησης. Θα φροντίσουμε επίσης, ως μια αρκετά καλά διαβασμένη δημοσίευση τόσο στα ταϊλανδικά όσο και στα αγγλικά, ότι οι απόψεις των αναγνωστών μας καθίστανται σαφείς στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

Προς το παρόν, ωστόσο, πάρτε μια ανάσα… οποιεσδήποτε αλλαγές είναι τουλάχιστον έξι μήνες άδεια και πιο πιθανό ένα χρόνο, κατά τη γνώμη μου. (Χωρίς και πάλι την ελίτ, η οποία είναι ουσιαστικά μια ιδιωτική εταιρεία που ανήκει στην τουριστική αρχή και μπορεί να πάρει τις δικές της ανεξάρτητες αποφάσεις.)

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.

Άνταμ Τζαντ

Συνιδιοκτήτης, TPN Media.

Αύγουστος 5th, 2023

Οι φωτογραφίες δείχνουν διαμερίσματα και απόψεις συνταξιούχων πρώην που μετακομίζουν στην Πατάγια.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.