Το Koh Tao και το Koh Samui καταγράφουν μεγάλη άνοδο τουρισμού ενόψει της περιόδου αιχμής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Koh Tao της επαρχίας Surat Thani σημείωσε ρεκόρ ημερήσιων αφίξεων τουριστών την περασμένη εβδομάδα, ενώ το κοντινό Koh Samui αναμένει σχεδόν 30,000 επισκέπτες από κρατήσεις ξενοδοχείων αυτόν τον μήνα.

Ο τουριστικός οργανισμός του Koh Tao ανέφερε ότι 3,106 τουρίστες έφτασαν στο νησί με βάρκες στις 28 Ιουλίου, σημειώνοντας νέο ρεκόρ μιας ημέρας για το νησί. Η αύξηση των αφίξεων αντιστοιχούσε με την έναρξη της κυβερνητικής αργίας έξι ημερών που λήγει στις 2 Αυγούστου.

Ο επαρχιακός κυβερνήτης Wichuwat Jinto εξήγησε ότι περίπου το 90% των επισκεπτών ήταν ξένοι τουρίστες που θα ταξιδέψουν στο Koh Phangan για το περίφημο πάρτι της Πανσέληνου, που πραγματοποιήθηκε στην παραλία Hat Rin στις 3 Αυγούστου.

Το γειτονικό Κο Σαμούι ανέφερε εν τω μεταξύ ότι ο αριθμός των τουριστών που έφτασαν μέσω του αεροδρομίου του νησιού ξεπέρασε τους 141,400 για τον μήνα Ιούλιο. Οι αρχές αναμένουν ότι άλλοι 30,000 επισκέπτες θα επισκεφθούν το νησί αυτόν τον μήνα με βάση τις κρατήσεις ξενοδοχείων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό επισκεπτών στο νησί αεροπορικώς σε περίπου 171,800.

Ως απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση, ο Ratchaporn Poonsawat, Πρόεδρος της Ένωσης Τουρισμού του Koh Samui, είπε ότι η ένωση ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να αυξήσουν τον αριθμό των καθημερινών πτήσεων, καθώς οι περιορισμένες πτήσεις οδήγησαν σε ακυρώσεις πολλών ατόμων που έκαναν εκ των προτέρων κρατήσεις δωματίων.

Αυτό το προληπτικό μέτρο στοχεύει στην προετοιμασία για την αναμενόμενη εισροή τουριστών κατά την επερχόμενη περίοδο αιχμής, η οποία αναμένεται να αποφέρει περίπου 5 δισεκατομμύρια μπατ για την οικονομία του νησιού κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.