Προξενείο της Ταϊλάνδης στο Kunming Θέματα Προειδοποιητικό γάμο Συμβουλευτική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 

Σε απάντηση στον κλιμακούμενο αριθμό των αποτυχημένων ταϊλανδο-κινεζικών γάμων, το Βασιλικό Γενικό Προξενείο της Ταϊλάνδης στο Κουνμίνγκ εξέδωσε μια προειδοποιητική συμβουλή. Το προξενείο προτρέπει τις υποψήφιες νύφες να είναι προσεκτικές και να διενεργούν διεξοδικούς ελέγχους ιστορικού στους Κινέζους γαμπρούς τους πριν αποδεχτούν προτάσεις γάμου. Επιπλέον, τους συμβουλεύεται να εξασφαλίσουν τον κατάλληλο τύπο βίζας και να δηλώσουν τους γάμους τους στις αρχές της Ταϊλάνδης.

Η προειδοποίηση έρχεται μετά από ένα σεμινάριο με τίτλο «Η Κίνα στη Νέα Εποχή: Τι πρέπει να γνωρίζουν τα Ταϊλανδικά ΜΜΕ», όπου ο γενικός πρόξενος της Ταϊλάνδης στο Κουνμίνγκ, Bhavivarn Noraphallop, απευθύνθηκε σε δημοσιογράφους για το θέμα. Το προξενείο δίνει υψηλή προτεραιότητα στην ευημερία των Ταϊλανδών πολιτών που ζουν στο εξωτερικό.

Ο αυξανόμενος αριθμός των αποτυχημένων ταϊλανδο-κινεζικών γάμων έχει γίνει μια σημαντική ανησυχία για το προξενείο. Σύμφωνα με τον Bhavivarn, η τάση οφείλεται εν μέρει στο ότι οι νύφες της Ταϊλάνδης εισέρχονται στη συζυγική ζωή με μη ρεαλιστικές προσδοκίες και ανεπαρκή γνώση των συνθηκών διαβίωσης στην Κίνα. Ως αποτέλεσμα, πολλές γυναίκες καταλήγουν να αναζητούν βοήθεια από το προξενείο για έναν τρόπο να επιστρέψουν στο σπίτι.

Πολλές γυναίκες της Ταϊλάνδης που απευθύνονται σε πρακτορεία προμηθειών το κάνουν με την ελπίδα να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση. Ωστόσο, οι περιορισμένες ή η έλλειψη δεξιοτήτων τους στην κινεζική γλώσσα και η πολιτισμική ασυμβατότητα συχνά οδηγούν σε δυσαρέσκεια με τη νέα τους ζωή και ορισμένες νύφες αντιμετωπίζουν παρενόχληση από τις νέες τους οικογένειες ή αναγκάζονται να εργάζονται ακούραστα σε φάρμες.

Για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, η Bhavivarn ενθαρρύνει σθεναρά τους Ταϊλανδούς πολίτες να παντρευτούν αλλοδαπούς για να προστατεύσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και να λάβουν τις κατάλληλες βίζες για νομική προστασία σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία. Συμβουλεύει επίσης την εγγραφή γάμων στην πλησιέστερη Βασιλική Πρεσβεία της Ταϊλάνδης, κάτι που μπορεί να είναι επωφελές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.