Η δερμάτινη θαλάσσια χελώνα γεννά επιτέλους 129 αυγά στην παραλία Karon

Karon -

Μια δερμάτινη θαλάσσια χελώνα γέννησε τελικά 129 αυγά στην παραλία Karon.

Η προηγούμενη ιστορία μας:

Μια δερμάτινη θαλάσσια χελώνα επιχείρησε να γεννήσει αυγά κοντά σε ξενοδοχείο στην παραλία Karon.

Τώρα, η ενημέρωσή μας:

Το Γραφείο του Υπουργείου Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων (DMCR) του Πουκέτ ειδοποιήθηκε από ντόπιους για το περιστατικό το βράδυ της Πέμπτης (27 Ιουλίου). Μια δερμάτινη θαλάσσια χελώνα γέννησε τελικά αυγά στην παραλία Καρών, στην ίδια περιοχή που είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να γεννήσει αυγά.

Ο κ. Suthep Juealaong από το DMCR είπε στο Phuket Express ότι χρειάστηκε περισσότερο από μία ώρα για να γεννήσει η χελώνα τα αυγά. Οι αξιωματούχοι του DMCR βρήκαν συνολικά 129 αυγά με τα 92 από αυτά να είναι γόνιμα ωάρια.

Η δερμάτινη θαλάσσια χελώνα είναι περίπου 35 ετών. Επέστρεψε στην παραλία για δεύτερη φορά μετά από δύο μέρες. Την πρώτη φορά η χελώνα δεν γέννησε αυγά αλλά έσκαψε τρεις φωλιές.

Τα αυγά έχουν μεταφερθεί λόγω ανησυχίας για ζημιές από τις καιρικές συνθήκες. Θα χρειαστούν περίπου δύο μήνες για να εκκολαφθούν τα μωρά της θαλάσσιας χελώνας. Η περιοχή θα παρακολουθείται για περίπου μισό μήνα σε περίπτωση που η μητέρα επιστρέψει για να γεννήσει ξανά αυγά.

Κάποια μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αυτή ήταν η πρώτη θαλάσσια χελώνα που κάνει αυγά σε αυτήν την περιοχή εδώ και περίπου δύο δεκαετίες.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.