Η Ταϊλάνδη θα εισέλθει σε περίοδο διακοπών 6 ημερών από τις 28 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου

Εθνική -

Το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης ενέκρινε πρόσφατα μια πρόσθετη αργία για την 31η Ιουλίου.

Αυτή η έγκριση σημαίνει ότι το επερχόμενο Σαββατοκύριακο, το οποίο είναι ήδη ιδιαίτερο για τους περισσότερους Ταϊλανδούς καθώς περιλαμβάνει τα γενέθλια του Βασιλιά στις 28 Ιουλίου και τις θρησκευτικές αργίες την 1η και 2η Αυγούστου, θα επεκταθεί πλέον σε μια απολαυστική περίοδο διακοπών 6 ημερών. Οι διακοπές είναι τώρα επίσημα μεταξύ 28 Ιουλίου και 2 Αυγούστου. Αυτή η κίνηση αποσκοπεί στην τόνωση του τουρισμού και της εγχώριας κατανάλωσης, σύμφωνα με το υπουργικό συμβούλιο.

Τα γενέθλια του βασιλιά της Ταϊλάνδης, που γιορτάζονται στις 28 Ιουλίου, έχουν τεράστια σημασία στην Ταϊλάνδη, καθώς σηματοδοτούν την επέτειο γέννησης του βασιλιά της Αυτού Βασιλικής Μεγαλειότητας Maha Vajiralongkorn, του σημερινού μονάρχη.

Αυτή η ειδική περίσταση τηρείται με μεγάλη ευλάβεια και προσφέρει την ευκαιρία στον λαό της Ταϊλάνδης να επιδείξει τη βαθιά στοργή και πίστη του στη βασιλική οικογένεια. Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν δημόσιες τελετές, θρησκευτικές τελετές και διάφορες πράξεις φιλανθρωπίας. Για τους ξένους, μπορείτε να δείξετε τη συμμετοχή σας φορώντας ένα κίτρινο πουκάμισο, στο χρώμα του βασιλιά, για να σεβαστείτε τον διαρκή ρόλο της μοναρχίας στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ταϊλάνδης.

Εν τω μεταξύ, όσον αφορά την Ημέρα Asarnha Bucha και την έναρξη της Βουδιστικής Σαρακοστής, γιορτάζεται κάθε χρόνο φέτος την 1η και 2η Αυγούστου, με τις ημερομηνίες να ποικίλλουν κάθε χρόνο με βάση τα αστρολογικά πρότυπα. Γνωστή και ως Ημέρα του Ντάρμα, αυτή η ευοίωνη περίσταση μνημονεύει το πρώτο κήρυγμα που εκφωνήθηκε από τον Λόρδο Βούδα, γνωστό ως «Dhammacakkappavattana Sutta», στους πρώτους πέντε μαθητές του μετά την απόκτηση της φώτισης.

Με την ευκαιρία αυτή, ευσεβείς Βουδιστές επισκέπτονται ναούς για να αξιοποιήσουν, να συμμετάσχουν σε πομπές υπό το φως των κεριών γύρω από το κύριο παρεκκλήσι και να ακούσουν κηρύγματα από μοναχούς. Η ημέρα έχει τεράστια πνευματική σημασία καθώς συμβολίζει την αρχή των διδασκαλιών του Βούδα και την ίδρυση του βουδιστικού μοναστηριακού τάγματος (Sangha).

Επιπλέον, αυτές τις δύο συγκεκριμένες ημέρες θα απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ. Κλειστά θα παραμείνουν επίσης όλα τα κρατικά γραφεία και τα κύρια τραπεζικά καταστήματα. Αυτό περιλαμβάνει τη μετανάστευση της Ταϊλάνδης.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.