Ο πρόεδρος της Βουλής αναβάλλει την πρωθυπουργική ψηφοφορία για τις 27 Ιουλίου

Εθνική -

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Wan Muhamad Noor Matha αποφάσισε την Τρίτη 25 Ιουλίου να αναβάλει την πρωθυπουργική ψηφοφορία που είχε αρχικά οριστεί για τις 27 Ιουλίου.

Η κίνηση έγινε λόγω της εκκρεμούς απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου στις η αναφορά του Γραφείου του Διαμεσολαβητή σχετικά με την απόρριψη της Pita Limjaroenrat για την ανάθεση του πρωθυπουργού στις 19 Ιουλίου.

Ο Πίτα, ηγέτης και υποψήφιος Πρωθυπουργός για το Κόμμα Κίνηση προς τα εμπρός, αντιτάχθηκε από 394 βουλευτές για τον εκ νέου διορισμό του ως πρωθυπουργού βάσει κοινοβουλευτικού κανονισμού.

Στη συνέχεια, υποβλήθηκε καταγγελία από το Κόμμα Move Forward στον Διαμεσολαβητή, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι κοινοβουλευτικοί κανονισμοί δεν μπορούσαν να επηρεάσουν την ψηφοφορία του πρωθυπουργού, επειδή η ψηφοφορία περιγράφεται στο χάρτη, τον ανώτατο νόμο της χώρας.

Στη συνέχεια, ο Διαμεσολαβητής ζήτησε χθες από το δικαστήριο να αποφανθεί επί του θέματος. Ζήτησαν επίσης να αναβληθεί η ψηφοφορία για τον Πρωθυπουργό που ορίστηκε για τις 27 Ιουλίου έως ότου το δικαστήριο εκδώσει απόφαση.

Η νέα ημερομηνία ψηφοφορίας εξακολουθεί να είναι ασαφής και προς το παρόν αναβάλλεται επ' αόριστον έως ότου τα δικαστήρια μπορέσουν να αποφανθούν για την ψηφοφορία για την αλλαγή υποψηφιότητας του πρωθυπουργού. Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για αυτό. Εν τω μεταξύ, ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης από την Ταϊλάνδη συνεχίζει να καθυστερεί.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.