Η τροπική καταιγίδα Doksuri θα φέρει έντονες βροχοπτώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 

Η Ταϊλάνδη προετοιμάζεται για έντονες βροχοπτώσεις και πιθανές πλημμύρες καθώς η τροπική καταιγίδα Doksuri αναμένεται να κάνει το πέρασμά της στη χώρα μεταξύ 29 Ιουλίου και 1ης Αυγούστου. 

Το Τμήμα Μετεωρολογίας της Ταϊλάνδης (TMD) εξέδωσε προειδοποιήσεις καλώντας τους κατοίκους σε 46 επαρχίες να προετοιμαστούν για τον επερχόμενο κατακλυσμό.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Rachada Dhnadirek, η τελευταία γνωμοδότηση του TMD δείχνει ότι η καταιγίδα αυτή τη στιγμή ακολουθεί βορειοανατολικά και προβλέπεται να φτάσει στην Ταϊβάν στις 26 Ιουλίου. Ενώ η Ταϊλάνδη μπορεί να αποφύγει ένα άμεσο χτύπημα, η παρουσία της καταιγίδας θα επιδεινώσει τις υπάρχουσες συνθήκες μουσώνων, οδηγώντας σε εκτεταμένες βροχοπτώσεις το Σαββατοκύριακο.

Το TMD έχει προβλέψει ισχυρές βροχοπτώσεις για τις 24 Ιουλίου σε διάφορες περιοχές σε όλη την Ταϊλάνδη. Οι περιοχές που αναμένεται να πληγούν περισσότερο περιλαμβάνουν τις χαμηλότερες βόρειες, βορειοανατολικές και κεντρικές πεδιάδες, συμπεριλαμβανομένης της Μπανγκόκ και των γύρω επαρχιών της, καθώς και τις ανατολικές και δυτικές περιοχές του Νότου. Πολλές περιοχές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο ξαφνικών πλημμυρών και απορροής, ειδικά σε περιοχές με πλαγιές σε πρόποδες και πεδινές περιοχές.

Οι αρχές καλούν τώρα το κοινό να παραμείνει σε επαγρύπνηση, να λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις για να μετριάσει τις πιθανές ζημιές που προκαλούνται από τις έντονες βροχοπτώσεις και να ενημερώνεται για τις τελευταίες προειδοποιήσεις για τον καιρό της TMD.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.