Ο Αύγουστος 2023 προσφέρει πολλά εκπληκτικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Οι σημαντικές διακοπές Asanha Bucha Day και Khao Phansa ή Βουδιστική Σαρακοστή γιορτάζονται αυτόν τον μήνα, μαζί με άλλες συναρπαστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Ο Αύγουστος 2023 υπόσχεται να είναι ένας άλλος γεμάτος εκδηλώσεις στην Ταϊλάνδη με μια σειρά από συναρπαστικές εκδηλώσεις, όπως το Amazing Thailand Grand Sale 2023, το Phetchaburi Creative City of Gastronomy, το Amazing Muay Thai Experience, το Amazing Thai Taste@Udon και αρκετούς μαραθώνιους και τρεξίματα, καθώς και δύο διακοπές As Buddhist ή Buchao Days Buddhist L. 1 Αυγούστου.

Ημέρα Asanha Bucha
1 2023 Αύγουστο
Σε όλη την επικράτεια

Η Ημέρα Asanha Bucha τιμά την περίσταση πριν από περισσότερα από 2,500 χρόνια κατά την οποία ο Κύριος Βούδας εκφώνησε το πρώτο του κήρυγμα, τις Τέσσερις Ευγενείς Αλήθειες που θεωρούνται το θεμέλιο όλης της βουδιστικής φιλοσοφίας, σε πέντε ασκητές (μοναχούς). Γνωστή και ως Ημέρα του Ντάρμα, λαμβάνει χώρα την ημέρα της πανσελήνου του όγδοου σεληνιακού μήνα που το 2023 είναι την 1η Αυγούστου.

Την Ημέρα Asanha Bucha, οι Βουδιστές θα πάνε στο ναό για να ακούσουν κηρύγματα σχετικά με τις διδασκαλίες του Βούδα ή το Ντάρμα, για να κάνουν αξιοκρατία και να συμμετάσχουν σε βραδινές τελετές υπό το φως των κεριών. Αυτό περιλαμβάνει ένα 'Wien Tien' πομπή στην οποία κρατούν αναμμένα κεριά στα χέρια και περπατούν γύρω από το κεντρικό παρεκκλήσι ενός ναού τρεις φορές, αντιπροσωπεύοντας μία τον Βούδα, δύο τις διδασκαλίες του και τρεις τη μοναχή. Η Ημέρα Asanha Bucha είναι επίσης μια παραδοσιακή ημέρα για τους νεαρούς άνδρες της Ταϊλάνδης που πρέπει να χειροτονηθούν.

Khao Phansa ή Βουδιστική Σαρακοστή
2 2023 Αύγουστο
Σε όλη την επικράτεια

Το Khao Phansa ή Βουδιστική Σαρακοστή λαμβάνει χώρα την ημέρα μετά την πανσέληνο του όγδοου σεληνιακού μήνα –ή Asanha Bucha Day– και σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου των βροχών και την ώρα κατά την οποία οι μοναχοί θα αποσυρθούν στους ναούς τους για μια τρίμηνη περίοδο μελέτης και διαλογισμού. Αυτή η υποχώρηση βασίζεται σε ένα διάταγμα του Λόρδου Βούδα που εκδόθηκε για να διασφαλίσει ότι οι μοναχοί δεν προκάλεσαν ζημιά στις καλλιέργειες ή δεν στάθηκαν κατά λάθος πάνω σε έντομα κρυμμένα στα νερά της πλημμύρας.

Στο κέντρο του δημοφιλούς φεστιβάλ Khao Phansa υπάρχουν περίτεχνα σκαλισμένα κεριά που παρουσιάζονται σε τοπικές παρελάσεις στο δρόμο τους προς ναούς που διαθέτουν ένα συναρπαστικό μείγμα τέχνης, διασκέδασης και εορτασμών με λαϊκούς χορούς, παραστάσεις ήχου και φωτός και τοπικές χειροτεχνίες. Αυτό αντανακλά την παραδοσιακή πρακτική της δωρεάς κεριών σε ναούς, ώστε οι μοναχοί να μπορούν να συνεχίσουν τη μελέτη τους μέχρι το βράδυ.

Εδώ είναι μερικές από τις πολύχρωμες γιορτές Asanha Bucha Day και Khao Phansa που λαμβάνουν χώρα στην Ταϊλάνδη τον Αύγουστο:

Η μοναδική στον κόσμο τελετή Wien Tien στο νερό, λίμνη Phayao
1 2023 Αύγουστο
Wat Tilok Aram, Phayao

Η Wien Tien ή η πομπή με το φως των κεριών στο νερό στο Wat Tilok Aram λαμβάνει χώρα τρεις φορές το χρόνο στις βουδιστικές διακοπές της Ημέρας Makha Bucha, της Ημέρας Visakha Bucha και της Ημέρας Asanha Bucha. Εδώ, το Wien Tien, όπου οι βουδιστές πιστοί κρατούν αναμμένα κεριά στο χέρι και γυρίζουν το κεντρικό παρεκκλήσι ενός ναού τρεις φορές, γίνεται πάνω στο νερό, καθιστώντας το το μόνο μέρος στον κόσμο που έχει αυτή την τελετή. Αυτό συμβαίνει επειδή το Wat Tilok Aram χτίστηκε μέσα στο νερό, στο νησί στο κέντρο της λίμνης Phayao.

Φέτος ωστόσο, με τη στάθμη του νερού της λίμνης Phayao να έχει πέσει, η λιτανεία με τα κεριά θα πραγματοποιηθεί στη στεριά στο Wat Tilok Aram. Οι επισκέπτες που θέλουν να δουν από κοντά την εκδήλωση μπορούν να κλείσουν θέσεις σε σκάφη που θα μεταβούν στο νησί στις 18.00. την 1η Αυγούστου από την προβλήτα Wat Tilok Aram. Αυτό πρέπει να γίνει εκ των προτέρων διαδικτυακά στο https://forms.gle/oS553XvTohVMmdac7 και τα εισιτήρια πρέπει να παραληφθούν από την προβλήτα Wat Tilok Aram μεταξύ 15.00:17.00-1:XNUMX. την XNUMXη Αυγούστου.

Φεστιβάλ Aquatic Phansa Ayutthaya
1 2023 Αύγουστο
Khlong Lat Chado (Ποταμός Lat Chado), Ayutthaya

Αυτή η πολύχρωμη γιορτή από τους ανθρώπους του Ban Lat Chado στην περιοχή Phak Hai της Ayutthaya βλέπει κεριά να μεταφέρονται με βάρκες διακοσμημένες με λουλούδια κατά μήκος του αρχαίου Khlong Lat Chado, σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων. Η εκδήλωση είναι γεμάτη πολιτισμό και πολιτιστική κληρονομιά, με την πομπή και μια παρέλαση με σκάφος να έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 09.00 έως τις 12.00. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να κάνουν μια βόλτα στην αγορά Lat Chado και να δοκιμάσουν μερικά από τα νόστιμα τοπικά φαγητά.

Φεστιβάλ κεριών Ubon Ratchathani 2023
30 Ιουλίου-2 Αυγούστου 2023
Thung Sri Mueang, Ubon Ratchathani

Το Φεστιβάλ Κεριών Ubon Ratchathani είναι μια μακροχρόνια παράδοση σε αυτή τη βορειοανατολική (Isan) πόλη και είναι γεμάτη τοπική κουλτούρα και κληρονομιά. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν πομπή Wien Tien την Ημέρα Asanha Bucha την 1η Αυγούστου, προβολή φωτός και ήχου και πομπή κεριών Khao Phansa και διαγωνισμό στις 1-2 Αυγούστου και την παρουσίαση κεριών στους ναούς στις 2 Αυγούστου. Από τα μέσα Ιουλίου μέχρι το ίδιο το φεστιβάλ, μπορείτε να δείτε την κατασκευή των περίπλοκων κεριών σε τοπικά χωριά και μετά το φεστιβάλ θα εκτίθενται σε ναούς μέχρι τις 31 Αυγούστου. Από τις 30 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου θα υπάρχουν επίσης δρόμοι φωτισμένοι με διακοσμητικά κεριών και εκπτώσεις προϊόντων OTOP.

Tak Baht Dok Mai Khao Phansa
31 Ιουλίου-2 Αυγούστου 2023
Wat Phra Phutthabat, Saraburi

Αυτή η παραδοσιακή τελετή αξιοκρατίας περιλαμβάνει το δώρο στους μοναχούς λευκών λουλουδιών Khao-Phansa και πραγματοποιείται κάθε χρόνο την ημέρα Khao Phansa ή Βουδιστική Σαρακοστή. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν μια παραδοσιακή τελετή προσφοράς κεριών στο «Ubosot» ή την αίθουσα χειροτονίας στο Wat Phra Phutthabat, πολιτιστικές και εθνοτικές πομπές, μια έκθεση για τα λουλούδια της Βουδιστικής Σαρακοστής, αγορές και έκθεση προϊόντων OTOP.

Φεστιβάλ πομπής κεριών Korat
1 4-Αύγουστος 2023
Αυλή μνημείου Thao Suranari (Ya Mo), Nakhon Ratchasima

Το φετινό Korat Candle Procession Festival θεωρείται ως μια παράσταση σε στυλ καρναβαλιού που λαμβάνει χώρα στο δρόμο με ένα αμφιθέατρο για προβολή. Μια πομπή κεριών θα περιλαμβάνει περίτεχνα δημιουργημένα κεριά από τους ναούς Wat Nok και Wat Mai Sra Pathum στην περιοχή Chok Chai, από Wat Derm, Wat Mai Pratu Chai, Wat Old Pratu Chai και Wat Sra Pleng στην περιοχή Phimai, και ομάδες τέχνης από την περιοχή Mueang Phait Mueang και το Wat Muthakt.

Φεστιβάλ πομπής κεριών Prakhon Chai
2 3-Αύγουστος 2023
Αυλή του δήμου της υποπεριφέρειας Prakhon Chai, Buri Ram

Στις 2 Αυγούστου γίνεται λιτανεία με κεριά και μίνι συναυλία από τον Ταϊλανδό καλλιτέχνη Lumplearn Wongsakorn Yawararat και παράσταση πονγκ λανγκ (μουσικό όργανο Isan). Στις 3 Αυγούστου είναι μια πολιτιστική και μουσική παράσταση, διαγωνισμός κεριών Miss Beauty και διαγωνισμός κεριών επιλογής ανθρώπων.

Ακολουθεί μια λίστα με άλλα φεστιβάλ και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Ταϊλάνδη τον Αύγουστο του 2023, ταξινομημένα κατά ημερομηνία:

 Καταπληκτική Μεγάλη Έκπτωση στην Ταϊλάνδη 2023
15 Ιουνίου-15 Αυγούστου 2023
Μπανγκόκ, Τσιάνγκ Μάι, Πουκέτ, Ούντον Τάνι, Τσον Μπούρι (Πατάγια), Σονγκλά (Χατ Γιάι)

Αυτή η εξαιρετικά δημοφιλής, κορυφαία ετήσια εκδήλωση προσφέρει εκπτώσεις για αγορές, φαγητό, πτήσεις και ταξίδια και άλλα προνόμια σε περισσότερα από 10,000 καταστήματα και εγκαταστάσεις που συμμετέχουν στην Μπανγκόκ, στο Τσιάνγκ Μάι, στο Πουκέτ, στο Udon Thani, στο Chon Buri (Παττάγια) και στο Songkhla (Hat Yai). Η εκδήλωση ενισχύει την εικόνα της Ταϊλάνδης ως ενός από τους έξι κορυφαίους προορισμούς για ψώνια στον κόσμο. Περισσότερες από 10,000 μεγάλες προσφορές προσφέρονται στις έξι πόλεις, συμπεριλαμβανομένων εκπτώσεων για αγορές έως και 80%.

Krachiao Flower Fields 2023
Ιούλιος-Αύγουστος 2023
Εθνικό Πάρκο Pa Hin Ngam και Εθνικό Πάρκο Sai Thong, Chaiyaphum

Κάθε χρόνο, γύρω στην αρχή της περιόδου των βροχών, τα χωράφια του Siam Tulip – ή Krachiao – ανθίζουν πλήρως στη βορειοανατολική (Isan) επαρχία Chaiyaphum. Οι πολύχρωμες σκηνές που δημιουργούνται από αυτό το απολαυστικό φυσικό αξιοθέατο μπορείτε να δείτε αυτήν τη στιγμή στο Εθνικό Πάρκο Sai Thong στην περιοχή Nong Bua Rawe όπου ανθίζουν τα ροζ λουλούδια.

Αυτή την εποχή του χρόνου, το Chaiyaphum είναι επίσης γνωστό για τη «θάλασσα της ομίχλης» του γύρω από γκρεμούς στις περιοχές του εθνικού πάρκου, όπως στο Εθνικό Πάρκο Pha Hum Hot στο Sai Thong National Park, Pha Sut Phaen Phaen στο Εθνικό Πάρκο Pa Hin Ngam και Pha Hua Nak στο Εθνικό Πάρκο Phu Laen Kha.

Phetchaburi Creative City of Gastronomy
4 6-Αύγουστος 2023
Wat Yai Suwannaram και ιστορικό πάρκο Phra Nakhon Khiri (Khao Wang), Phetchaburi

Αντικατοπτρίζοντας το καθεστώς της επαρχίας Phetchaburi ως μέλος του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO (UCCN) στην κατηγορία της Γαστρονομίας, η εκδήλωση Phetchaburi Creative City of Gastronomy είναι μια πολιτιστική και γαστρονομική γιορτή που θα περιλαμβάνει νόστιμη τοπική κουζίνα για απόλαυση, επιδείξεις φαγητού, δωρεάν γευσιγνωσίες φαγητού, πολιτιστικές παραστάσεις και άλλες τοπικές μουσικές επιδείξεις πωλήσεις τοπικών προϊόντων.

Διαπεριφερειακή Έκθεση Ταξιδίων
4 6-Αύγουστος 2023
Central Rayong

Αυτή είναι η τέταρτη από τις πέντε ταξιδιωτικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται στις πέντε περιοχές της Ταϊλάνδης μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2023, με στόχο την ενθάρρυνση των διαπεριφερειακών ταξιδιών. Η εκπομπή θα περιλαμβάνει προωθήσεις και ειδικές προσφορές από καταλύματα, αξιοθέατα, τουριστικές εταιρείες και άλλα τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, καθώς και εργαστήρια DIY για την τοπική σοφία από τις πέντε περιοχές.

Καταπληκτική εμπειρία Muay Thai
11 13-Αύγουστος 2023
Wat Yai Tha Sao, Uttaradit

18 20-Αύγουστος 2023
Το παλάτι του βασιλιά Narai, Lop Buri

Αυτά είναι τα τρίτη και τέταρτα γεγονότα μιας σειράς τεσσάρων εκδηλώσεων που διοργανώνει η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης (TAT) για να παρουσιάσει τέσσερα μοναδικά στυλ Muay Thai Boran ή αρχαίας ταϊλανδέζικης πυγμαχίας: Muay Chaiya, Muay Korat, Muay Tha Sao και Muay Lop Buri στο Surat Thani, Nakhon Ratchasima, Uttaradit και Lop.

Η βιτρίνα του γρήγορου και ευέλικτου στυλ πυγμαχίας «Muay Tha Sao» του Uttaradit – ένας συνδυασμός τεχνικών ταϊλανδέζικης και κινεζικής πολεμικής τέχνης – έχει προγραμματιστεί για τις 11-13 Αυγούστου 2023 στο Wat Yai Tha Sao και η βιτρίνα του γρήγορου και αποτρεπόμενου στυλ πυγμαχίας «Muay Lop Buri»18-20 King-2023, August XNUMX.

Road to Sonic Bang 2023
12 2023 Αύγουστο
Εκθεσιακό Κέντρο IMPACT, Μπανγκόκ

Το διεθνές μουσικό φεστιβάλ Road to Sonic Bang 2023 θα περιλαμβάνει διάφορα είδη μουσικής, με διεθνείς καλλιτέχνες, Ασιάτες καλλιτέχνες και καλλιτέχνες νέας γενιάς από την Ταϊλάνδη. Η σειρά περιλαμβάνει LANY, Valley, ADOY, Nulbarich, Burnout Syndromes και HYBS.

Καταπληκτική ταϊλανδέζικη γεύση@Udon
25 27-Αύγουστος 2023
Central Udon, Udon Thani

Αυτή είναι η τρίτη από τις τρεις εκδηλώσεις Amazing Thai Taste (μετά το Rayong τον Ιούνιο και το Chiang Mai τον Ιούλιο) που στοχεύουν στην προώθηση της εικόνας του ταϊλανδέζικου φαγητού, ενός από τα θεμέλια soft-power 5F της Ταϊλάνδης. Η παράσταση θα περιλαμβάνει επιδείξεις μαγειρικής από διάσημους και ντόπιους σεφ, συζητήσεις για τον τουρισμό τροφίμων και μουσικές παραστάσεις από γνωστούς καλλιτέχνες.

Επίσης, τον Αύγουστο του 2023 πραγματοποιούνται διάφορα τρεξίματα στην Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω, τα οποία ταξινομούνται κατά ημερομηνία:

KhaoKheow10 Season 6
6 2023 Αύγουστο
Ανοιχτός ζωολογικός κήπος Khao Keow, Chon Buri

Το KhaoKheow10 Season6 Παρουσιάζεται από το Plus+ από το YumYum έχει να κάνει με τη διασκέδαση και τη φύση, με το Ultra Fun Run 10 km, το Super Fun Run 7 km και το Family Fun Run 4 km. Αυτά κάνουν τον δρόμο τους γύρω από τη γραφική έκταση του ζωολογικού κήπου.

12 Αυγούστου Ημιμαραθώνιος Μπανγκόκ 2023 Run For Mom
12 2023 Αύγουστο
Εθνικό Συνεδριακό Κέντρο Queen Sirikit, Μπανγκόκ

Μετά από μια παύση τριών ετών, η εκδήλωση Ημιμαραθώνιου Μπανγκόκ Run For Mom της 12ης Αυγούστου πραγματοποιείται ξανά το 2023. Εορτάζοντας τη Βασίλισσα Sirikit The Queen Mother, η διοργάνωση περιλαμβάνει Ημιμαραθώνιο 21.1 χλμ., Μίνι Μαραθώνιο 10 χλμ., Διασκεδαστικό Τρέξιμο 6 χλμ. και 1.8 χλμ. Ξεκινώντας τη γραμμή QS/Finish με τη γραμμή Walk. Όλα τα έσοδα μετά τα έξοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη του έργου που διεξάγεται από το Queen Sirikit Center for Breast Cancer, υπό την αιγίδα του Ταϊλανδικού Ερυθρού Σταυρού.

KHAO KHO Run Through Mist Marathon 2023
13 2023 Αύγουστο
Άποψη Khao Kho, Khao Kho, Phetchabun

Το KHAO KHO Run Through Mist Marathon 2023 διαθέτει Μαραθώνιο 42 χλμ., Ημιμαραθώνιο 21 χλμ., Μίνι Μαραθώνιο 10 χλμ. και Διασκεδαστικό τρέξιμο 5 χλμ., σε έναν προορισμό που είναι γνωστός για το όμορφο φυσικό καιρικό αξιοθέατο «Θάλασσα της ομίχλης».

Songkhla Pao Beach Run
20 2023 Αύγουστο
Παραλία Muang Ngam, Songkhla

Το Songkhla Pao Beach Run περιλαμβάνει 4 χλμ Fun Run, 12 km Mixed Relay, 12 km σκυταλοδρομία γυναικών και 12 km σκυταλοδρομία ανδρών, κατά μήκος της γραφικής παραλίας Muang Ngam.

Σειρά Bike Zone Tri Dash Thailand 2023
20 2023 Αύγουστο
Bangpoo Golf & Sports Club, Samut Prakan

Αυτό είναι το δεύτερο από τα τέσσερα Σαββατοκύριακα αγώνων στη σειρά Τριάθλου Bike Zone Tri Dash Thailand 2023 μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου, δύο από τα οποία είναι στο Pattana Sports Resort στο Chon Buri και δύο στο Bangpoo Golf & Sports Club στο Samut Prakan. Οι διάφορες κατηγορίες που θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο είναι – Long Dash (Ατομικό), Dash (Ατομικό), Mini Dash (Ατομικό), Long Dash (Ομαδική σκυταλοδρομία) και Dash (Ομαδική σκυταλοδρομία), καθώς και η σειρά Juniors Tri Dash Thailand 2023 για παιδιά 12-17 ετών.

Διεθνής Μαραθώνιος Songkhla 2023
26 27-Αύγουστος 2023
Songkhla

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Songkhla 2023 περιλαμβάνει έναν Μαραθώνιο 42.195 χλμ., Ημιμαραθώνιο 21.10 χλμ. και Μίνι Μαραθώνιο 10 χλμ. που θα διεξαχθεί στις 27 Αυγούστου και διασκεδαστικό τρέξιμο 5 χλμ. που θα διεξαχθεί στις 26 Αυγούστου. Πολλές από τις διαδρομές τρεξίματος βρίσκονται δίπλα στην ακτογραμμή Songkhla, ενώ περνούν επίσης σημαντικά ιστορικά μνημεία.

Λάβετε υπόψη ότι οι εγγραφές για τα περισσότερα από αυτά τα τρέχοντα γεγονότα έχουν ήδη κλείσει. Είτε είναι κλειστό είτε ακόμα ανοιχτό, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη διασκεδαστική ατμόσφαιρα σε κάθε τοποθεσία.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.