Ο Συνασπισμός υπό την ηγεσία του Pheu Thai αντιτίθεται κατηγορηματικά στην τροποποίηση του νόμου Lese-Majeste

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Στον απόηχο της απόρριψης της υποψηφιότητας της Pita Limjaroenrat για την πρωθυπουργία, το Pheu Thai Party παραμένει σταθερό στη θέση του σχετικά με το lese-majeste νόμο. Ο υποψήφιος πρωθυπουργός της Σρέθα Ταβισίν εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον αποτυχημένο διορισμό, αλλά τόνισε την ανάγκη να αποδεχτεί το αποτέλεσμα και να προχωρήσει.

Παρά την οπισθοδρόμηση, το Pheu Thai Party είναι αποφασισμένο να διατηρήσει το Άρθρο 112 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο ασχολείται με το lese-majeste νόμο, σε περίπτωση που ηγηθεί της κυβέρνησης. Ο Σρέθα κατέστησε σαφές ότι η υποστήριξη από πολιτικά κόμματα και γερουσιαστές εξαρτάται από τη δέσμευσή τους να διατηρήσουν αυτόν τον νόμο. Πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα αντιταχθεί σθεναρά σε κάθε προσπάθεια τροποποίησης ή ανάκλησης του Άρθρου 112 κατά την επικείμενη κοινή συνεδρίαση της Βουλής και της Γερουσίας στις 27 Ιουλίου.

Πολλοί γερουσιαστές έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην υποστήριξη ενός υποψηφίου από οποιονδήποτε συνασπισμό που περιλαμβάνει το Κόμμα Κίνησης Προς τα εμπρός, εκτός εάν το τελευταίο εγκαταλείψει την πρόθεσή του να τροποποιήσει τον νόμο του lese-majeste. Αυτή η στάση ασκεί πίεση στην πιθανή υποψηφιότητα του Srettha, καθώς το Pheu Thai και το Move Forward Party κατέχουν μαζί 292 έδρες, καθιστώντας τα βασικά συστατικά της συμμαχίας οκτακομμάτων συνασπισμού με συνολικά 312 βουλευτές.

Ο Srettha πιστεύει ότι οι εποικοδομητικές συζητήσεις μπορούν ενδεχομένως να συγκεντρώσουν τη σταθερή υποστήριξη των γερουσιαστών για μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Pheu Thai, σημειώνοντας ότι η ένταξη του Move Forward Party στον συνασπισμό θα εξαρτηθεί από τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.

Προς το παρόν, ο Σρέθα είπε ότι παραμένει προσηλωμένος στο σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης μαζί με τον συνασπισμό των οκτώ κομμάτων, εστιάζοντας στην οικονομική ανάπτυξη και πιθανές τροποποιήσεις στο σύνταγμα.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.