Οι επιχειρήσεις εγείρουν ανησυχίες ως επικεφαλής του MFP που αναστέλλεται από το Κοινοβούλιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η πρόσφατη εντολή του Συνταγματικού Δικαστηρίου να αναστείλει την ηγέτη του Move Forward Party (MFP) Pita Limjaroenrat από τα καθήκοντά του ως μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων έχει προκαλέσει ανησυχία στον επιχειρηματικό τομέα σχετικά με πιθανές διαδηλώσεις στους δρόμους και τις επιπτώσεις στην οικονομία.

Ο Nath Vongpanich, πρόεδρος του Central Restaurants Group (CRG), αναγνώρισε ότι ενώ η πολιτική δεν επηρεάζει άμεσα την επέκταση της επιχείρησης εστιατορίων και ποτών, είναι επιθυμητός ένας γρήγορος διορισμός νέου πρωθυπουργού για την αποτελεσματική διαχείριση της χώρας. Τόνισε ότι η πολιτική σταθερότητα είναι κρίσιμος παράγοντας για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ο Praphon Potivorakhun, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Mitsubishi Electric Kang Yong Watana, εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανότητα διαδηλώσεων στους δρόμους και τον πιθανό αρνητικό αντίκτυπό τους στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Προειδοποίησε ότι μια εγχώρια οικονομική επιβράδυνση, σε συνδυασμό με μια ασταθή πολιτική κατάσταση, θα μπορούσε να αποτρέψει τις ξένες επενδύσεις στην Ταϊλάνδη.

Ο Kriengkrai Thiennukul, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταϊλανδικών Βιομηχανιών (FTI), αναμένει από το Pheu Thai Party να ηγηθεί μιας νέας κυβέρνησης και να ξεκινήσει οικονομικά σχέδια.

Παρά αυτές τις πολιτικές εξελίξεις, ο Κριενγκράι εξέφρασε τη σιγουριά του, εφόσον η διαδικασία σύστασης της νέας κυβέρνησης τηρεί το χρονοδιάγραμμα. Η FTI αναμένει ότι νέος πρωθυπουργός θα διοριστεί κατά την τρίτη κοινοβουλευτική ψηφοφορία. Ο Κριενγκράι τόνισε ότι τυχόν καθυστερήσεις που προκαλούνται από πολιτικές συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένων διαδηλώσεων στους δρόμους από τους υποστηρικτές του Πίτα, θα εγείρουν ανησυχίες. Τέτοιες καθυστερήσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα νέα επενδυτικά σχέδια και τον προϋπολογισμό για το επόμενο οικονομικό έτος.

Σύμφωνα με την FTI, πολλοί ηγέτες επιχειρήσεων αναμένουν τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και την κατεύθυνση της πολιτικής της πριν λάβουν αποφάσεις σχετικά με τα επενδυτικά τους σχέδια. Επιπλέον, η Ταϊλάνδη πρέπει να επισπεύσει τη διαδικασία σχεδιασμού του προϋπολογισμού για να τονώσει την οικονομική ανάκαμψη.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.