Εγκρίθηκαν νέα μέτρα για την κάνναβη για την προστασία των παιδιών που κινδυνεύουν από κατάχρηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόσφατα τη σύνταξη υπουργικού κανονισμού με στόχο την προστασία των παιδιών που κινδυνεύουν από κατάχρηση ναρκωτικών, με ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση του kratom, της κάνναβης και της κάνναβης.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ratchada Thanadirek εξήγησε ότι ο στόχος είναι να προστατεύσουμε τα παιδιά από πιθανή βλάβη στην πνευματική και σωματική τους ανάπτυξη.

Ο νέος κανονισμός είναι μια τροποποίηση του υπουργικού κανόνα του 2006 που ορίζει τα παιδιά που κινδυνεύουν από εγκληματική συμπεριφορά. Προτείνεται από το Υπουργείο Κοινωνικής Ανάπτυξης και Ανθρώπινης Ασφάλειας, ο επικαιροποιημένος κανονισμός αντιμετωπίζει τις συμπεριφορές των παιδιών που χρησιμοποιούν για ψυχαγωγικό σκοπό το kratom, την κάνναβη, την κάνναβη ή προϊόντα που προέρχονται από αυτές τις ουσίες. Αυτά τα παιδιά θα ταξινομηθούν ως επικίνδυνα, επιτρέποντας έτσι στους αξιωματικούς σύμφωνα με τον Νόμο για την Προστασία των Παιδιών του 2003 να προστατεύσουν καλύτερα την ευημερία τους.

Οι βασικές διατάξεις αυτού του κανονισμού παρέχουν στους αξιωματικούς δύο βασικούς άξονες δράσης: Τοποθέτηση του παιδιού σε κίνδυνο σε κέντρο πρόνοιας ή ανάπτυξης και αποκατάστασης ή ανάθεση του παιδιού στη φροντίδα ενός πρόθυμου κηδεμόνα, με ή χωρίς ανάθεση παιδικού προστάτη.

Για την πρόληψη επιβλαβών συμπεριφορών ή πιθανών εγκληματικών πράξεων, ενδέχεται να ισχύουν ορισμένες προϋποθέσεις. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν προειδοποιήσεις για να μην εισέλθετε σε μέρη που θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν την ανάρμοστη συμπεριφορά ή να συναναστραφείτε με άτομα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να τους παρασύρουν.

Μόλις εφαρμοστεί, το Τμήμα Παιδιών και Νέων του Υπουργείου Κοινωνικής Ανάπτυξης θα εκδώσει κανονισμό από την Εθνική Επιτροπή Παιδικής Προστασίας. Αυτός ο κανονισμός θα περιγράφει στρατηγικές για την προστασία της ευημερίας των παιδιών που κάνουν κατάχρηση ουσιών όπως το kratom, η κάνναβη, η κάνναβη και τα παράγωγά τους.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφειτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.