Η Ταϊλάνδη αναμένει να υποδεχθεί 1.6 εκατομμύρια Ινδούς φέτος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ινδοί τουρίστες ρέουν στη Νοτιοανατολική Ασία, ενισχύοντας τη θέση της πολυπληθέστερης χώρας στον κόσμο ως βασικής αναπτυσσόμενης αγοράς για τον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού.

Από αεροπορικές εταιρείες όπως η IndiGo και η Thai Airways μέχρι τις αλυσίδες φιλοξενίας που προσφέρουν χιλιάδες δωμάτια, στελέχη και αναλυτές λένε ότι οι εταιρείες αξιοποιούν την αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη της Ινδίας και την αυξανόμενη δύναμη δαπανών.

Μια μακροπρόθεσμη αύξηση των Ινδών τουριστών θα οδηγούσε σε επαναβαθμονόμηση της χωρητικότητας των αεροπορικών εταιρειών, των προσφορών φιλοξενίας και των τουριστικών φορέων - τα πρώτα σημάδια της οποίας είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με μέλη του κλάδου.

Η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (ADB) ανέφερε σε έκθεσή της τον Μάιο ότι η Ινδία θα μπορούσε να αναδειχθεί ως η επόμενη Κίνα «από την άποψη της εξερχόμενης τουριστικής ανάπτυξης» την επόμενη δεκαετία, αν και η συνδεσιμότητα θα περιοριστεί από λιγότερα αεροδρόμια εκεί.

Στην Ταϊλάνδη, ο αριθμός των Ινδών τουριστών –αν και λιγότεροι από τους Κινέζους σε απόλυτες τιμές– είναι μόνο περίπου 14% χαμηλότερος από ό,τι ήταν το 2019.

Το 2019, οι Κινέζοι επισκέπτες ξόδευαν περίπου 197 δολάρια ΗΠΑ την ημέρα στην Ταϊλάνδη και οι Ινδοί ξόδευαν περίπου 180 δολάρια, με τους δύο να επισκέπτονται για περίπου μία εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Ο Tanes Petsuwan, Αναπληρωτής Κυβερνήτης της Αρχής Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT), δήλωσε ότι 1.6 εκατομμύρια Ινδοί αναμένεται να επισκεφθούν το βασίλειο φέτος.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.