Οι γερουσιαστές της Ταϊλάνδης προειδοποιούν τους διαδικτυακούς παρενοχλητές για νομική δράση καθώς πλησιάζει άλλη μια ψηφοφορία για τον πρωθυπουργό την Τετάρτη

Εθνική -

Μια ομάδα Ταϊλανδών γερουσιαστών βγήκε για να προειδοποιήσει τους χρήστες του Διαδικτύου για αγωγές συκοφαντικής δυσφήμισης, αφού σύμφωνα με πληροφορίες βομβαρδίστηκαν με αρνητικά σχόλια, λόγω της απόφασής τους να μην υποστηρίξουν ή να απέχουν από την ψηφοφορία για την Pita Limjaroenrat, υποψήφια από το νικηφόρο Κόμμα Move Forward, για τη θέση του Πρωθυπουργός.

Η ομάδα, με επικεφαλής τον γερουσιαστή Seri Suwanpanon, συγκεντρώθηκε στο κτίριο του Κοινοβουλίου τη Δευτέρα, 17 Ιουλίου, για να αποκαλύψει στο κοινό ότι αυτοί και άλλοι γερουσιαστές παρενοχλούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από φερόμενους υποστηρικτές του Κόμματος Move Forward.

Ο Σέρι ισχυρίστηκε ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα της απόφασής τους να μην ψηφίσουν υπέρ του Πίτα για να γίνει πρωθυπουργός στις 13 Ιουλίου.

Οι παρενοχλητές εκδήλωναν μίσος και θυμό προς τους γερουσιαστές απειλώντας να απαγορεύσουν τις προσωπικές τους επιχειρήσεις, να επιτεθούν στις οικογένειές τους, να τους καταδιώξουν και να φτάσουν στο σημείο να προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τους γερουσιαστές ότι είχαν ερωμένη, είπε ο Σέρι.

Αυτό όχι μόνο παραβίαζε τα προσωπικά δικαιώματα των γερουσιαστών αλλά και τα δικαιώματα των οικογενειών τους, δήλωσε ο Σέρι.

Συνέχισε ότι ορισμένα από τα παιδιά των γερουσιαστών δέχθηκαν επίσης διαδικτυακή επίθεση από τους παρενοχλητές. Αυτό οδήγησε τους πληγέντες γερουσιαστές να πρέπει να συγκροτήσουν μια νομική ομάδα για να υποβάλουν αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον των παρενοχλητών.

Ο Σέρι αποκάλυψε ότι σήμερα μηνύει τουλάχιστον 2 άτομα για συκοφαντική δυσφήμιση. Η νομική ομάδα συλλέγει αποδεικτικά στοιχεία για τη συνέχιση πρόσθετων υποθέσεων. Ο Σέρι δήλωσε ότι ο καθένας είχε το δικαίωμά του στη γνώμη του, αλλά όχι να κάνει προσωπικές επιθέσεις εναντίον άλλων και των μελών της οικογένειάς τους και των επιχειρήσεων που δεν ήταν μέρος της πολιτικής κατάστασης.

Ανέφερε ότι όσον αφορά τον δεύτερο γύρο της πρωθυπουργικής ψηφοφορίας στις 19 Ιουλίου, ο Πίτα δεν πρέπει να προταθεί ξανά ως υποψήφιος γιατί σύμφωνα με τον ίδιο παραβιάζει τον κοινοβουλευτικό κανονισμό. Το TPN Media σημειώνει, ωστόσο, ότι το Κόμμα Move Forward και ο συνασπισμός τους έχει προτείνει την Pita Limjaroenrat για άλλη μια φορά και διαφωνεί με αυτό, υποστηρίζοντας ότι η ψήφος του πρωθυπουργού δεν είναι ενάντια στους κανονισμούς για την εκ νέου υποβολή αποτυχημένων μέτρων, καθώς αυτοί ισχύουν μόνο για νομοσχέδια και όχι για ψήφους πρωθυπουργού .

Ο Σέρι απάντησε ότι δεν θα ψηφίσει ποτέ τον υποψήφιο του Κόμματος Κίνησης Εμπρός και επίσης του Κόμματος Φέου Ταϊλάνδης εάν το Κόμμα προς τα εμπρός παραμείνει μέρος του συνασπισμού.

Σε άλλο σημείωμα, ένας από τους υποψήφιους πρωθυπουργούς του Κόμματος Pheu Thai, Srettha Thavisin, αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι είναι έτοιμος να οριστεί ως πρωθυπουργός εάν η Pita και το Move Forward Party δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Είπε: «Αν δεν είμαι έτοιμος, τότε γιατί να γίνω υποψήφιος;»

Ο Σρέθα πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η υποψηφιότητά του πρέπει ακόμη να συζητηθεί εντός του συνασπισμού των 8 κομμάτων. Στη συνέχεια υπογράμμισε την ανάγκη για ταχεία συγκρότηση κυβέρνησης για την αντιμετώπιση οικονομικών ζητημάτων, όπως η εκτίναξη του κόστους διαβίωσης.

Όταν ρωτήθηκε αν είναι πιθανό ο συνασπισμός να χρειαστεί τελικά να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς το Κόμμα Κίνησης Εμπρός, ο Σρέθα απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

Η δεύτερη ψηφοφορία για πρωθυπουργό, με τον Πίτα ως υποψήφιο για άλλη μια φορά για τον συνασπισμό, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουλίου. Ο Πίτα ήταν απασχολημένος στα παρασκήνια καλώντας και μιλώντας προσωπικά με γερουσιαστές και όσους τον ψήφισαν όχι για να προσπαθήσει να ξεπεράσει τους φόβους και τις επιφυλάξεις τους και να κερδίσει την υποστήριξή τους.

Το TPN media σημειώνει ότι το πιο αμφιλεγόμενο μέρος της πλατφόρμας του Pita είναι η υποστήριξή του για τροποποίηση (όχι κατάργηση) του νόμου Lese Majeste. Πολλοί από εκείνους που τον ψήφισαν όχι είπαν ότι οι ψήφοι τους θα άλλαζαν εάν ο Πίτα μπορούσε να εγκαταλείψει αυτό το μέτρο. Ο Πίτα, ωστόσο, είπε ότι αυτό δεν θα συμβεί καθώς κάτι τέτοιο θα προδώσει τους ψηφοφόρους του.

Το Κόμμα Move Forward επεξεργάζεται επίσης ένα νομοσχέδιο για να αφαιρέσει νομικά το δικαίωμα των γερουσιαστών να ψηφίζουν για τον Πρωθυπουργό, όπως αναφέραμε εδώ. Αυτό είναι, ωστόσο, ένα μνημειώδες έργο και απίθανο να πετύχει, λένε πολλοί αναλυτές.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.