Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης λανσάρει το ThaiID, μια εφαρμογή Digital Mobile ID

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης κυκλοφόρησε επίσημα την εφαρμογή για κινητά ThaID (THAI-ID), μια σημαντική εξέλιξη στις ψηφιακές συναλλαγές για επαλήθευση προσωπικής ταυτότητας. Η εφαρμογή εξαλείφει την ανάγκη για εισαγωγή δεδομένων, καθιστώντας τη διαδικασία βολική, γρήγορη και ασφαλή.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός στρατηγός Prayut Chan-o-cha ηγήθηκε της επίσημης κυκλοφορίας του συστήματος επαλήθευσης ψηφιακής ταυτότητας και αναγνώρισης προσώπου. Το Τμήμα Επαρχιακής Διοίκησης ανέπτυξε την εφαρμογή για να διευκολύνει την πρόσβαση σε υπηρεσίες από δημόσιους ή ιδιωτικούς τομείς που απαιτούν επιβεβαίωση ταυτότητας.

44 κρατικές υπηρεσίες έχουν υιοθετήσει μέχρι στιγμής το σύστημα και πάνω από 380,000 άτομα έχουν εγγραφεί για να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του.

Ο στρατηγός Prayut επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μετατρέψει την Ταϊλάνδη σε μια ψηφιακή κοινωνία σύμφωνα με την πολιτική της 4.0. Τόνισε ότι η ψηφιακή τεχνολογία ενισχύει την ικανότητα παροχής δημόσιας υπηρεσίας των κρατικών φορέων, καθιστώντας τους πιο προσιτούς ενώ παράλληλα μειώνει το κόστος. Πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι η εφαρμογή θα χρησιμοποιηθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων της.

Από την έναρξή του το 2019, το έργο ThaID έχει επιτύχει σημαντικά ορόσημα. Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλες τις πλευρές να συνεργαστούν και να αναπτύξουν περαιτέρω το έργο σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα κρατικών υπηρεσιών που ενσταλάζει εμπιστοσύνη και βελτιώνει την εικόνα της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, ενώ τελικά βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Το Τμήμα Επαρχιακής Διοίκησης τόνισε επίσης την ανάγκη ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την εφαρμογή ThaID και στις 878 περιφέρειες και 76 επαρχίες. Αυτή η πρωτοβουλία περιλαμβάνει την προώθηση της λήψης και της χρήσης της εφαρμογής, ειδικά στη νεότερη γενιά, για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη της για κάθε οικογένεια.

Το αρχικό άρθρο εμφανίστηκε στο Ταϊλανδικό Κυβερνητικό Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων NNT.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/