Γυναίκα συνελήφθη στο Πουκέτ για υποτιθέμενη απάτη παριστάνοντας ως διάσημο διαδικτυακό πωλητή

Πουκέτ -

Μια γυναίκα συνελήφθη στο Πουκέτ για υποτιθέμενη απάτη αφού υποδύθηκε τη διάσημη διαδικτυακή πωλήτρια στην Ταϊλάνδη.

Η αστυνομία της εθνικής οδού είπε στο Phuket Express ότι συνέλαβε μια γυναίκα που ταυτοποιήθηκε μόνο ως η κυρία Pannapaphon, 30 ετών, μπροστά από ένα εμπορικό κέντρο στο Wichit, Mueang Phuket την Κυριακή (2 Ιουλίου). Η σύλληψη έγινε μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από το Κακουργιοδικείο στις 26 Ιουνίουth, 2023 και ένταλμα σύλληψης από το Επαρχιακό Δικαστήριο Chanthaburi που εκδόθηκε την 1η Ιουλίου 2023 για απάτη και εισαγωγή ψευδών διαδικτυακών πληροφοριών.

Στις αρχές του περασμένου έτους, η Pannapaphon φέρεται να έφτιαξε μια σελίδα στο Facebook ως «Pimrypie Sells Everything». Η Pannapaphon εξαπάτησε άλλους επειδή θεώρησαν ότι η σελίδα ήταν πραγματική σελίδα και αγόρασαν προϊόντα από αυτήν. Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, οι δυνητικοί αγοραστές δεν έλαβαν προϊόντα ή επιστροφή χρημάτων για τα χρήματα που μεταφέρθηκαν. Πολλά θύματα στην Ταϊλάνδη έχουν υποβάλει αναφορές στην αστυνομία.

Το Phuket Express σημείωσε ότι η πραγματική σελίδα στο Facebook «Pimrypie Sells Everything» είναι το κορυφαίο διάσημο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ταϊλάνδη και εδρεύει στην Μπανγκόκ.

Η Pannapaphon ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι δεν γνώριζε για την ψεύτικη σελίδα στο Facebook. Είπε ότι ήταν απλώς ένα άτομο που προσλήφθηκε από κάποιον που δεν γνώριζε για να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό. Ο τραπεζικός της λογαριασμός χρησιμοποιήθηκε μόνο για μεταφορά χρημάτων.

Η αστυνομία του Πουκέτ την κράτησε υπό κράτηση ανεξάρτητα, καθώς εξέταζε την υπόθεση και ήταν δύσπιστη ως προς τους ισχυρισμούς της ότι δεν γνώριζε κάποιον για τον οποίο συμφώνησε να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό και δεν ήξερε για ποιον σκοπό χρησίμευε ο λογαριασμός.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.