Ο αγαπημένος Ταϊλανδός ελέφαντας επιστρέφει στην Ταϊλάνδη

Ταϊλάνδη-

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση επαναφοράς ενός άρρωστου ταϊλανδέζικου ελέφαντα από τη Σρι Λάνκα στην Ταϊλάνδη.

Ο Mahouts από την Ταϊλάνδη έφτασε στη Σρι Λάνκα τον περασμένο μήνα για να εξοικειώσει τον ελέφαντα με τη διαδικασία πριν από το ταξίδι. Ο ελέφαντας έφτασε στην Ταϊλάνδη την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Ο αρσενικός ελέφαντας αναφέρθηκε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Η επέμβαση για να τον φέρει πίσω στο σπίτι ήταν να λάβει ιατρική περίθαλψη στην Ταϊλάνδη, καθώς εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με τη δυνατότητα να το κάνει στη Σρι Λάνκα, η οποία είχε προκαλέσει μια μικρή διπλωματική διαμάχη προτού τα έθνη συνενωθούν και συμφωνήσουν να επιστρέψουν τον ελέφαντα στην Ταϊλάνδη.

Δύο μαχάουτ από την Ταϊλάνδη έφτασαν στη Σρι Λάνκα στις 10 Ιουνίου σε μια αποστολή να φέρουν πίσω τον ταϊλανδικό ελέφαντα με το όνομα Sak Surin, ο οποίος έμεινε στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο Dehiwala στη Σρι Λάνκα. Ο ελέφαντας είχε δοθεί στο παρελθόν ως διπλωματικό δώρο πολλά χρόνια πριν. Η Ταϊλάνδη δεν δίνει πλέον δώρα σε ελέφαντες μετά από δημόσια κριτική τα τελευταία χρόνια.

Οι δύο μαχάουτ, ο κ. Torachaisit Siri και ο κύριος Supachai Boonkerd, από το Κέντρο Διατήρησης Ελέφαντα της Ταϊλάνδης, είχαν και οι δύο καθήκον να προετοιμάσουν τον ελέφαντα για μεταφορά.

Η πρώτη τους αποστολή ήταν να εξοικειώσουν τον ελέφαντα με τον εαυτό τους, μέσω τροφοδοσίας και λεκτικών εντολών στην ταϊλανδέζικη γλώσσα, που επέτρεψαν στον ελέφαντα να συνηθίσει τις φωνές και τις μυρωδιές του. Ο ελέφαντας απάντησε καλά στους δύο μαχούτ, χωρίς να δείξει σημάδια επιθετικότητας.

Ο κ. Athapol Charoenshunsa, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Εθνικών Πάρκων, Άγριας Ζωής και Διατήρησης Φυτών, είπε ότι ο ελέφαντας έπρεπε να εξοικειωθεί περισσότερο με τους μαχάουτ πριν ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη. Ο ελέφαντας ανταποκρίθηκε καλά στις εντολές των μαχάουτ να μπουν σε ένα κλουβί που χρησιμοποιήθηκε για αεροπορική μεταφορά το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο ελέφαντας έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο του Τσιάνγκ Μάι την Κυριακή (2 Ιουλίου).

Ο ελέφαντας αργότερα μεταφέρθηκε στο Lamphang για θεραπείες. Λέγεται ότι προσαρμόζεται στο νέο του περιβάλλον και χαλαρώνει παρά το αγχωτικό ταξίδι. Καλώς όρισες σπίτι!

Τα προηγούμενα ξαναγράφονται από δελτίο τύπου από το Υπουργείο Δημοσίων Σχέσεων της Κυβέρνησης της Ταϊλάνδης

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/