Διεθνή κρουαζιερόπλοια που επισημάνθηκαν ως κύριοι συνεισφέροντες στον τουρισμό της Ταϊλάνδης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Το Ταϊλανδικό Κέντρο Διοίκησης Θαλάσσιας Επιβολής (TMECC) ανέφερε ότι από τα τέλη του 2022, συνολικά 83 διεθνή κρουαζιερόπλοια που μεταφέρουν περισσότερους από 310,000 επιβάτες έχουν δημιουργήσει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια μπατ σε έσοδα που σχετίζονται με τον τουρισμό στην Ταϊλάνδη.

Ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού, ναύαρχος Choengchai Chomchoengpaet, ο οποίος υπηρετεί ως αναπληρωτής αρχηγός του TMECC, αποκάλυψε αυτά τα στοιχεία, ενώ τόνισε τη σημαντική οικονομική επίδραση του τουρισμού κρουαζιέρας στη χώρα.

Τα καταγεγραμμένα στατιστικά στοιχεία καλύπτουν την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2022 έως σήμερα, κατά την οποία το TMECC είναι υπεύθυνο για τη διασφάλιση της ασφάλειας των τουριστών σε κρουαζιερόπλοια που φτάνουν στις θάλασσες Andaman και στον Κόλπο της Ταϊλάνδης. Αυτή η δέσμευση για την ασφάλεια ευθυγραμμίζεται με την πολιτική προώθησης του τουρισμού της κυβέρνησης, η οποία στοχεύει να προσφέρει μια ασφαλή και ευχάριστη εμπειρία στους επισκέπτες.

Ο ναύαρχος Choengchai έκανε τις παρατηρήσεις ενώ παρακολούθησε μια άσκηση ιατρικής εκκένωσης που διεξήχθη από περίπου 5,000 επιβάτες και 1,600 μέλη του πληρώματος στο Spectrum of the Seas της Royal Caribbean International, ένα κρουαζιερόπλοιο με έδρα το Μαϊάμι. Αυτή η άσκηση, η πρώτη του είδους της που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊλάνδη, υπογράμμισε την αφοσίωση του TMECC στα πρωτόκολλα ετοιμότητας και ασφάλειας.

Καθώς πλησιάζει η ολοκλήρωση της υψηλής τουριστικής περιόδου στις παράκτιες περιοχές της Ταϊλάνδης, ο ναύαρχος Choengchai τόνισε ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες ασκήσεις όταν ξεκινήσει η νέα τουριστική περίοδος τον Σεπτέμβριο. Αυτές οι ασκήσεις συμβάλλουν στην απάντηση της TMECC σε πρόσφατη επιθεώρηση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), η οποία εντόπισε τομείς προς βελτίωση.

Η αξιολόγηση του ΙΜΟ τόνισε την ανάγκη για έναν συγκεκριμένο οργανισμό που θα επιβλέπει τις θαλάσσιες έρευνες και διασώσεις σε περίπτωση μεγάλης καταστροφής που περιλαμβάνει μεγάλα επιβατηγά πλοία. Τόνισε επίσης την αναγκαιότητα ενός τυπικού σχεδίου λειτουργίας και τακτικών ασκήσεων του σχεδίου. Σε απάντηση, το TMECC ανέπτυξε το πρώτο του σχέδιο επιχείρησης έρευνας και διάσωσης για περιστατικά που αφορούν μεγάλα πλοία. Το σχέδιο βρίσκεται υπό εξέταση από το Γραφείο της Επιτροπής Έρευνας και Διάσωσης.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.