Το κόμμα Move Forward παραμένει σίγουρο για την εξασφάλιση αρκετών ψήφων στη Γερουσία για να γίνει ο Πίτα πρωθυπουργός

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ματιχών

Εθνική -

Η Pita Limjaroenrat, ηγέτης του Κόμματος Move Forward (MFP), παραμένει πεπεισμένη ότι η Γερουσία των 250 μελών θα τον ψηφίσει για Πρωθυπουργό.

Ο Πίτα, ο οποίος έχει αναρρώσει πρόσφατα από τον ιό Covid-19, ταξίδεψε στο Κοινοβούλιο την Τρίτη 27 Ιουνίου, μαζί με 150 βουλευτές του MFP για να αναφερθούν στη Γραμματεία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο αρχηγός του MFP είπε ότι είναι βέβαιος ότι οι εταίροι του συνασπισμού, οι οποίοι επί του παρόντος περιλαμβάνουν 8 κόμματα, έχουν κερδίσει αρκετές ψήφους από τους γερουσιαστές για να του επιτρέψουν να γίνει ο 30ός πρωθυπουργός της χώρας.

Το σχόλιο του Πίτα ήρθε αφού ένας ειλικρινής γερουσιαστής χλεύασε ότι μόνο 5 γερουσιαστές από τους 250 θα ψηφίσουν τον Πίτα ως πρωθυπουργό.

Επί του παρόντος, η συμμαχία του συνασπισμού έχει 312 βουλευτές, αλλά για να μπορέσει ο Πίτα να αναλάβει τα καθήκοντά του, χρειάζονται τουλάχιστον 376 ψήφους ή άλλες 64 ψήφους από το κοινό κοινοβούλιο. Η ημερομηνία ψηφοφορίας του πρωθυπουργού προβλέπεται να είναι στις 13 Ιουλίου ή γύρω στις XNUMX Ιουλίου.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πολιτική του κόμματός του για τροποποίηση του νόμου lese-majeste, ο Πίτα επέμεινε ότι δεν θα τον εμποδίσει να γίνει πρωθυπουργός καθώς η τροπολογία αποσκοπεί μόνο στο να αποτρέψει τη χρήση του νόμου ως πολιτικό εργαλείο για να φιμώσει τους αντιφρονούντες και την πολιτική αντιπολίτευση.

Τόνισε ότι τα σχέδια του MFP να «τροποποιήσουν» τον νόμο και όχι να τον «καταργήσουν».

«Οι γερουσιαστές δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσουν ως δικαιολογία για να μην με ψηφίσουν γιατί θα δημιουργούσε σύγκρουση μεταξύ των ψήφων του λαού και του βασιλικού θεσμού, κάτι που είναι και ακατάλληλο και επικίνδυνο», δήλωσε ο Πίτα.

Είπε επίσης δεν έχει καμία ανησυχία για τη συνεχιζόμενη έρευνα για το ζήτημα της συμμετοχής του στα μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, πριν γίνει η ψηφοφορία για τον πρωθυπουργό υπάρχουν πολλά άλλα βήματα που πρέπει να γίνουν. Εδώ είναι ένα τρέχον χρονοδιάγραμμα της κατάστασης.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.