Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊλάνδης προειδοποιεί για βροχές, πλημμύρες και ισχυρά κύματα

Ταϊλάνδη -

Το Τμήμα Μετεωρολογίας της Ταϊλάνδης (TMD) προειδοποίησε για βροχές και πιθανές ξαφνικές πλημμύρες στα βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα της Ταϊλάνδης μαζί με ισχυρά κύματα στη Θάλασσα Ανταμάν στη Νότιαh.

Το TMD ανακοίνωσε την Τρίτη (27 Ιουνίου) ότι η Ταϊλάνδη έχει περισσότερες βροχοπτώσεις με ισχυρές βροχοπτώσεις στα βόρεια και βορειοανατολικά. Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν την πιθανότητα ξαφνικών πλημμυρών ειδικά κοντά σε βουνά και περιοχές λεκάνης απορροής ποταμών, ειδικά στα βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα της Ταϊλάνδης.

Τα κύματα στην άνω Θάλασσα Ανταμάν έχουν ύψος έως και δύο μέτρα και μπορεί να ξεπεράσουν τα δύο μέτρα σε καταιγίδες. Τα σκάφη πρέπει να προχωρούν με προσοχή και να αποφεύγουν τις περιοχές με καταιγίδες.

Η Ταϊλάνδη είχε μια κάπως ήρεμη περίοδο βροχών μέχρι στιγμής, αλλά αυτό ελέγχεται για να ενταθεί τους επόμενους αρκετούς μήνες, σύμφωνα με το TMD. Παραδοσιακά, ο Σεπτέμβριος τείνει να είναι ο πιο υγρός μήνας του χρόνου.

Η εποχή των βροχών στην Ταϊλάνδη ξεκίνησε επίσημα στα τέλη Μαΐου, όπως καλύψαμε εδώ.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.