Το χρονοδιάγραμμα προς τη νέα κυβέρνηση της Ταϊλάνδης

Πληροφορίες σχετικά με ένα χρονοδιάγραμμα που οδηγεί στην ημερομηνία που θα επιλεγεί ο 30ός πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης δόθηκε στη δημοσιότητα από την ομάδα εργασίας συντονισμού πολιτικών υποθέσεων και υποδοχής παραπόνων υπό το Γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η διαδικασία δρομολογήθηκε τη Δευτέρα (19 Ιουνίου), όταν η Εκλογική Επιτροπή (EC) ενέκρινε επίσημα τα αποτελέσματα των γενικών εκλογών της 14ης Μαΐου τόσο για τους εκλεγμένους βουλευτές με βάση την εκλογική περιφέρεια όσο και για τους εκλεγμένους βουλευτές με λίστα κομμάτων. Εγκρίθηκαν και οι 500 εκλεγμένοι βουλευτές.

Από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου, οι πλέον εγκεκριμένοι βουλευτές μπόρεσαν να επισκεφθούν το Γραφείο της Εκλογικής Επιτροπής για να παραλάβουν το πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει τη νίκη τους στις εκλογές. Ο βουλευτής θα μπορούσε στη συνέχεια να μεταφέρει τα έγγραφα στη Γραμματεία της Βουλής των Αντιπροσώπων για να παρουσιαστεί για υπηρεσία. Οι βουλευτές μπορούν επίσης να παρουσιαστούν για υπηρεσία μετά την Κυριακή (25 Ιουνίου).

Το Κοινοβούλιο πρέπει να συνέλθει εντός 15 ημερών από την έγκριση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Αυτό σημαίνει ότι η ημερομηνία για την πρώτη κοινοβουλευτική συνεδρίαση μπορεί να πέσει οπουδήποτε από τώρα έως τις 3 Ιουλίου.

Εντός 10 ημερών από τη σύγκληση του Κοινοβουλίου και τη συμμετοχή των μελών του στην πρώτη επίσημη συνεδρίαση, η Βουλή των Αντιπροσώπων θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συνεδρίαση. Την ημέρα αυτή, οι βουλευτές θα ορκιστούν και θα επιλέξουν τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Αυτή η ημερομηνία θα είναι μεταξύ 4 Ιουλίου και 12 Ιουλίου, αν και οι αρχικές προσδοκίες ήταν για τις 4 Ιουλίου.

Εάν στη συνέχεια ανακοινωθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως βασιλική εντολή που διορίζει τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον Α' Αντιπρόεδρο και τον Β' Αντιπρόεδρο, θα πραγματοποιηθεί κοινή κοινοβουλευτική συνεδρίαση μεταξύ της άνω και της κάτω βουλής.

Αυτή η συνεδρίαση θα καθορίσει το άτομο που το Κοινοβούλιο θεωρεί ότι πρέπει να διοριστεί πρωθυπουργός. Για παράδειγμα, χαλαρά με βάση το χρονοδιάγραμμα και τις εξελίξεις κατά τη διάρκεια της θητείας της 25ης Βουλής των Αντιπροσώπων, εάν η βασιλική διοίκηση ανακοινωθεί στις 10 Ιουλίου, η κοινή κοινοβουλευτική συνεδρίαση ενδέχεται στη συνέχεια να προγραμματιστεί για τις 15 Ιουλίου.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/