Δύο Κινέζοι τουρίστες χρεώθηκαν επίσημα μετά το περιστατικό αστερίας στο Πουκέτ

Πουκέτ -

Η ανησυχία έχει αυξηθεί μετά τις φωτογραφίες δυτών που αγγίζουν αστερίες κάτω από τη θάλασσα στο Πουκέτ έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης.

Το θέμα έφερε στο φως η σελίδα στο Facebook «Monsoon Garbage Thailand» νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Δημοσίευσαν φωτογραφίες με ένα μήνυμα που καταλήγει: «Παράνομες τουριστικές εταιρείες με παράνομους ξεναγούς βρίσκονται γύρω από το νησί Racha (στην περιοχή Chalong) . Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη την Πέμπτη (22 Ιουνίουnd) το απόγευμα. Λάβαμε ένα βίντεο κλιπ από έναν καλό Σαμαρείτη. Οι δύτες στο βίντεο κλιπ εμφανίστηκαν να μαζεύουν αστερίες και έβγαλαν φωτογραφίες. Μερικοί δύτες ανέβηκαν ακόμη και σε κοραλλιογενείς υφάλους».

Κάλεσαν τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό που έλαβε χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Η κατάσταση επέστησε την προσωπική προσοχή του ίδιου του υπηρεσιακού υπουργού Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Ταϊλάνδης, Varawut Silpa-archa, ο οποίος έδωσε εντολή στις αρμόδιες αρχές να εμπλακούν και να διερευνήσουν το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Koh Racha Yai.

Η τουριστική εταιρεία διαπιστώθηκε ότι ήταν νόμιμη, ωστόσο, ιδρύθηκε πρόσφατα και στην πρώτη της περιοδεία, η Jinyang Holiday Group Co Ltd. Ζήτησαν επισήμως συγγνώμη για το περιστατικό και δήλωσαν ότι ήταν ένα πολύτιμο μάθημα για τη νέα τους εταιρεία. Δεν ήταν σαφές εάν η εταιρεία θα αντιμετωπίσει νομική δίωξη και χαρακτηρίστηκε ως συνεργάσιμη με τις αρχές.

Όσον αφορά τους τουρίστες, τρεις Κινέζοι Τουρίστες ταυτοποιήθηκαν ως τα άτομα στο viral βίντεο που αγγίζουν και κρατούν τη θαλάσσια ζωή, αν και μέχρι την ώρα του Τύπου μόνο δύο έχουν μετατραπεί σε αστυνομία. Αυτοί οι δύο ταυτοποιήθηκαν ως Qin Sanyang και Zhang Wen.

Σύμφωνα με τους νόμους για τις θαλάσσιες ακτές που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος, οι δύο Κινέζοι τουρίστες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών ή πρόστιμο έως 200,000 B ή both, σημειώνει μέσα TPN.

Όσον αφορά τον τρίτο τουρίστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν αυτό το άγνωστο άτομο.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.