Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Οι Βασιλικές τους Μεγαλειότητες Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα επισκέπτονται το Πουκέτ και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 έως την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Η Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιάς Maha Vajiralongkorn και η Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Suthida Bajrasudhabimalalakshana προήδρευσαν της τελετής έναρξης στο Εφετείο Περιοχής 8 και στο νέο Επαρχιακό Κέντρο Διοίκησης του Πουκέτ στην οδό Tha Kraeng στο Talad Nuea, στην πόλη του Πουκέτ.

Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα χαιρετούσαν και κουνούσαν τα χέρια κατά μήκος της διαδρομής με το βασιλικό αυτοκίνητο που οδηγούσε αργά για να επιτρέψει στους ανθρώπους να αποδώσουν σεβασμό. Τα μεγαλεία τους επέστρεψαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Πουκέτ μετά την τελετή.

2. Ένας τοπικός οδηγός ταξί φέρεται να επιτέθηκε και πήδηξε πάνω σε ένα αυτοκίνητο ταξί με κινητή εφαρμογή με έναν αλλοδαπό επιβάτη μέσα στην περιοχή Thalang.

Δύο ντόπιοι οδηγοί ταξί κατηγορήθηκαν για υλικές ζημιές και απειλητική συμπεριφορά αφού χτύπησαν και πήδηξαν σε αυτοκίνητο ταξί «κινητής εφαρμογής» ενώ βρίσκονταν μέσα αλλοδαποί επιβάτες.

Φαίνεται ότι υπάρχουν νέα θέματα ταξί κάθε μέρα στο Πουκέτ.

3. Ένας ύποπτος συνελήφθη αφού φέρεται να έκλεψε ένα αυτοκίνητο από έναν αλλοδαπό στο Πουκέτ.

Ένας ύποπτος που συνελήφθη αφού έκλεψε ένα αυτοκίνητο από έναν Φινλανδό στο Πουκέτ ήταν παράνομος οδηγός ταξί που μόλις είχε αποφυλακιστεί.

Ο Φινλανδός ήταν εξαιρετικά ευγνώμων για την επιστροφή του οχήματός του.

4. Περισσότεροι από 6,000 ασθενείς υπέφεραν από διάρροια στο Πουκέτ μέσα σε μια εβδομάδα αφού πολλοί από αυτούς μολύνθηκαν από έναν Νοροϊό, δήλωσε το Επαρχιακό Γραφείο Υγείας του Πουκέτ (PPHO).

Τα αποτελέσματα των δοκιμών στο εργοστάσιο πάγου και νερού δείχνουν ΔΕΝ υπάρχει μόλυνση με τον Νοροϊό αφού περισσότεροι από 6,000 ασθενείς υπέφεραν από διάρροια στο Πουκέτ σε μια εβδομάδα, με πολλούς από αυτούς να έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Η αιτία είναι ακόμα άγνωστη.

5. Ένας Βέλγος αυτοπυροβολήθηκε μέχρι θανάτου σε πεδίο βολής στο Rawai.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι ο αλλοδαπός έμεινε στο Πουκέτ και ήταν πρώην πατρινός, καθώς είχε άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας και άλλα τοπικά έγγραφα.

6. Το Τμήμα Ειδικών Ερευνών (DSI) έκανε έφοδο σε μια λογιστική και δικηγορική εταιρεία στο Chalong, επειδή φέρεται ότι ήταν παράνομος υποψήφιος δικτύου για αλλοδαπούς με συνολικές ζημιές εκατό εκατομμυρίων μπατ.

Το μελλοντικό πρόβλημα είναι ότι τα εδάφη θα ανήκουν τελικά σε ξένους, κάτι που είναι αυστηρά αντίθετο με το νόμο στην Ταϊλάνδη και αυτό που πυροδότησε αυτή την επιδρομή.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.