Η αστυνομία της Ταϊλάνδης προειδοποιεί τα εστιατόρια για πλαστά αιτήματα επιστροφής χρημάτων

ΦΩΤΟ: Thaipost

Εθνική -

Το Γραφείο Διερεύνησης του Κυβερνοεγκλήματος (CCIB) προειδοποιεί τα εστιατόρια για απατεώνες που μεταμφιέζονται σε πελάτες και ζητούν επιστροφές χρημάτων μέσω εφαρμογών παράδοσης φαγητού.

Ο εκπρόσωπος του CCIB Πολ. Ο συνταγματάρχης Krishna Pattanacharoen είπε ότι οι απατεώνες εκμεταλλεύονται την ευρεία χρήση των εφαρμογών παράδοσης τροφίμων στην Ταϊλάνδη.

Αυτοί οι απατεώνες υποδύονται πελάτες και εξαπατούν εστιατόρια που δεν γνωρίζουν ζητώντας επιστροφές χρημάτων, ισχυριζόμενοι ότι δεν έλαβαν τη σωστή παραγγελία.

Πολ. Ο συνταγματάρχης Κρίσνα είπε ότι αυτό το είδος απάτης γίνεται όλο και πιο διαδεδομένο με βάση τον αριθμό των διαδικτυακών καταγγελιών που λαμβάνει η CCIB. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από την 1η Μαρτίου 2022 έως τις 5 Ιουνίου 2023, έχουν αναφερθεί 9,768 περιπτώσεις τέτοιων απατηλών δραστηριοτήτων, που αντιστοιχούν στο 3.58% των συνολικών αναφερόμενων περιπτώσεων εγκλήματος στο διαδίκτυο και με ζημιά 351 εκατομμυρίων μπατ.

Σύμφωνα με τον Πολ. Συνταγματάρχη Κρίσνα, όσοι εμπλέκονται σε αυτό το είδος απάτης υπόκεινται σε φυλάκιση όχι μεγαλύτερη από πέντε χρόνια και πρόστιμο που δεν υπερβαίνει τα 100,000 μπατ ή και τα δύο. Παραβιάζουν επίσης τον νόμο περί εγκλημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών που επιφέρει πρόστιμο που δεν υπερβαίνει τα 100,000 μπατ και φυλάκιση όχι μεγαλύτερη από πέντε χρόνια ή και τα δύο.

Πολ. Ο συνταγματάρχης Κρίσνα προτρέπει τους υπεύθυνους εστιατορίων να λαμβάνουν προφυλάξεις όταν ύποπτα άτομα ζητούν επιστροφή χρημάτων, ειδικά διαδικτυακά, ακόμη και για μικρά ποσά.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.