Το πρόβλημα διατήρησης γιατρού της Ταϊλάνδης προκαλεί ανησυχίες, λύσεις

Ο Μόνιμος Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Δρ. Opas Karnkawinpong εξέφρασε την ανησυχία του για τη σημαντική έλλειψη νεοαποφοιτητών γιατρών στον ιατρικό τομέα. Τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση των χαμηλών ποσοστών διατήρησης, τη βελτίωση των επιδομάτων πρόνοιας και τη μείωση του φόρτου εργασίας.

Σύμφωνα με τη μόνιμη γραμματέα, η ζήτηση για υπηρεσίες δημόσιας υγείας έχει αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο, αναδεικνύοντας την επείγουσα ανάγκη για επιπλέον ιατρικό προσωπικό. Η πανδημία πίεσε περαιτέρω τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας, απαιτώντας από τους αξιωματούχους να εντείνουν τις προσπάθειές τους.

Σε απάντηση, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός στρατηγός Prayut Chan-o-cha ενέκρινε 45,000 θέσεις σε κρατικές μονάδες δημόσιας υγείας για να βοηθήσει στην ελάφρυνση των ευθυνών των γιατρών και των νοσηλευτών. Ωστόσο, αρκετά ζητήματα που σχετίζονται με τον προϋπολογισμό παραμένουν άλυτα.

Ο Δρ Όπας τόνισε την ανάγκη για πολλαπλά μέτρα για τη διατήρηση των επαγγελματιών υγείας σε όλο το δημόσιο σύστημα υγείας, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών που σχετίζονται με τις αποζημιώσεις, τα επιδόματα πρόνοιας, την επαγγελματική ανάπτυξη και τη διαχείριση του φόρτου εργασίας.

Ο μόνιμος γραμματέας σημείωσε ότι περίπου 2,000 συμβασιούχοι γιατροί, κυρίως πρόσφατοι πτυχιούχοι ιατρικής, εγκαταλείπουν τις θέσεις τους κάθε χρόνο – με περίπου 10% να παραιτούνται για να συνεχίσουν την περαιτέρω εκπαίδευση. Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι όλοι οι επαγγελματίες που αναζητούν εργασία στο δημόσιο σύστημα υγείας έχουν προσληφθεί από το τμήμα υγείας.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/