Οι συνεχιζόμενες ελλείψεις νοσοκόμων σε κρατικά νοσοκομεία της Ταϊλάνδης προκαλούν άμεσες εκκλήσεις για λύσεις

Το ανησυχητικό ποσοστό των παραιτήσεων νοσηλευτών από τα κρατικά νοσοκομεία έχει προκαλέσει εκκλήσεις προς τη νέα κυβέρνηση να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερους νοσηλευτές στο κρατικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας.

Κάθε χρόνο, περίπου 10,000 νέοι νοσηλευτές αποφοιτούν στην Ταϊλάνδη, ωστόσο 7,000 από αυτούς εγκαταλείπουν τις θέσεις τους σε κρατικά νοσοκομεία λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας και ανεπαρκούς αποζημίωσης για υπερωρίες, όπως αναφέρουν το σωματείο νοσηλευτών και το Nurses Connect.

Ο Suwimol Namkanisorn, εκπρόσωπος του συνδικάτου νοσηλευτών και του Nurses Connect, εξέφρασε την ανησυχία του για το υψηλό ποσοστό νέων νοσηλευτών που παραιτούνται κατά τον πρώτο χρόνο εργασίας τους, το οποίο έχει φτάσει τώρα στο ανησυχητικό 48.9%. Τόνισε τη σημασία της εφαρμογής μέτρων για τη διατήρηση των νοσηλευτών στο κρατικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αντί της αύξησης του αριθμού των νέων νοσηλευτών.

Ο Suwimol δήλωσε ότι οι νοσοκόμες εργάζονται επί του παρόντος κατά μέσο όρο 80 ώρες την εβδομάδα, ξεπερνώντας το μέγιστο όριο των 60 ωρών που έχει ορίσει το Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής της Ταϊλάνδης. Τόνισε ότι, καθώς όλο και περισσότεροι νοσηλευτές συνεχίζουν να παραιτούνται, ο φόρτος εργασίας για τους υπόλοιπους νοσηλευτές εντείνεται, καθώς ο συνολικός αριθμός ωρών εργασίας ήταν περίπου 48 ώρες την εβδομάδα.

Υπό το φως αυτών των προκλήσεων, ο Suwimol κάλεσε τον νέο υπουργό δημόσιας υγείας να μειώσει σταδιακά τις μέσες ώρες εργασίας των νοσηλευτών στα νοσοκομεία υπό τη δικαιοδοσία του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας από 80 σε περίπου 60 ώρες την εβδομάδα. Προέτρεψε επίσης τη νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις ανισότητες στις υπερωρίες, επισημαίνοντας ότι οι νοσηλευτές που εργάζονται για τη Μητροπολιτική Διοίκηση της Μπανγκόκ (BMA) κερδίζουν επί του παρόντος 1,200 μπατ ανά οκτάωρη βάρδια, ενώ όσοι εργάζονται για το υπουργείο κερδίζουν μόνο μεταξύ 650 και 800 μπατ ανά βάρδια. .

Ο Suwimol σημείωσε ότι, με την εφαρμογή αποτελεσματικών μεθόδων για τη μείωση του φόρτου εργασίας και την προσφορά κατάλληλης αμοιβής, οι νοσηλευτές θα ενθαρρυνθούν να παραμείνουν στο κρατικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, διασφαλίζοντας ότι το κοινό έχει αποτελεσματική πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/