Προσφορές Phuket για την Έκθεση 2028: Ζωή, Αρμονία, Βιωσιμότητα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

PHUKET - Το Πουκέτ διεκδικεί την ευκαιρία να φιλοξενήσει την Specialized Expo το 2028, δίνοντας έμφαση στο θέμα της ζωής, της αρμονίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ τοποθετείται απέναντι σε διεθνείς διεκδικητές.

Η νησιωτική επαρχία του Πουκέτ, ένας διάσημος τουριστικός προορισμός στην Ταϊλάνδη, ανταγωνίζεται πόλεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία, την Αργεντινή και τη Σερβία για να φιλοξενήσει την Specialized Expo το 2028. Η επίσημη παρουσίαση της προσφοράς της θα γίνει αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο Cherdchai Chaivaivid, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων και επικεφαλής της ομάδας υποβολής προσφορών Phuket Expo 2028, αποκάλυψε ότι η πρότασή τους θα παρουσιαστεί στα μέλη του Bureau International des Expositions (BIE) στις 21 Ιουνίου στο Παρίσι της Γαλλίας. Η επιλογή της διοργανώτριας πόλης θα γίνει από τα 124 παρόντα μέλη με δικαίωμα ψήφου.

Το προτεινόμενο θέμα για την έκθεση, «Future of Life: Living in Harmony, Sharing Prosperity», υπογραμμίζει τη σημασία των ανθρώπων, του πλανήτη και της ευημερίας ως πυλώνες για βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Τσερνττσάι εξήγησε ότι τα πλεονεκτήματα του Πουκέτ βρίσκονται στην ετοιμότητα της επαρχίας, στην ισχυρή συνεργασία όλων των ενδιαφερόμενων μερών, ιδιαίτερα στις τοπικές κοινότητες, και στη φιλοδοξία να ενισχύσει τις επιτυχίες του πέρα ​​από την έκθεση. Επιπλέον, πρωταρχικός στόχος είναι η διοργάνωση αυτής της διάσημης εκδήλωσης ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Εάν επιλεγεί, το Πουκέτ θα έγραφε ιστορία ως η πρώτη πόλη της Νοτιοανατολικής Ασίας που θα φιλοξενούσε αυτήν την εκδήλωση. Η επαρχία στοχεύει επίσης να αξιοποιήσει την έκθεση για να προωθηθεί ως κόμβος για ιατρικές υπηρεσίες, συνέδρια και χώρους πρασίνου.

Υπολογίζεται ότι η εκδήλωση θα μπορούσε να τονώσει περίπου 50 δισεκατομμύρια μπατ τοπικής οικονομικής δραστηριότητας και να δημιουργήσει περίπου 110,000 θέσεις εργασίας. Η έκθεση, που έχει προγραμματιστεί από τις 21 Μαρτίου έως τις 17 Ιουνίου 2028, αναμένεται να προσελκύσει περίπου 4.9 εκατομμύρια επισκέπτες.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ο Cherdchai επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Ταϊλάνδης στην ανάπτυξη των επαρχιών της ώστε να διακριθούν στην παγκόσμια σκηνή. Τόνισε ότι μια τέτοια πρόοδος θα επιδείξει την ετοιμότητα της Ταϊλάνδης, ενισχύοντας τη θέση της ως κορυφαίος υποψήφιος για τη διοργάνωση διεθνών εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας.

Πληροφορίες και Πηγή: NNT

=======================

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφειτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.