Η οικονομική αναταραχή στην Ταϊλάνδη είναι πολύ πιθανή εάν η κίνηση προς τα εμπρός αποτύχει να σχηματίσει κυβέρνηση λέει ο ειδικός

Εθνική -

Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ταϊλάνδης Thanawat Phonwichai προειδοποίησε ότι η Ταϊλάνδη μπορεί να υποστεί οικονομική ύφεση εάν το Move Forward Party (MFP), το πολιτικό κόμμα που κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις πρόσφατες εκλογές, αποτύχει.o σχηματισμός κυβέρνησης.

Ο κ. Thanawat αποκάλυψε τα αποτελέσματα μιας έρευνας σχετικά με την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ταϊλάνδη που διεξήχθη τον Μάιο. Είπε ότι ο συνολικός δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Ταϊλάνδης βελτιώνεται συνεχώς για 12 διαδοχικούς μήνες και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 39 μηνών χάρη στην ανάκαμψη του τουρισμού. Οι γενικές εκλογές, που διεξήχθησαν στις 14 Μαΐου, έβαλαν επίσης σημαντικό χρηματικό ποσό στην οικονομική κυκλοφορία της χώρας.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με μια έρευνα, τόσο το ευρύ κοινό όσο και οι επιχειρηματίες ανησυχούν όλο και περισσότερο για τις αβεβαιότητες γύρω από το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης με επικεφαλής το MFP και τη σταθερότητα της κυβέρνησης μετά από αυτό.

Ο κ. Thanawat είπε ότι μπορεί να προκύψουν μαζικές διαδηλώσεις στους δρόμους εάν το MFP αποτύχει να δημιουργήσει μια κυβέρνηση, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε οικονομική ύφεση. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο τουριστικός τομέας της χώρας γνώρισε μια θετική ανάκαμψη, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της Ταϊλάνδης να φτάσει στο εύρος 3.0-3.5%, δήλωσε ο κ. Thanawat.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/