Κανένα σχέδιο για να σταματήσει να επιτρέπονται οι μετανάστες εργάτες, λέει η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης

Εθνική -

Η Ταϊλάνδη θα εξακολουθεί να προσλαμβάνει μετανάστες εργάτες, είπε η κ. Kanchana Phatrachok, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, ως απάντηση σε προηγούμενες ψευδείς αναφορές ότι η χώρα θα σταματήσει να επιτρέπει στους εργάτες της Καμπότζης και του Λάος να εργάζονται στη χώρα.

Η κ. Kanchana είπε ότι το Υπουργείο Εργασίας προσάρμοσε τη διαδικασία πρόσληψης μεταναστών εργαζομένων μόνο μέσω MOU (Memorandum of Understanding) με την Καμπότζη και το Λάος για να διευκολύνει τους εργοδότες να υποβάλουν τα αιτήματά τους για μετανάστες εργάτες.

Οι εργοδότες μπορούν τώρα να ζητήσουν απευθείας μετανάστες εργαζομένους στα Επαρχιακά Γραφεία Απασχόλησης ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Απασχόλησης στην Μπανγκόκ, χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθούν στο Υπουργείο Απασχόλησης. Αυτό δεν σήμαινε ότι η Ταϊλάνδη θα σταματούσε να προσλαμβάνει εργάτες από τις γειτονικές χώρες, είπε η κ. Kanchana.

Πρόσθεσε ότι για την εργασία από τη Μιανμάρ, είναι ακόμα απαραίτητο να επικοινωνήσετε με το Υπουργείο Απασχόλησης, ωστόσο.

Η διευκρίνιση της είναι επίσης ως απάντηση σε μια άλλη ψευδή είδηση ​​ότι το Κόμμα Κίνησης Εμπρός, το πολιτικό κόμμα που κέρδισε τις εκλογές, θα επαναπατρίσει μετανάστες εργάτες από γειτονικές χώρες.

Η κ. Kanchana αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της ευημερίας των αλλοδαπών εργαζομένων στην Ταϊλάνδη, δηλώνοντας ότι η χώρα καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για να εξασφαλίσει την ευημερία και την προστασία των αλλοδαπών εργαζομένων χωρίς διακρίσεις.

Οι αλλοδαποί εργαζόμενοι που συμμορφώνονται με το νόμο έχουν πλέον πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στην Ταϊλάνδη, ιδιαίτερα όσοι δικαιούνται παροχές κοινωνικής ασφάλισης και ασφάλισης υγείας, είπε.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, υπήρχαν συνολικά 2,743,673 αλλοδαποί εργαζόμενοι στην Ταϊλάνδη, που αντιπροσωπεύουν το 6.92% του συνολικού εργατικού δυναμικού. Αυτοί οι ξένοι εργαζόμενοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας της Ταϊλάνδης, δήλωσε η κ. Kanchana.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Το αρχικό άρθρο εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/