Πέντε πόλεις της Ταϊλάνδης συμπεριλαμβανομένου του Πουκέτ που αναγνωρίζονται από την UNESCO ως δημιουργικές πόλεις σε διάφορες κατηγορίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Η Ταϊλάνδη έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση καθώς η UNESCO έχει ορίσει πέντε πόλεις της χώρας ως Δημιουργικές πόλεις σε διάφορες κατηγορίες, όπως η γαστρονομία, η χειροτεχνία, οι λαϊκές τέχνες και το ντιζάιν.

Η ανακοίνωση έγινε από την κυβερνητική εκπρόσωπο Anucha Burapachaisri, η οποία τόνισε την παρουσία διαφορετικών δημιουργικών ταλέντων και πολιτιστικής κληρονομιάς σε αυτές τις πόλεις.

Το Πουκέτ ήταν το πρώτο που έλαβε το καθεστώς Δημιουργικής Πόλης Γαστρονομίας της UNESCO το 2015. Η τοπική βιομηχανία τροφίμων στο νησί παράγει εντυπωσιακά ετήσια έσοδα περίπου 3.6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Οι παραδοσιακές ποικιλίες φαγητού της επαρχίας, βαθιά ριζωμένες στην τοπική κουλτούρα και μεταβιβασμένες από γενιά σε γενιά, συνέβαλαν στην αναγνώρισή της από την UNESCO.

Το Τσιάνγκ Μάι, γνωστό για την εξαιρετική δεξιοτεχνία και τις λαϊκές του τέχνες, αναγνωρίστηκε ως Δημιουργική πόλη της UNESCO το 2017. Η επαρχία φημίζεται εδώ και πολύ καιρό για την εξειδίκευσή της στις ξυλουργικές χειροτεχνίες, καθώς και για την παραγωγή κεραμικών, νιέλο και ασημικών.

Το 2019, η Μπανγκόκ κέρδισε το καθεστώς της Δημιουργικής Πόλης της UNESCO στον τομέα του σχεδιασμού. Το βραβείο απονεμήθηκε στην Μπανγκόκ για το μοναδικό συνδυασμό παλιών και μοντέρνων σχεδίων, που αντικατοπτρίζουν την ποικιλομορφία των ανθρώπων της και την εξέλιξη του σχεδιαστικού τοπίου της πόλης.

Το Σουκοτάι, παρόμοιο με το Τσιάνγκ Μάι, τιμήθηκε ως Δημιουργική Πόλη Χειροτεχνίας και Λαϊκών Τεχνών της UNESCO. Η επαρχία μπορεί να υπερηφανεύεται για μια εντυπωσιακή κοινότητα με πάνω από 1,300 τεχνίτες που ασχολούνται με διάφορες κοινοτικές βιομηχανίες, όπως η υφαντουργία, η παραγωγή κεραμικών ειδών και η κατασκευή κεραμικών χρυσού, ασημιού και Sangkhalok.

Εν τω μεταξύ, το Phetchaburi, γνωστό για την οικολογική του ποικιλομορφία και τις παραδοσιακές κοινοτικές συνταγές, χαρακτηρίστηκε Δημιουργική Πόλη Γαστρονομίας της UNESCO. Η αναγνώριση υπογραμμίζει τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις και τη δέσμευση της περιοχής για τη διατήρηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της μέσω παραδοσιακών κοινοτικών συνταγών.

Πληροφορίες και Πηγή: ΝΝΤ

=======================

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.