Οι τράπεζες της Ταϊλάνδης αρχίζουν να επιβάλλουν την αναγνώριση προσώπου για συναλλαγές υψηλής αξίας

Ταϊλάνδη-

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ταϊλάνδη έχουν αρχίσει να επιβάλλουν την αναγνώριση προσώπου για πελάτες που πραγματοποιούν συναλλαγές υψηλής αξίας. Η κίνηση, που στοχεύει στη μείωση των δόλιων δραστηριοτήτων και των απατών, αναμένεται να προσφέρει επιπλέον ασφάλεια στους πελάτες.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Traisuree Taisaranakul ανακοίνωσε ότι όλες οι εμπορικές και κρατικές τράπεζες θα εφαρμόσουν αυτό το νέο μέτρο ασφαλείας. Από τον Ιούλιο, οι πελάτες που πραγματοποιούν συναλλαγές 50,000 μπατ και άνω μέσω mobile banking ή των οποίων οι συναλλαγές υπερβαίνουν το ημερήσιο όριο των 200,000 μπατ, θα πρέπει να επαληθεύουν την ταυτότητά τους μέσω συστημάτων αναγνώρισης προσώπου.

Ο Traisuree εξήγησε ότι αυτό το μέτρο αποτελεί μέρος ευρύτερων πρωτοβουλιών κατά του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο με επικεφαλής την Τράπεζα της Ταϊλάνδης (BOT) και άλλους σχετικούς φορείς.

Οι εμπορικές τράπεζες έχουν ήδη λάβει μέτρα για την καταπολέμηση της διαδικτυακής απάτης, συμπεριλαμβανομένης της μη αποστολής μηνυμάτων κειμένου που περιέχουν συνδέσμους ιστού στους πελάτες τους. Οι χρήστες mobile banking μπορούν να επαληθεύσουν τη βιομετρική κατάσταση εγγραφής τους μέσω τραπεζικών εφαρμογών.

Όσοι δεν έχουν ακόμη εγγραφεί μπορεί να χρειαστεί να επικοινωνήσουν με την τράπεζά τους για σάρωση προσώπου προκειμένου να συμμορφωθούν με τον νέο κανονισμό.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/