Ζευγάρι Αυστραλού συνελήφθη στο Πουκέτ επειδή φέρεται να έκλεψε 2.5 εκατομμύρια μπατ από Κινέζο στην Μπανγκόκ

Πουκέτ -

Ένα καταζητούμενο ζευγάρι Αυστραλών συνελήφθη στο Πουκέτ αφού φέρεται να έκλεψε 2.5 εκατομμύρια μπατ από έναν Κινέζο στην Μπανγκόκ.

Τον Μάιο του 29th, ο κ. GAO JIANJIA, 35, Κινέζος υπήκοος, υπέβαλε αναφορά στην αστυνομία Phaholyothin. Είπε στην αστυνομία ότι δημοσίευσε στο διαδίκτυο ότι ήθελε να αγοράσει ψηφιακό χρήμα μέσω της BINANCE. Ένας ύποπτος επικοινώνησε μαζί του μέσω μιας εφαρμογής Telegram και συμφώνησε να αγοράσει για 2.5 εκατομμύρια μπατ. Έκλεισαν ραντεβού για να συναντηθούν σε μια τράπεζα στο Λαντπράο στις 29 Μαΐουth. Στη συνέχεια, ο κ. JIANJIA έβγαλε 2.5 εκατομμύρια μπατ σε μετρητά από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Το θύμα το συνάντησε με έναν άνδρα αλλοδαπό ο οποίος είπε ότι ήταν εκπρόσωπος για να πάρει χρήματα από τον κ. JIANJIA. που είχε επιβεβαιωθεί στην διαδικτυακή συνομιλία. Ο άνδρας αλλοδαπός πήρε την τσάντα με τα χρήματα από τον κύριο JIANJIA πριν την βάλει σε μια καρέκλα κοντά του. Ενώ ο κ. JIANJIA περίμενε να μεταφερθούν τα ψηφιακά χρήματα στον λογαριασμό του, η τσάντα με τα χρήματα εξαφανίστηκε. Ο άνδρας αλλοδαπός είπε ότι δεν είχε ιδέα πού πήγε πριν τραπεί σε φυγή.

Οι αστυνομικοί έλεγξαν τα πλάνα CCTV και είδαν ότι μια αλλοδαπή γυναίκα πήρε την τσάντα στην τράπεζα. Το αλλοδαπό ζευγάρι φαίνεται ότι δούλευε ομαδικά και φέρεται να έκλεψε την τσάντα με τα χρήματα. Στη συνέχεια το ζευγάρι κατέφυγε στο Πουκέτ.

Το Γραφείο Μητροπολιτικής Αστυνομίας είπε στο TPN Media την Παρασκευή (2 Ιουνίουnd) ότι έχουν συλλάβει την MRS. HINSON LILY JAY, 28 ετών και ο MR. GALLETLY JOSEPH, 47, και οι δύο είναι Αυστραλοί υπήκοοι. Συνελήφθησαν κοντά στο αστυνομικό τμήμα Thalang στις 31 Μαΐουst.

Οι ύποπτοι δεν έχουν κάνει καμία δήλωση ή δήλωση σχετικά με τους ισχυρισμούς μέχρι την ώρα του Τύπου και παραμένουν υπό κράτηση.

=======================

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.