Προχωρήστε προς τα εμπρός Ηγεσία συζητά για την οικονομία της Ταϊλάνδης με το Ταϊλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Η επικεφαλής του Κόμματος Move Forward, Pita Limcharoenrat, πραγματοποίησε μια παραγωγική συνάντηση με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ταϊλάνδης για να αντιμετωπίσει βασικές οικονομικές ανησυχίες, συμπεριλαμβανομένης της προτεινόμενης αύξησης του κατώτατου μισθού και της μείωσης του επιχειρηματικού κόστους.

Μετά από δύο ώρες συζητήσεων, η Pita και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Sanan Angubolkul εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δημιουργική και ευχάριστη ανταλλαγή. Το Κόμμα Move Forward βρίσκεται επί του παρόντος σε συζητήσεις με το επιμελητήριο για 13 θέματα, που περιλαμβάνουν τομείς όπως ο Ανατολικός Οικονομικός Διάδρομος, το μοντέλο Βιοκυκλικής-Πράσινης Οικονομίας και η διασυνοριακή οικονομία.

Ο Σανάν τόνισε την ευθυγράμμιση μεταξύ πολλών πολιτικών της κυβέρνησης συνασπισμού και των στόχων του επιμελητηρίου, ενθαρρύνοντας πολλές ευκαιρίες για συνεργασία. Το επιμελητήριο τόνισε τρία πιεστικά ζητήματα για τα κόμματα του συνασπισμού: ταχεία συγκρότηση υπουργικού συμβουλίου για την ελαχιστοποίηση του δημοσιονομικού αντίκτυπου, μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τους αγρότες και την οικονομική υγεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Για να διευκολυνθεί η συνεργασία, ο Πίτα και ο Σανάν συμφώνησαν να ορίσουν εκπροσώπους από τις αντίστοιχες πλευρές τους. Η αναπληρωτής αρχηγός του κόμματος Sirikanya Tansakun θα εκπροσωπήσει το Move Forward, ενώ το επιμελητήριο θα εκπροσωπηθεί από τη γενική γραμματέα του, Kitsana Vachekrilas. Ο Πίτα διαβεβαίωσε ότι η προτεινόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού θα εφαρμοστεί σχολαστικά μετά από εκτενείς συζητήσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της δικαιοσύνης στο οικονομικό σύστημα, ο Πίτα τόνισε την ανάγκη για μια αμφίπλευρη προσέγγιση για την υποστήριξη τόσο των εργοδοτών όσο και των εργαζομένων, προτείνοντας μηχανισμούς για τον μετριασμό του αυξημένου κόστους, όπως οι τιμές ενέργειας, τα έξοδα διαβίωσης και η φορολογική έκπτωση. Η συνεργασία μεταξύ της Move Forward και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ταϊλάνδης θα επιτρέψει μια εις βάθος διερεύνηση του κατώτατου μισθού και του επιχειρηματικού κόστους.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/