Ο 70χρονος Βρετανός λέει ότι παραπλανήθηκε και εξαπατήθηκε για την ιδιοκτησία ενός διαμερίσματος 15 εκατομμυρίων μπατ στο Κο Σαμούι

Σαμούι -

Ένας 70χρονος Βρετανός κατέθεσε αναφορά στο Κεντρικό Γραφείο Ερευνών της Ταϊλάνδης (CIB) αφού αγόρασε μια πολυτελή συγκυριαρχία 15 εκατομμυρίων μπατ στο Κο Σαμούι πριν από πολλά χρόνια, αλλά ακόμα δεν έχει λάβει νομικά έγγραφα που να επιβεβαιώνουν τον ιδιοκτήτη τουπλοίο.

Ο κ. David Edward Chappelle, 70, Βρετανός υπήκοος, και ο κ. Pattakorn Teepbunrat, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Καταναλωτών της Ταϊλάνδης, υπέβαλαν κοινή έκθεση στο CIB την Πέμπτη (1 Ιουνίου).

Ο κ. Pattarakorn είπε: «Ο κ. Ο David υπέβαλε για πρώτη φορά μια καταγγελία στο Συμβούλιο Καταναλωτών της Ταϊλάνδης πριν από επτά χρόνια το 2016. Είπε ότι αγόρασε μια πολυτελή συγκυριαρχία από μια εταιρεία ακινήτων για 15 εκατομμύρια μπατ. Μετά από αυτό, κάθε χρόνο επισκεπτόταν και έμενε στη συγκυριαρχία τρεις φορές το χρόνο. Προσπάθησε να ζητήσει νόμιμα έγγραφα κατοχής από την εταιρεία για να δείξει την ιδιοκτησία του, αλλά πάντα απέτυχε».

«Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους 2023 ανακάλυψε ότι η εταιρεία δεν έκανε καμία εγγραφή για νόμιμη κατοχή της συγκυριαρχίας για αυτόν. Ως αποτέλεσμα, ο κ. Ντέιβιντ δεν κατέχει νόμιμα το διαμέρισμα για το οποίο πλήρωσε δεκαπέντε εκατομμύρια μπατ. Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολλά θύματα που κάνουν παράπονα για αυτήν την εταιρεία με παρόμοιες υποθέσεις, οι περισσότεροι είναι ξένοι όπως ο κύριος Ντέιβιντ, η οποία έχει κοστίσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια μπατ ζημιές». δήλωσε ο κ. Pattarakorn.

Η CIB αποδέχτηκε την έκθεση και δήλωσε ότι θα επανεξετάσει την υπόθεση. Το όνομα της εν λόγω κτηματομεσιτικής εταιρείας αποκρύφθηκε λόγω εκκρεμών νομικών μέτρων και των νόμων για τη συκοφαντική δυσφήμιση της Ταϊλάνδης.

=========================

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.