Προχωρήστε μπροστά στο Κόμμα της Ταϊλάνδης για να προωθήσετε τον νόμο περί ίσου γάμου

Η επικεφαλής του Move Forward Party (MFP) Pita Limjaroenrat δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τη θέσπιση νόμου για ίσους γάμους στην Ταϊλάνδη προτού η χώρα φιλοξενήσει την περίφημη εκδήλωση WorldPride το 2028, ως μέρος των προσπαθειών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων LGBTQ και την προώθηση της ενσωμάτωσης.

Ο Πίτα έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια μιας διαφημιστικής εκστρατείας που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού της Μπανγκόκ, όπου είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει για το Bangkok Pride 2023, που είχε προγραμματιστεί για τις 4 Ιουνίου.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία της επερχόμενης εκδήλωσης, ο επικεφαλής του MFP τόνισε ότι δεν θα περιοριστεί σε μια μέρα, αλλά θα περιλαμβάνει μια σειρά σχετικών δραστηριοτήτων με στόχο την προώθηση της κοινής κατανόησης και αποδοχής της ισότητας των φύλων και της θρησκευτικής ισότητας. Τόνισε περαιτέρω τη δέσμευση του κόμματός του να συνεργαστεί με τη Μητροπολιτική Διοίκηση της Μπανγκόκ (BMA) για να φιλοξενήσει το WorldPride 2028, επιβεβαιώνοντας εκ νέου την αφοσίωση της Ταϊλάνδης να αγκαλιάσει τη διαφορετικότητα.

Το νομοσχέδιο για τους ίσους γάμους είναι μεταξύ των 45 προτάσεων που ενσωματώθηκαν στο μνημόνιο συνεννόησης (MoU) που υπέγραψαν πρόσφατα τα οκτώ κόμματα του συνασπισμού. Αυτή η συμφωνία δεσμεύει την κυβέρνηση του MFP, η οποία δεν έχει ακόμη σχηματιστεί, να δώσει προτεραιότητα στην ψήφιση αυτών των νομοσχεδίων από το κοινοβούλιο.

Με τη δέσμευσή του να πιέσει για έναν νόμο για ίσους γάμους, το MFP στοχεύει να διασφαλίσει ότι τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν τη νομική αναγνώριση και τα δικαιώματα που απολαμβάνουν τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. Μια τέτοια νομοθεσία θα αντιπροσώπευε ένα σημαντικό ορόσημο για την προώθηση των δικαιωμάτων LGBTQ στην Ταϊλάνδη, ενισχύοντας ένα περιβάλλον ένταξης και αποδοχής για όλους τους πολίτες.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το National Thai News Bureau

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/