Ο Ιούνιος του 2023 είναι ένας άλλος πολυάσχολος μήνας γεμάτος φεστιβάλ και εκδηλώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Οι εορτασμοί της Ημέρας Visakha Bucha, το διάσημο Φεστιβάλ Phi Ta Khon του Loei, το Amazing Thailand Grand Sale 2023, η Έκθεση Διαπεριφερειακών Ταξιδίων, πολλοί μαραθώνιοι/ημιμαραθώνιοι και πολλά άλλα συμβαίνουν αυτό το μήνα.

Μαζί με πολυάριθμες εκδηλώσεις και φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα στην Ταϊλάνδη – όπως το Φεστιβάλ Bun Luang και Phi Ta Khon 2023 στο Loei, το Amazing Thailand Grande Sale 2023 σε έξι προορισμούς σε όλη τη χώρα και πολλούς διαφορετικούς μαραθώνιους και ημιμαραθώνιους, τον Ιούνιο του 2023 επίσης βλέπει μια από τις πιο σημαντικές βουδιστικές ημερομηνίες που παρατηρούνται, αυτή είναι η Ημέρα Visakha Bucha στις 3 Ιουνίου.

Ημέρα Visakha Bucha
Κάθε χρόνο την πανσέληνο του έκτου σεληνιακού μήνα, η Ημέρα Visakha Bucha γιορτάζει τη γέννηση, τη φώτιση και τον θάνατο του Κυρίου Βούδα. Την ημέρα αυτή, οι Βουδιστές θα πάνε στο ναό για να προσκυνήσουν και να θυμηθούν τις διδασκαλίες και τις κοινωνικές και πνευματικές αξίες του Βούδα, και θα πραγματοποιήσουν αξιοκρατικές τελετές και το φως των κεριών. Αυτό περιλαμβάνει μια απογευματινή πομπή υπό το φως των κεριών στο Wien Tien, όπου οι βουδιστές θιασώτες κρατούν αναμμένα κεριά στο χέρι και περιφέρονται σε έναν ναό τρεις φορές, αντιπροσωπεύοντας μία τον Βούδα, δύο τις διδασκαλίες του και τρεις τη μοναχή.

Εδώ είναι μερικοί από τους εορτασμούς της Ημέρας Visakha Bucha που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα:

Ημέρα Visakha Bucha Sukhothai «Wien Tien Ta Khan» 2023
2-3 Ιουνίου 2023, Wat Chang Lom, Sukhothai Historical Park, Sukhothai

Η "Wien Tien Ta Khan" Η λιτανεία υπό το φως των κεριών θα πραγματοποιηθεί στις 19.00. στις 3 Ιουνίου. Η λέξη 'Ta Khan' αναφέρεται σε ένα παραδοσιακό πήλινο λυχνάρι μοναδικό στην αρχαία πόλη Sukhothai. Στις 2 Ιουνίου, θα υπάρξει μια παράσταση Khon για την ιστορία της Ramayana και μια σειρά παραστάσεων από το Κολέγιο Δραματικών Τεχνών Sukhothai. Στις 3 Ιουνίου, θα υπάρξουν θεατρικές παραστάσεις βασιλικού δράματος μαζί με δραστηριότητες αστεριών. Θα υπάρχουν επίσης τοπικά τρόφιμα και αγαθά προς πώληση κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης.

Ημέρα Mae Hong Son Visakha Bucha 2023
2-4 Ιουνίου 2023, Σχολή Ban Chong Kham και Wat Phra That Doi Kongmu, Mae Hong Son

Γνωστό τοπικά ως Nataya Heng-sattha Gingala Nom Bucha Visakhaburamee, η εκδήλωση είναι μια παραδοσιακή τελετή αξιοκρατίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Mae Hong Son την Ημέρα Vesakha Bucha. Η διοργάνωση συγκαταλέγεται στα 16 ξεχωριστά φεστιβάλ από όλη την Ταϊλάνδη που έχει προσδιορίσει το Υπουργείο Πολιτισμού για προβολή στη διεθνή σκηνή. Σύμφωνα με αυτό, η επαρχία Mae Hong Son ανεβάζει την εκδήλωση με ακόμη πιο θεαματικό χορό πουλιών Gingala Lanna που περιλαμβάνει τουλάχιστον 200 χορευτές πουλιών Gingala, μαζί με πομπές πουλιών Gingala από εννέα ηθικές ομάδες στο Mae Hong Son καθώς και από άλλες επαρχίες της Βόρειας Ταϊλάνδης. . Υπάρχουν επίσης διαγωνισμοί χορού πουλιών Gingala και έκθεση. Στην καρδιά της εκδήλωσης, ο εορτασμός της Ημέρας Visakha Bucha στο Wat Phra That Doi Kongmu στις 3 Ιουνίου θα είναι μια πρωινή ελεημοσύνη σε βουδιστές μοναχούς, προσευχές και διαλογισμός και Wien Tien λιτανεία με το φως των κεριών.

Ημέρα Nakhon Phanom Visakha Bucha 2023
3 Ιουνίου 2023, Wat Phra That Phanom, Nakhon Phanom

Το βασικό στοιχείο του εορτασμού της Ημέρας Visakha Bucha στο Nakhon Phanom είναι το "Khao Thip" Τελετή παρασκευής ρυζιού Madhupayas (γαλακτομπούρεκο με μέλι) – ένα τελετουργικό που παρατηρείται σε πολλές τοπικές κοινότητες σε όλη την Ταϊλάνδη την Ημέρα Visakha Bucha. Στο Wat Phra That Phanom, βουδιστές μοναχοί θα τραγουδήσουν κατά τη διάρκεια της τελετής παρασκευής ρυζιού και μόλις ολοκληρωθεί η τελετή, το ρύζι θα μοιραστεί στους ντόπιους για καλή τύχη και υγεία.

Ημέρα Kanchanaburi Visakha Bucha 2023
3 Ιουνίου 2023, Wat Tha Khanun, Kanchanaburi

Ο Wat Tha Khanun κρατά το Wien Tien Πομπή υπό το φως των κεριών τρεις φορές το χρόνο την Ημέρα Makha Bucha, την Ημέρα Visakha Bucha και την Ημέρα Asahna Bucha. Αυτές τις μέρες, ο ναός τοποθετεί χιλιάδες αναμμένα φανάρια ή "Pang Prathip" για να δημιουργήσετε γράμματα ή εικόνες αφιερωμένες στον Βούδα.

Η μοναδική στον κόσμο τελετή Wien Tien στο νερό, λίμνη Phayao
3-5 Ιουνίου 2023, Wat Tilok Aram, Phayao

Η Wien Tien ή η πομπή με το φως των κεριών στο νερό στο Wat Tilok Aram πραγματοποιείται τρεις φορές το χρόνο στις βουδιστικές γιορτές της Ημέρας Makha Bucha, Visakha Bucha Day και Asahna Bucha Day. Εδώ, το Wien Tien όπου οι βουδιστές θιασώτες κρατούν αναμμένα κεριά στο χέρι και περιφέρονται σε έναν ναό τρεις φορές, γίνεται στο νερό, καθιστώντας τον το μόνο μέρος στον κόσμο που έχει αυτή την τελετή. Αυτό συμβαίνει επειδή το Wat Tilok Aram χτίστηκε μέσα στο νερό, στο νησί στο κέντρο της λίμνης Phayao. Την Ημέρα Visakha Bucha 2023, η τελετή θα περιλαμβάνει 50 σκάφη που θα κάνουν κύκλους στο Wat Tilok Aram τρεις φορές.

Ημέρα Kalasin Visakha Bucha 2023
3-7 Ιουνίου 2023, Phrathat Yakhu, περιοχή Kamalasai, Kalasin

Αυτό πραγματοποιείται στο ορόσημο της επαρχίας Phrathat Yakhu chedi. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν παρέλαση λατρείας και τελετή από περισσότερους από 2,290 χορευτές από το Κολλέγιο Δραματικών Τεχνών Kalasin, παραστάσεις φωτός και ήχου και πάνω από 1,600 παραδοσιακές σημαίες του Ισάν ή "thung" και παραδοσιακό Praewa και ρούχα Isan στην επίδειξη στο πλαίσιο των εορτασμών.

Άλλες εκδηλώσεις και φεστιβάλ
Ακολουθεί μια λίστα – ταξινομημένη κατά ημερομηνία εκδήλωσης – πολιτιστικών, ψυχαγωγικών, αθλητικών και άλλων περιστάσεων που λαμβάνουν χώρα στην Ταϊλάνδη τον Ιούνιο, εκτός από τους εορτασμούς της Ημέρας Visakha Bucha.

Φεστιβάλ Roi Et Bun Bung Fai 2023
27 Μαΐου-4 Ιουνίου 2023, περιοχή Suwannaphum, Roi Et

Αυτό το συναρπαστικό και γεμάτο δράση ετήσιο φεστιβάλ συνεχίζεται στο Roi Et τον Ιούνιο, στο οποίο οι αυτοσχέδιοι πύραυλοι εκτοξεύονται στον ουρανό σε ένα συναρπαστικό και θορυβώδες θέαμα που δεν πρέπει να χάσετε.

Καταπληκτική γαστρονομική πόλη της Ταϊλάνδης
31 Μαΐου-2 Ιουνίου 2023, Μπανγκόκ
9-11 Ιουνίου 2023, Khon Kaen
16-18 Ιουνίου 2023, Πουκέτ
23-25 ​​Ιουνίου 2023, Chanthaburi

Το έργο «Amazing Thailand Culinary City» στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση της Ταϊλάνδης ως τουριστικού προορισμού γαστρονομίας παγκόσμιας κλάσης. Ενώ η έκθεση στην Μπανγκόκ αποτελεί κεντρική σκηνή για τους επαγγελματίες της βιομηχανίας του γαστρονομικού τουρισμού, τρεις άλλες εκδηλώσεις στο Khon Kaen, το Phuket και το Chanthaburi έχουν σχεδιαστεί για να παρουσιάσουν γαστρονομικές εμπειρίες από την αντίστοιχη περιοχή.

Διαπεριφερειακή Έκθεση Ταξιδίων
1-4 Ιουνίου 2023, Εθνικό Συνεδριακό Κέντρο Queen Sirikit, Μπανγκόκ
23-25 ​​Ιουνίου 2023, Εμπορικό Κέντρο UD Town, Udon Thani

Παρουσιάζεται υπό την έννοια του «Ταξίδι μέσω της Ταϊλάνδης, βιώστε απεριόριστα οφέλη», η εκδήλωση πραγματοποιείται για να ενθαρρύνει τα ταξίδια μεταξύ των περιοχών. Η έκθεση θα περιλαμβάνει προσφορές και ειδικές προσφορές από καταλύματα, αξιοθέατα, τουριστικές εταιρείες και άλλα τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, καθώς και εργαστήρια DIY για την τοπική σοφία από τις πέντε περιοχές της Ταϊλάνδης.

Καταπληκτική εμπειρία Φεστιβάλ Κινηματογράφου
2-4 Ιουνίου 2023, Wisdom Valley, περιοχή Bang Lamung, Chon Buri

Το Amazing Film Festival Experience, που διοργανώνεται για πρώτη φορά, θα παίξει ταινίες σε γιγάντιες υπαίθριες οθόνες σε τέσσερις διαφορετικές σκηνές – παραλίμνια, υπαίθριο θέατρο, κάθετος κινηματογράφος και στυλ θεάτρου του δάσους. Για το τριήμερο της εκδήλωσης, θα υπάρχουν ζωντανές μουσικές παραστάσεις με καλλιτέχνες της Ταϊλάνδης.

Καταπληκτικό Phuket Plus Surf Fest 2023
2-4 Ιουνίου 2023, Παραλία Kamala, Πουκέτ
16-18 Ιουνίου 2023, Patong Beach, Phuket
23-25 ​​Ιουνίου 2023, Surin Beach, Πουκέτ

Το Amazing Phuket Plus Surf Fest 2023 στοχεύει να προωθήσει τα διάσημα σημεία σέρφινγκ της Ταϊλάνδης στην παγκόσμια σκηνή και να προσελκύσει περισσότερους αθλητικούς τουρίστες στο βασίλειο. Μαζί με τους διαγωνισμούς σέρφινγκ, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης φαγητό, μουσική και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες και σηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν σέρφινγκ στην Ταϊλάνδη.

Run Fun Fruit At Chanthaburi 2023
3 Ιουνίου 2023, Chanthaburi Provincial Administration Organisation, Chanthaburi

Run Fun Fruit Στο Chanthaburi 2023 θα αντικατοπτρίζεται η ατμόσφαιρα του οπωρώνα για την οποία είναι γνωστή η επαρχία Chanthaburi, και περιλαμβάνει έναν Mini Marathon 10 km και Fun Run 5 km.

Krabi Music Coffee & Craft #2
3, 4, 10, 11 Ιουνίου 2023, προκυμαία της πόλης Krabi και Khao Khanap Nam, Krabi

Το Krabi Music Coffee & Craft #2 διαθέτει διαφορετικές γεύσεις και είδη καφέ που μπορείτε να απολαύσετε σε ένα φιλικό και γραφικό περιβάλλον, μαζί με συνοδευτική μουσική και έργα τέχνης και χειροτεχνίας για να δοκιμάσετε, από τις 11.00:18.00 έως τις XNUMX:XNUMX. σε κάθε μέρα.

Καταπληκτική ταϊλανδέζικη γεύση@Rayong
3-5 Ιουνίου 2023, Rayong

Η εκδήλωση Amazing Thai Taste@Rayong είναι μία από τις τρεις παρόμοιες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για την προώθηση της εικόνας του ταϊλανδέζικου φαγητού, ενός από τα θεμέλια soft-power 5F της Ταϊλάνδης. Τα άλλα είναι το Amazing Thai Taste@Chiang Mai που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο και το Amazing Thai Taste@Udon τον Αύγουστο.

Bangkok Pride 2023
4 Ιουνίου 2023, διασταύρωση Pathumwan προς Ratchaprasong, Μπανγκόκ

Φιλικό προς όλα τα φύλα και ηλικίες, η εκδήλωση θα έχει τη μεγαλύτερη σημαία του ουράνιου τόξου στην Ταϊλάνδη, που αντιπροσωπεύει την ισότητα της κοινότητας LGBTQ+, και για πρώτη φορά θα υπάρχει το Pride Stage που θα γιορτάζει τη διαφορετικότητα των φύλων μπροστά στο centralwOrld από τις 14.00:20.00 έως τις XNUMX:XNUMX.

Chumphon Night Run 2023
4 Ιουνίου 2023, Chumphon City Pillar Shrine, Chumphon

Το Chumphon Night Run 2023 διαθέτει μίνι μαραθώνιο 12 χιλιομέτρων και διασκεδαστική διαδρομή 5.1 χιλιομέτρων, με τη γραμμή εκκίνησης και τερματισμού να βρίσκεται στον δρόμο Paramindramakha μπροστά από το Chumphon City Pillar Shrine. Στην ατμόσφαιρα της εκδήλωσης θα προστεθεί ο διακοσμητικός φωτισμός, οι δραστηριότητες ζωγραφικής σώματος και η μουσική από ντόπιους καλλιτέχνες.

Φεστιβάλ Γεωπάρκων και Απολιθωμάτων 2023
8-10 Ιουνίου 2023, Central Korat, Nakhon Ratchasima

Γιορτάζοντας την ανακήρυξη του εθνικού γεωπάρκου Khorat και του Παγκόσμιου Γεωπάρκου της UNECSO Khorat, η εκδήλωση περιλαμβάνει έναν δημιουργικό διαγωνισμό ενδυμάτων και διαγωνισμούς που επικεντρώνονται στη δημιουργία παιχνιδιών από την «απολιθωμένη γη του Isan», το καλύτερο φαγητό από την περιοχή διατήρησης της φύσης στη γη του γεωπάρκου, τις καλύτερες ιδέες για geopark go green κοινοτικά προϊόντα και άλλα θέματα που σχετίζονται με τα ορυκτά.

Suphan Buri Music Craft & Folk Art Festival 2023
9-13 Ιουνίου 2023, Wat Pa Lelai, Suphan Buri

Το Suphan buri υπερηφανεύεται ως μια δημιουργική πόλη μουσικής, καθώς είναι η προέλευση πέντε μουσικών ειδών ταϊλανδέζικου στιλ, όπως το παλιό ταϊλανδέζικο τραγούδι, το λαϊκό τραγούδι της Ταϊλάνδης, το ταϊλανδέζικο κάντρι τραγούδι, το σύγχρονο ταϊλανδέζικο λαϊκό τραγούδι και το ταϊλανδέζικο έγχορδο ποπ-ροκ τραγούδι. Έτσι, το φεστιβάλ προβάλλει αυτή τη μοναδικότητα της επαρχίας με μια σειρά από μουσικές παραστάσεις όλων των μουσικών ειδών ταϊλανδέζικου στυλ, πολιτιστικές παραστάσεις, ακαδημαϊκές ομιλίες, 'Wai Khru' τελετή, μια αγορά τέχνης, μια έκθεση με πολιτιστικά προϊόντα από 25 επαρχίες στις Κεντρικές και Ανατολικές περιοχές της Ταϊλάνδης και μια εθνοτική πολιτιστική παρέλαση. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης δραστηριότητες για τον σεβασμό της σεβάσμιας εικόνας Luang Pho To της επαρχίας Suphan Buri και προσφορά ελεημοσύνης για μοναχούς.

Μαραθώνιος Λαγκούνα Πουκέτ 2023
10-11 Ιουνίου 2023, Λαγκούνα Πουκέτ

Ο κορυφαίος μαραθώνιος στην Ταϊλάνδη και το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του Πουκέτ, ο Supersports Laguna Phuket Marathon είναι πιστοποιημένος από την Ένωση Διεθνών Μαραθωνίων και Αγώνων Αποστάσεων και είναι προκριματικός αγώνας για τον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Φέτος, το παιδικό τρέξιμο 10.5 χλμ., 5 χλμ. και 2 χλμ. διοργανώνονται το πρωί της 10ης Ιουνίου. Ο Μαραθώνιος και η Σκυταλοδρομία Μαραθωνίου και ο Ημιμαραθώνιος θα πραγματοποιηθούν στις 11 Ιουνίου.

Ημιμαραθώνιος της Bangkok Airways Samui
11 Ιουνίου 2023, Phru Chaweng, Samui, Surat Thani

Η διοργάνωση περιλαμβάνει ημιμαραθώνιο 21 χιλιομέτρων, αγώνες 10 χιλιομέτρων και 5 χιλιομέτρων μέσα από το γραφικό νησιωτικό τοπίο του Samui. Εκτός από τους αγώνες, υπάρχουν επίσης διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις, όπως ζωντανή μουσική και φαγητό και ποτό προς πώληση.

Μαραθώνιος Χούα Χιν 2023
11 Ιουνίου 2023, Hua Hin, Prachuap Khiri Khan

Η τρίτη έκδοση του Hua Hin Marathon, που ξεκινά και τελειώνει στον ναό Khao Krailas, περιλαμβάνει έναν Μαραθώνιο 42.195 χλμ., Ημιμαραθώνιο 21 χλμ., Μίνι Μαραθώνιο 10.5 χλμ. και Διασκεδαστικό Τρέξιμο 5 χλμ. που περιλαμβάνουν την παραλία στις αντίστοιχες διαδρομές τους.

Cafe Run Rally 2023
11 Ιουνίου 2023, Hat Yai, Songkhla

Το Café Run Rally έχει να κάνει με τη διασκέδαση και τη στάση όσο συχνά θέλετε κατά μήκος 12 χιλιομέτρων στο δρόμο για να ζήσετε τις δραστηριότητες οικοτουρισμού που προσφέρονται στην κοινότητα Baan Thung Jung της υποπεριφέρειας Pha Thong, καθώς και το γραφικό τοπίο και φυσικό περιβάλλον.

Καταπληκτική Μεγάλη Έκπτωση στην Ταϊλάνδη 2023
15 Ιουνίου-15 Αυγούστου 2023
Μπανγκόκ, Τσιάνγκ Μάι, Πουκέτ, Ούντον Τάνι, Τσον Μπούρι (Πατάγια), Σονγκλά (Χατ Γιάι)

Αυτή η κορυφαία ετήσια εκδήλωση προσφέρει εκπτώσεις για αγορές, φαγητό, πτήσεις και ταξίδια και άλλα προνόμια σε καταστήματα και εγκαταστάσεις που συμμετέχουν στην Μπανγκόκ, στο Τσιάνγκ Μάι, στο Πουκέτ, στο Udon Thani, στο Chon Buri (Παττάγια) και στο Songkhla (Hat Yai). Η εκδήλωση ενισχύει την εικόνα της Ταϊλάνδης ως ενός από τους έξι κορυφαίους προορισμούς για ψώνια στον κόσμο. Περισσότερες από 10,000 μεγάλες προσφορές προσφέρονται στις έξι πόλεις, συμπεριλαμβανομένων εκπτώσεων για αγορές έως και 80%.

Το PEAK Sukhothai
17-18 Ιουνίου 2023, Εθνικό Πάρκο Ramkhamhaeng, Σουκοτάι

Ο αγώνας Peak, Sukhothai προσφέρει στους δρομείς την ευκαιρία να κατακτήσουν το Khao Luang, στα 1,200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, την υψηλότερη κορυφή στην επαρχία Sukhothai. Διεξάγοντας σε μονοπάτι διαδρομής, ο αγώνας περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες ξεκινώντας με 1 Κορυφή που έχει απόσταση αναρρίχησης περίπου 3.5 km, αθροιστικό ύψος 950 μέτρα και συνολική απόσταση πάνω από 7 km. Η κατηγορία 2 κορυφών είναι διπλάσια, η κατηγορία 3 κορυφών τρεις φορές αυτή και η κατηγορία Peak 24 ώρες είναι όσες φορές μπορεί να κάνει ένας δρομέας.

Μονοπάτι Khao Prathap Chang 2023
17-18 Ιουνίου 2023, Λογοτεχνικός Βοτανικός Κήπος Baan Chom Bueng, Ratchaburi

Η διοργάνωση Khao Prathap Chang Trail 2023 περιλαμβάνει αγωνιστικές αποστάσεις 3 km, 10 km, 25 km, 35 km και 50 km που θα πραγματοποιηθούν όλες στις 18 Ιουνίου, ενώ υπάρχει επίσης ένα τρέξιμο 3 km για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. προχθές στις 17 Ιουνίου.

HATYAI 21 Run Awakening
18 Ιουνίου 2023, Hat Yai, Songkhla

Η επαρχία Songkhla και ο ιδιωτικός τομέας διοργανώνουν από κοινού τον αγώνα HATYAI 21 Run Awakening με στόχο να τον καταστήσουν μια παγκόσμιας κλάσης διοργάνωση τρεξίματος. Ο αγώνας θα ξεκινήσει και θα τερματιστεί μπροστά από τους 60th Επετειακός Εορτασμός της Αυτού Μεγαλειότητας Εισόδου του Βασιλιά στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Throne, με συνολική απόσταση διαδρομής 21.1 km.

Φεστιβάλ Bun Luang και Phi Ta Khon 2023
23-25 ​​Ιουνίου 2023, περιοχή Dan Sai, Loei

Γνωστό και ως Φεστιβάλ Φαντασμάτων, αυτή η μοναδική γιορτή είναι γεμάτη χρώμα, πολιτισμό και παράδοση. Το πιο γνωστό στοιχείο του είναι η μεγαλειώδης παρέλαση Phi Ta Khon από ντόπιους που χορεύουν και χτυπούν πόζες φορώντας τεράστιες μάσκες φτιαγμένες από σκαλισμένους κορμούς δέντρων καρύδας, με ψάθινες κολλώδεις ατμομάγειρες ρυζιού για να φαίνονται πιο ψηλοί και πιο γκροτέσκοι.

Οι δραστηριότητες την πρώτη ημέρα περιλαμβάνουν προσφορές φαγητού σε μοναχούς, τελετή συγκέντρωσης πνευμάτων, πολιτιστική τελετή και σκηνικές παραστάσεις. Τη δεύτερη μέρα είναι η επίσημη τελετή έναρξης του φεστιβάλ μπροστά από το Περιφερειακό Γραφείο του Νταν Σάι, μια πρόσκληση πνευμάτων και η παρέλαση Phi Ta Khon, η αξιοποίηση και η εκτόξευση ρουκετών μπαμπού. Την τρίτη ημέρα θα γίνουν 13 διαδοχικά βουδιστικά κηρύγματα στον ναό Phon-Chai και παρέλαση διαδοχικών βουδιστικών κηρυγμάτων όλων των χωριών στην περιοχή Dan Sai.

Φεστιβάλ Πουκέτ Περανακάν 2023
23-25 ​​Ιουνίου 2023, Παλιά Πόλη, Πουκέτ

Μια διεθνής παρέλαση σε στυλ καρναβαλιού σε απόσταση άνω των 1.2 χιλιομέτρων και με περισσότερους από 700 συμμετέχοντες και 20 πομπές, που προβάλλει την πλούσια κληρονομιά και παράδοση της περιοχής της Παλιάς Πόλης και την ιστορία του Πουκέτ Peranakan. Άλλες παραστάσεις περιλαμβάνουν μια παράσταση φωτός και ήχου. Οι ντόπιοι κάτοικοι και οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να ντύνονται με παραδοσιακές στολές Baba ή/και Kebaya.

Γκραν Πρι Bangsaen 2023
27 Ιουνίου-2 Ιουλίου 2023, στην παραλία Bang Saen, Chon Buri

Το Bangsaen Grand Prix είναι ο εμβληματικός αγώνας του ασιατικού πρωταθλήματος αγώνων σιρκουί B-Quik Thailand Super Series (TSS) με κατηγορίες FIA GT3, GTM, GT4, τουριστικό αυτοκίνητο, αυτοκίνητο παραγωγής, οικολογικά αυτοκίνητα και φορτηγά. Το TSS, που ιδρύθηκε το 2013, βρίσκεται φέτος στα 11 τουth εποχή. Το Grand Prix του Bangsaen πραγματοποιείται σε μια πίστα δρόμου 3.7 χιλιομέτρων που έχει εγκριθεί από τη FIA και θα περιλαμβάνει περισσότερα από 100 αυτοκίνητα που θα συμμετέχουν.

Λάβετε υπόψη ότι οι εγγραφές για τις περισσότερες εκδηλώσεις τρεξίματος έχουν κλείσει, αλλά οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη διασκεδαστική ατμόσφαιρα σε κάθε τοποθεσία.

=====================

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.