Οι ηγέτες της βιομηχανίας κάνναβης στην Ταϊλάνδη λένε στη νέα κυβέρνηση να μην επαναπροσδιορίσει τη μαριχουάνα ως ναρκωτικό

Το Cannabis Future Network στην Ταϊλάνδη κάλεσε τρία συμμαχικά κόμματα, δηλαδή το Move Forward Party, το Pheu Thai Party και το Prachachart Party, να απόσχουν από την επαναφορά της κάνναβης ως ναρκωτικού. Το δίκτυο, επικαλούμενο έρευνα που διεξήχθη από την Ad-Hoc Επιτροπή για τη Συστηματική Ανάλυση Κάνναβης και Κάνναβης, υποστήριξε ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν αντιπαραγωγική και θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετα προβλήματα.

Εκφράζοντας ανησυχία για το θέμα, ο επικεφαλής του Cannabis Future Network Prasitchai Nunual είπε ότι η ad-hoc επιτροπή συστάθηκε πριν από τις εκλογές για να διερευνήσει την αφαίρεση της κάνναβης από τη λίστα ναρκωτικών και να μελετήσει τη συστηματική χρήση του φυτού. Σημείωσε ότι η επιτροπή απαρτίζεται όχι μόνο από εμπειρογνώμονες αλλά και εκπροσώπους από διάφορα πολιτικά κόμματα, τα οποία υπέγραψαν όλα μια ατζέντα εργασίας στις 22 Μαΐου.

Ο Πρασιτσάι έκρινε αντιφατική την πρόθεση των μερών να αναθεωρήσουν τη στάση τους για την κάνναβη, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης του ναρκωτικού της καθεστώτος. Υποστήριξε ότι η αλλαγή της ημερήσιας διάταξης φαινόταν να υποκινείται από το συμφέρον των κομμάτων και όχι από την ευημερία του έθνους, και επιπλέον, δεν βασιζόταν σε υπάρχοντα στοιχεία.

Αν και αναγνώρισε το δικαίωμα των κομμάτων να επανεξετάσουν τις θέσεις τους υπό το φως των προηγούμενων μελετών της επιτροπής, ο Πρασιτσάι τόνισε ότι τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να βασίζονται στα πορίσματα της επιτροπής και όχι στην κοινή γνώμη ή στα προσωπικά πολιτικά οφέλη. Προειδοποίησε επίσης ότι η αλλαγή της πολιτικής για την κάνναβη που βασίζεται αποκλειστικά στο δημόσιο αίσθημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακούσιες συνέπειες.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το Ταϊλανδικό Εθνικό Γραφείο Ειδήσεων

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/