Οι ΗΠΑ αρνούνται επίσημα την πώληση αεροσκαφών F-35 στην Ταϊλάνδη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν να πουλήσουν μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35 stealth στην Ταϊλάνδη λόγω προβλημάτων εκπαίδευσης και τεχνικών απαιτήσεων, σύμφωνα με τη Βασιλική Αεροπορία της Ταϊλάνδης (RTAF).

Η Ταϊλάνδη, η οποία χαρακτηρίστηκε σημαντικός σύμμαχος εκτός ΝΑΤΟ από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2003, είχε δεσμεύσει πέρυσι έναν προϋπολογισμό 13.8 δισεκατομμυρίων μπατ (407.68 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για νέα αεριωθούμενα αεροσκάφη για να αντικαταστήσουν τα παλιά της, κυρίως αμερικανικής κατασκευής F-5 και F. -16 μαχητές.

Προσδιόρισε ως στόχο έως και οκτώ αεροσκάφη Lockheed Martin F-35A.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της RTAF, ACM Prapas Sornchaidee, ανέφερε σε δήλωση ότι η πώληση των μαχητικών πέμπτης γενιάς υπόκειται σε όρους που περιελάμβαναν χρονικούς περιορισμούς, τεχνικές απαιτήσεις και συμβατότητα συντήρησης και ως εκ τούτου οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ήταν σε θέση να προσφέρουν την πώληση.

Το F-35 είναι ένα από τα πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη στον κόσμο και θεωρείται ευαίσθητη εξαγωγή που πωλείται μόνο στους στενότερους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι στην Ασία-Ειρηνικό περιλαμβάνουν την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Σιγκαπούρη.

Η Ταϊλάνδη διαθέτει επί του παρόντος 12 μαχητικά αεροσκάφη JAS-39 Gripen κατασκευασμένα από τη Σουηδική Saab εκτός από τα αμερικανικά μοντέλα της, πολλά από τα οποία λειτουργούν εδώ και δεκαετίες.

Ο στρατός της Ταϊλάνδης χρησιμοποίησε την αμερικανική τεχνολογία από την εποχή του πολέμου του Βιετνάμ, όταν φιλοξενούσε στις βάσεις του προσωπικό της αμερικανικής αεροπορίας και του ναυτικού. Η Ταϊλάνδη φιλοξενεί εδώ και πολλά χρόνια ετήσιες εκπαιδευτικές ασκήσεις «Cobra Gold» με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ACM Prapas είπε ότι η RTAF θα αντικαταστήσει ακόμα τα τζετ F-16 και οι ΗΠΑ πρόσφεραν αναβαθμισμένα μοντέλα F-15 και F-16, τα οποία θα μπορούσαν να μεταφερθούν πιο γρήγορα.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το Γραφείο Ειδήσεων της Κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/