Κορυφαίες ιστορίες της Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Πολωνός φέρεται να δολοφονεί Ουκρανή και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, έως Κυριακή 21 Μαΐου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Η αρχηγός του κόμματος The Move Forward, Pita Limjaroenrat, 42 ετών, τη Δευτέρα (15 Μαΐουth) κήρυξε νίκη μετά την ανεπίσημη καταμέτρηση των ψήφων για τις γενικές εκλογές της Ταϊλάνδης που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Εκλογική Επιτροπή (EC).

Ο αρχηγός του κόμματος Move Forward, Πίτα Λιμγιαροενράτ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με πέντε πρώην κόμματα της αντιπολίτευσης και ένα νέο κόμμα, με συνολικά 309 έδρες στο Κοινοβούλιο και τον ίδιο ως Πρωθυπουργό.

Η υποψήφια πρωθυπουργός του Κόμματος Move Forward (MFP) Pita Limjaroenrat ανακοίνωσε επίσημα την Πέμπτη τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού που αποτελείται από 8 κόμματα με 313 βουλευτές.

Η Ταϊλανδική Εκλογική Επιτροπή (EC) δήλωσε τη Δευτέρα (15 Μαΐου).th) ότι το 75.22 τοις εκατό των κατοίκων της Ταϊλάνδης συμμετείχαν σε εκλογές που είναι το υψηλότερο ρεκόρ στην ιστορία της Ταϊλάνδης.

Ωστόσο, θα είναι μακρύς ο δρόμος για την πρωθυπουργική θέση και θα έχει πολλά εμπόδια για τον Πίτα, καθώς δεν τον υποστηρίζουν όλοι σε αυτόν τον ρόλο, ειδικά από το συντηρητικό κατεστημένο.

2. Αν και οι γενικές εκλογές της Ταϊλάνδης οδήγησαν σε μια ηρωική νίκη για το Κόμμα Move Forward, η προσπάθειά τους να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού μπορεί να μην είναι ξεκάθαρη αφού ορισμένα μέλη της άνω βουλής (Γερουσία) κατέστησαν σαφές ότι δεν θα ψηφίσουν για την πρωθυπουργία του κόμματος υποψήφιος ως ο 30ός πρωθυπουργός της χώρας.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλαπλά πιθανά προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσει το Move Forward Party.

3. Ένας Πολωνός φέρεται να δολοφόνησε μια Ουκρανή και τη διαμέλισε κόβοντας το σώμα της με ένα πριόνι σε μια συγκυριαρχία στην Μπανγκόκ.

Ένας Πολωνός συνελήφθη κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη στο Sa Kaeo, αφού φέρεται να σκότωσε και διαμέλισε μια Ουκρανή σε μια συγκυριαρχία στο Bang Kho Laem.

Ένας Πολωνός ύποπτος που συνελήφθη αφού φέρεται να σκότωσε και διαμέλισε μια Ουκρανή σε συγκυριαρχία στην Μπανγκόκ, αρνήθηκε να πει οτιδήποτε στην αστυνομία της Ταϊλάνδης και στα μέσα ενημέρωσης.

Η αποκρουστική μυρωδιά από έναν Πολωνό ύποπτο, ο οποίος φέρεται να δολοφόνησε μια Ουκρανή, τράβηξε την προσοχή του προσωπικού σε ένα εστιατόριο στην Μπανγκόκ και βοήθησε στη σύλληψή του.

Αυτό το έγκλημα συγκλόνισε τόσο τα ταϊλανδικά όσο και τα ξενόγλωσσα μέσα ενημέρωσης και έγινε πρωτοσέλιδο διεθνώς. Ο ύποπτος εξακολουθεί να αρνείται να μιλήσει για το φερόμενο έγκλημα ή να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

4. Ένας Κινέζος επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός με περισσότερα από 20 μαχαιρώματα και τραύματα από μαχαιριές σε ένα θέρετρο στο Mueang Trang.

Τρεις ύποπτοι που φέρεται να συμμετείχαν στη δολοφονία ενός Κινέζου επιχειρηματία στο Τρανγκ συνελήφθησαν στο Σατούν.

Τρεις ύποπτοι που συμμετείχαν στη δολοφονία Κινέζου επιχειρηματία στο Τρανγκ κατηγορήθηκαν επίσημα.

Αυτή ήταν επίσης μια πολύ καλά διαβασμένη ιστορία και πολύ αμφιλεγόμενη, το θύμα ήταν παντρεμένο με πολλά παιδιά και «επισκεπτόταν» τακτικά έναν από τους υπόπτους, έναν ανήλικο.

Και, αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα. Σας ευχαριστούμε όπως πάντα που διαβάσατε τα Νέα της Pattaya/TPN News!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.