Νομιμοποίηση της κάνναβης στην Ταϊλάνδη: Τι ακολουθεί για τη βιομηχανία μετά τις εκλογές;

 Αυτή την εβδομάδα τα μέσα TPN είχαν την ευκαιρία μιλήστε με τον Ian από το FRESH MEDIQ στην Πατάγια σχετικά με το μέλλον της νομιμοποίησης της κάνναβης στην Ταϊλάνδη. Προσφέρει τη μοναδική του προοπτική από τη συμμετοχή στη βιομηχανία ιατρικής κάνναβης και τη βοήθεια στην αποποινικοποίηση του φυτού με την έρευνα που έκανε η ομάδα του.

  1. Ίαν, ας βγάλουμε από τη μέση τη μεγαλύτερη ερώτηση. Πού βλέπετε να πηγαίνουν οι νόμοι για την κάνναβη μετά τις εκλογές στην Ταϊλάνδη;

Μπορώ να δω ότι οι νόμοι για την κάνναβη ακολουθούν έναν από τους δύο τρόπους: είτε να επιστρέψουμε σε μια κατηγορία ναρκωτικών 5 όπως ήταν πριν είτε να συνεχίσουμε στις γκρίζες ζώνες όπως είναι τώρα. Φαίνεται ότι όλα τα πολιτικά κόμματα διχάζονται σε αυτές τις δύο πιθανότητες.

  1. Ως κορυφαία κλινική ιατρικής κάνναβης που υποστηρίζει τους αγρότες της Ταϊλάνδης και χρησιμοποιεί φάρμες βοτάνων στην Ταϊλάνδη, πώς η Ταϊλάνδη σταματά το μεγάλο πρόβλημα της παράνομης εισαγωγής και υποστηρίζει καλύτερα τη βιομηχανία της Ταϊλάνδης στο σύνολό της;

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να διευκρινίσουμε τη διαφορά μεταξύ εισαγωγής και λαθρεμπορίου. Εξ όσων γνωρίζω, υπάρχουν μόνο 2-3 χώρες στον κόσμο που μπορούν να εξάγουν νόμιμα κάνναβη – όπως το Ισραήλ, η Ολλανδία και ίσως ο Καναδάς. Εάν μια άλλη χώρα δεν μπορεί νόμιμα να εξάγει, τότε πώς μπορούν οι επιχειρήσεις στην Ταϊλάνδη να εισάγουν νόμιμα; Είμαι από τις ΗΠΑ και βλέπω πολλή κάνναβη Καλιφόρνια στην Ταϊλάνδη. Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι η κάνναβη της Καλιφόρνια είναι λαθραία, δεν εισάγεται, επειδή είναι ομοσπονδιακό παράνομο στις ΗΠΑ να εξάγετε κάνναβη.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι ντόπιοι καλλιεργητές της Ταϊλάνδης μπορούν να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα είναι μέσω της κρατικής παρέμβασης, παρακολουθώντας το σπόρο προς πώληση. Οι ντόπιοι καλλιεργητές της Ταϊλάνδης θα πρέπει να δηλώνουν τους σπόρους τους και οι αποδόσεις τους πρέπει να καταγράφονται για να παρακολουθείται η ποσότητα της προσφοράς. Με αυτόν τον τρόπο, οι παράνομες προμήθειες θα μπορούσαν να συλληφθούν εάν ελεγχθούν. Έτσι λειτουργούν επί του παρόντος οι φάρμες ιατρικής κάνναβης και έτσι λειτουργεί ήδη η FRESH MEDIQ, αλλά αυτοί οι κανόνες δεν επιβάλλονται για όλες τις νέες επιχειρήσεις που πωλούν κάνναβη αυτήν τη στιγμή.

Ακολουθεί ένα πραγματικό παράδειγμα: η φάρμα ιατρικής κάνναβης έχει συμβόλαιο με την κυβέρνηση για Χ ποσότητα σπόρων και Χ ποσότητα φυτών ανά έτος. Κάθε φορά που η FRESH MEDIQ, ο έμπορος λιανικής, παραγγέλνει κάνναβη από το ιατρικό αγρόκτημα, λαμβάνουμε ένα τιμολόγιο με τους αριθμούς άδειας εκμετάλλευσης και την ποσότητα που παραδίδεται ανά στέλεχος. Στη συνέχεια, ο λιανοπωλητής υποβάλλει το Έντυπο ภท 27, το οποίο αντικατοπτρίζει αυτό το νέο απόθεμα αποθέματος κάνναβης. Καθώς η κάνναβη πωλείται μεμονωμένα σε ασθενείς, ο λιανοπωλητής υποβάλλει το Έντυπο 28, το οποίο αντικατοπτρίζει τις μεμονωμένες πωλήσεις. Αυτές οι δύο φόρμες πρέπει να συμβιβάζουν και να ταιριάζουν με το απόθεμα σε κάθε κατάστημα για να αποτρέψουν την παράνομη κάνναβη.

Αυτές οι δύο μορφές είναι επί του παρόντος σε ισχύ, αλλά δεν επιβάλλονται ούτε ελέγχονται από τις αρχές – αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η παράνομη κάνναβη εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα για την τοπική αγορά της Ταϊλάνδης. Η εφαρμογή ενός συστήματος παρακολούθησης από σπόρους προς πώληση και η επιβολή του θα εξαλείψει την παράνομα εισαγόμενη ή λαθραία κάνναβη στην Ταϊλάνδη.

  1. Βλέπετε κάποια πιθανότητα η Ταϊλάνδη να κάνει ξανά την κάνναβη ναρκωτικό, όπως φοβούνται κάποιοι;

Ναι, νομίζω ότι υπάρχει 50% πιθανότητα η κάνναβη να επιστρέψει σε μια κατηγορία ναρκωτικών XNUMX.

  1. Ποιες προτάσεις και συμβολή θα είχατε για τη ρύθμιση της κάνναβης χωρίς υπερβολική ρύθμιση, η οποία έχει βλάψει τη βιομηχανία σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ;

Προτείνω να θέσετε ένα υψηλότερο εμπόδιο για την είσοδο.

Η θέσπιση υψηλότερου φραγμού εισόδου για τους καλλιεργητές, τους χονδρεμπόρους, τους λιανοπωλητές και τους καταναλωτές θα εξαλείψει τους μη επαγγελματίες παίκτες και μόνο σοβαροί οργανισμοί θα προχωρούσαν στον χώρο της κάνναβης. Αυτήν τη στιγμή, φαίνεται ότι όποιος έχει τραπέζι στο δρόμο μπορεί να πουλήσει «ιατρική κάνναβη». Αυτή η λέξη "ιατρικό" δεν γίνεται σεβαστή από μη ιατρικά ιδρύματα. Αυτό αποτελεί κίνδυνο για τους καταναλωτές, επειδή είναι δύσκολο να διαφοροποιηθεί η ασφαλής κάνναβη από την μη ασφαλή κάνναβη (όπως η κάνναβη με βαρέα μέταλλα και φυτοφάρμακα) όταν κάθε κατάστημα ισχυρίζεται ότι είναι πιστοποιημένο ιατρικό ιατρείο. Οι κανονισμοί θα πρέπει να θέτουν υψηλότερα πρότυπα και πιο αυστηρές απαιτήσεις για το άνοιγμα βιτρινών και την καλλιέργεια κάνναβης για ιατρική χρήση.

  1. Πρέπει να επιτραπεί η συνέχιση της ψυχαγωγικής κάνναβης και πώς πρέπει να ρυθμιστεί;

Πιστεύω ότι είμαστε εν μέρει υπεύθυνοι για το πρόβλημα της ψυχαγωγικής χρήσης στις μέρες μας, επειδή παρέχαμε στην κυβέρνηση πολλά δεδομένα που αποδεικνύουν ότι η κάνναβη δεν είναι απειλητική για τη ζωή, είχε ελάχιστες παρενέργειες και είναι ασφαλής για χρήση σε υψηλές δόσεις. Δυστυχώς, όλα αυτά τα δεδομένα από τα τελευταία 5 χρόνια χρησιμοποιήθηκαν για να υποστηριχθεί η διαγραφή της κάνναβης ως ναρκωτικού από τον κατάλογο και τώρα η ψυχαγωγική χρήση είναι παντού.

Πιστεύω ακράδαντα στο να γίνει η κάνναβη προσβάσιμη σε όλους. Η κάνναβη έχει πραγματικά οφέλη για την υγεία και έχω δει τη θετική επίδραση της ιατρικής κάνναβης τα τελευταία 5 χρόνια. Ωστόσο, οι ιατρικοί ασθενείς θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα έναντι των χρηστών ψυχαγωγίας.

Στο παρελθόν, οι αγοραστές κάνναβης για πρώτη φορά έπρεπε να ελεγχθούν με ιατρικά ερωτηματολόγια και έπρεπε να υπογράψουν ένα έγγραφο Ενημερωμένης Συναίνεσης που εξηγούσε τους κινδύνους και τις προφυλάξεις που συνδέονται με τη χρήση κάνναβης. Αυτή η διαδικασία κράτησε περίπου 2-3 ​​λεπτά για τους αγοραστές για πρώτη φορά, αλλά μετά την εγγραφή τους, μπορούσαν να παραγγείλουν ξανά ελεύθερα είτε στην κλινική είτε στην ηλεκτρονική τηλεϊατρική.

Νομίζω ότι ένα σύστημα όπως αυτό για ψυχαγωγικούς χρήστες θα πρέπει να απαιτείται όταν αγοράζουν για πρώτη φορά στην Ταϊλάνδη. Πιστεύω ότι ο κανονισμός θα πρέπει να εφαρμόσει μια διαδικασία ελέγχου ή εγγραφής που θα ελέγχει την ηλικία των χρηστών ψυχαγωγίας, τις συνθήκες υγείας και την κατανόηση του τρόπου ασφαλούς χρήσης της κάνναβης πριν αγοράσουν ελεύθερα κάνναβη στην Ταϊλάνδη.

  1. Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες που λένε οι πολιτικοί με την κάνναβη είναι η ευκολία πρόσβασης για τη νεολαία. Πώς μπορεί αυτό να ελεγχθεί καλύτερα;

Συμφωνώ ότι η διατήρηση της κάνναβης μακριά από τα παιδιά πρέπει να είναι μια σοβαρή προτεραιότητα για να προχωρήσουμε. Οι απλοί έλεγχοι ταυτότητας στα ιατρεία θα μπορούσαν να λύσουν αυτό το πρόβλημα σε μικροεπίπεδο, αλλά νομίζω ότι η μακρο-λύση θα ήταν η ρύθμιση της πτυχής μάρκετινγκ και διαφήμισης της κάνναβης στους νέους.

Δεν νομίζω ότι τα φαγώσιμα κάνναβης των 50 mg πρέπει να συσκευάζονται σαν καραμέλα και να διαφημίζονται με κινούμενα σχέδια. Δεν θα πρέπει να επιτρέπεται στα ιατρεία να χρησιμοποιούν χαρακτήρες της Disney ως μασκότ που καπνίζουν bong στο λογότυπό τους. Αυτά είναι λανθασμένα μηνύματα επωνυμίας που απευθύνονται στη νεολαία. Κάνει την κάνναβη να φαίνεται οικεία και παιχνιδιάρικη στα παιδιά, όταν πρέπει να απευθύνεται περισσότερο στον ενήλικο καταναλωτή.

  1. Δεν σχετίζεται άμεσα με την κάνναβη, αν και πολλοί χρησιμοποιούν ατμούς για να την καπνίσουν… θα πρέπει να εξεταστούν ή να αλλάξουν και να νομιμοποιηθούν οι νόμοι για το άτμισμα;

Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι η εξάτμιση της κάνναβης είναι η πιο υγιεινή μέθοδος κατανάλωσης. Τώρα όμως δεν γίνονται όλοι οι ατμοποιητές το ίδιο. Ορισμένοι ατμοποιητές χρησιμοποιούν ένα θερμαντικό στοιχείο με βάση το μόλυβδο ή το κάδμιο που μπορεί να απελευθερώσει βαρέα μέταλλα στον ατμό προκαλώντας κίνδυνο τοξικής έκθεσης. Επικοινωνούν μαζί μου Κινέζοι κατασκευαστές ατμοποιητών κάθε εβδομάδα και οι φθηνές τιμές είναι ελκυστικές, αλλά όλες είναι συσκευές χαμηλής ποιότητας που ενέχουν κινδύνους για την υγεία των ασθενών μας, επομένως δεν διαθέτουμε ούτε διανέμουμε ατμοποιητές.

Υποστηρίζω τη νομιμοποίηση ιατρικών ατμοποιητών όπως οι γερμανικής κατασκευής συσκευές STORZ & BICKEL. Η Ταϊλάνδη θα μπορούσε επίσης να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ισραήλ και να κατασκευάσει τον δικό της ιατρικό ατμοποιητή για εγκεκριμένους μεταπωλητές εντός της χώρας.

  1. Έχουμε δεκαετίες στιγματισμού και προπαγάνδας που δικαίως έχει φοβίσει πολλούς πολιτικούς και ανθρώπους κατά της μαριχουάνας. Πώς ωριμάζει η νεοφυής βιομηχανία κάνναβης και πώς το αλλάζει αυτό ενώ αντιμετωπίζει πραγματικές ανησυχίες;

Η κάνναβη χρειάζεται περισσότερους επαγγελματίες υποστηρικτές για να βοηθήσουν στην αλλαγή του αρνητικού στίγματος που περιβάλλει τη βιομηχανία. Αυτός είναι μέρος του λόγου για τον οποίο εμείς στη FRESH MEDIQ ήμασταν πιο φωνητικοί για την κάνναβη τελευταία, επειδή χρειάζεται περισσότερη επαγγελματική εκπροσώπηση.

Με αναστατώνει να βλέπω το BBC, το CNN, το ABC και άλλα παγκόσμια ειδησεογραφικά δίκτυα να καλύπτουν παράνομα καταστήματα κάνναβης στους δρόμους. Η Ταϊλάνδη παρουσίασε την άσχημη πλευρά της κάνναβης στον κόσμο με υποστηρικτές που μοιάζουν με τον Bob Marley να μιλούν εκ μέρους της χώρας. Νομίζω ότι η κάνναβη έχει προβλήματα ωρίμανσης λόγω της εμφάνισης και των δονήσεων που εκπέμπει αυτός ο τύπος κάνναβης για χρήση στο δρόμο.

Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε επαγγελματικές οργανώσεις για να εκπροσωπήσουμε το κίνημα της κάνναβης στην Ταϊλάνδη. Νομίζω ότι ο Κυβερνητικός Φαρμακευτικός Οργανισμός (GPO), το Westland Herb Cannabis Farm και άλλα κυβερνητικά ιδρύματα θα έπρεπε να ήταν το πρόσωπο της κάνναβης στην Ταϊλάνδη… όχι το Get High Shop στο Soi Shady.

Αν θέλουμε να αλλάξουμε το αρνητικό στίγμα γύρω από την κάνναβη και να βοηθήσουμε τη βιομηχανία κάνναβης να ωριμάσει, τότε πρέπει να αρχίσουμε να εκπροσωπούμε τη βιομηχανία πιο επαγγελματικά. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικές ανησυχίες και να ενημερώσουμε καλύτερα το κοινό εάν οι υποστηρικτές μας ήταν κατάλληλοι επαγγελματίες της κάνναβης όπως Dr. Nuttamon Le Men MD που έχτισε τα θεμέλια του σημείου που βρισκόμαστε στην κάνναβη σήμερα.

  1. Μακροπρόθεσμα, 3-5 χρόνια, πού βλέπετε την κάνναβη ως βιομηχανία στην Ταϊλάνδη; Θα μπορούσε να βοηθήσει η πιθανότητα οι ΗΠΑ να τερματίσουν μια ομοσπονδιακή απαγόρευση;

Εάν οι ΗΠΑ τερματίσουν την ομοσπονδιακή απαγόρευση της κάνναβης, η δυναμική των εισαγωγών και των εξαγωγών θα εκραγεί στην Ταϊλάνδη. Στις ΗΠΑ, η ταϊλανδική κάνναβη θα θεωρούνταν εξωτική και ειδικό προϊόν. Στην Ταϊλάνδη, η κάνναβη των ΗΠΑ θεωρείται η υψηλότερη ποιότητα. Μπορώ να δω τόσο τις ΗΠΑ όσο και την Ταϊλάνδη να επωφελούνται αμοιβαία από την άρση της ομοσπονδιακής απαγόρευσης της κάνναβης και το άνοιγμα της πόρτας για νόμιμο παγκόσμιο εμπόριο.

Μακροπρόθεσμα, βλέπω την Ταϊλάνδη να είναι ο ηγέτης της κάνναβης σε όλη την Ασία. Μπορώ να δω άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας να διαβουλεύονται με την Ταϊλάνδη για την ανάπτυξη ιατρικής κάνναβης στη χώρα τους. Σε 3-5 χρόνια η σύγχυση-σκόνη θα καταλαγιάσει και η βιομηχανία κάνναβης θα πρέπει να είναι σε θέση να αναπτύσσεται συστηματικά και να χρησιμεύσει ως παράδειγμα σε άλλες χώρες που θέλουν να νομιμοποιήσουν.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το FRESH MEDIQ ή να το επισκεφτείτε αυτοπροσώπως, πατήστε ή κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

ΑΝΟΙΧΤΑ Δευτέρα – Σάββατο 10:00 π.μ. – 7:00 μ.μ

 Τηλέφωνο Αγγλικά: 092 971 5159

Τηλέφωνο Thai: 092 471 9159

Πατήστε ΕΔΩ για το Facebook τους

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: [προστασία μέσω email]

ΧΑΡΤΗΣΤΕ ΕΔΩ, ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ Ή ΠΑΤΗΣΤΕ

Επικοινωνήστε μαζί τους μέσω της ιστοσελίδας τους ΕΔΩ

Η προηγούμενη κάλυψή μας για το FRESH MEDIQ μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.