Πάνω από εκατό κιλά ψαριών βρέθηκαν νεκρά στη λίμνη Πουκέτ

Karon -

Περίπου 130 κιλά ψαριών βρέθηκαν νεκρά σε λίμνη στο Rawai.

Ο Αρχηγός Αλιείας του Πουκέτ κ. Sittiphon Mueangsong είπε στο Phuket Express ότι αυτή την εβδομάδα επιθεώρησαν τη λίμνη Nai Harn στο Rawai αφού ειδοποιήθηκαν ότι πολλά ψάρια βρέθηκαν νεκρά.

Από την επιθεώρησή τους, οι αξιωματούχοι της αλιείας διαπίστωσαν ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σημειώθηκε σημαντική βροχόπτωση στην περιοχή Rawai. Η βροχή είχε ως αποτέλεσμα να ξεπλύνει τη βρωμιά και τα ιζήματα στη λίμνη, μολύνοντας την περιοχή και μειώνοντας το διαθέσιμο οξυγόνο για τη θαλάσσια ζωή.

Επιπλέον, ο γενικός καιρός ήταν πολύ ζεστός αυτή την εβδομάδα στο Πουκέτ, προκαλώντας την άμεση αλλαγή της θερμοκρασίας στη λίμνη. Αυτοί οι παράγοντες προκάλεσαν σημαντική θανάτωση ψαριών, σύμφωνα με τον Sittiphon. Συνολικά στη λίμνη βρέθηκαν νεκρά περίπου 130 κιλά ψάρια.

Η λίμνη βρίσκεται σε κλειστή περιοχή στην οποία δεν είχε απελευθερωθεί νερό από ή προς τη θάλασσα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ως αποτέλεσμα, έχει ανοίξει μια πύλη νερού για να αφήσει το θαλασσινό νερό να εισέλθει στη λίμνη προκειμένου να αραιωθεί η ρύπανση στο μέλλον.

Το Τμήμα Αλιείας του Πουκέτ έχει αφαιρέσει τα νεκρά ψάρια από τη λίμνη.

*******************************

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.