Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης εξετάζει τον διεθνή φόρο αναχώρησης

Εθνική -

Στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσόδων της Ταϊλάνδης, έχει ξεκινήσει ένα ερωτηματολόγιο δημόσιας ακρόασης για τη συγκέντρωση της κοινής γνώμης σχετικά με έναν κρατικό φόρο αναχώρησης ύψους 1,000 μπατ.

Το ερωτηματολόγιο λέει ότι η νέα εισφορά θα βοηθήσει να αποτρέψει τους ντόπιους να ξοδεύουν πάρα πολλά στο πλοίο. Η ακρόαση θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 17 Μαΐου, με στόχο την εκτίμηση πιθανών επιπτώσεων του φόρου.

Σύμφωνα με το ερωτηματολόγιο, οι πολίτες της Ταϊλάνδης και οι ξένοι μόνιμοι κάτοικοι θα πρέπει να πληρώσουν φόρο αναχώρησης 1,000 μπατ για αεροπορικά ταξίδια και 500 μπατ για χερσαία και θαλάσσια ταξίδια. Αυτό στοχεύει να δημιουργήσει επιπλέον έσοδα για την κυβέρνηση και να αποτρέψει τους Ταϊλανδούς να ξοδεύουν υπερβολικά στο εξωτερικό, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Στοχεύει επίσης στη μείωση του εμπορικού ελλείμματος της χώρας.

Η ακρόαση προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς τουριστικούς φορείς στην Ταϊλάνδη.

Ο Charoen Wangananont, πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ταϊλάνδης (TTAA), είπε ότι η είσπραξη των εισφορών και η αρχή της δεν είναι ρεαλιστικές και παράλογες, επειδή η Ταϊλάνδη δεν αντιμετώπισε ποτέ προβλήματα που να σχετίζονται με εμπορικό έλλειμμα στον τουριστικό κλάδο, δεδομένου ότι το 70% του συνολικού εισοδήματος προέρχεται από τον εισερχόμενο τουρισμό, ενώ μόνο το 30% των δαπανών αφορά τον εξερχόμενο τουρισμό.

Είπε επίσης ότι τα 1,000 μπατ είναι πολύ ακριβά εν μέσω των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών και θα μπορούσαν να έχουν σημαντική επίδραση στον τουρισμό, υπερβαίνοντας ενδεχομένως τα έσοδα που αναμένει η κυβέρνηση να δημιουργήσει.

«Πιστεύαμε ότι ήταν ψευδείς ειδήσεις την πρώτη φορά που είδαμε τη δημοσκόπηση γιατί δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε μια τέτοια κίνηση. Εάν η κυβέρνηση πιστεύει πραγματικά ότι πρέπει να εισπράξει φόρο αναχώρησης, θα έπρεπε να το είχε κάνει πριν από την πανδημία, όταν η τουριστική βιομηχανία ήταν σε ανοδική πορεία. Ο συντελεστής εισφοράς θα πρέπει επίσης να είναι πιο κατάλληλος», είπε ο Charoen.

Ο Chotechuang Soorangura, αντιπρόεδρος της TTAA, είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι διαφανής ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα ξοδέψει τα έσοδα.

Συμφώνησε επίσης ότι ο συντελεστής εισφοράς είναι πολύ ακριβός, για παράδειγμα, η Ιαπωνία έχει επίσης φόρο αναχώρησης, αλλά είναι μόνο 1,000 ¥ ανά άτομο, ή περίπου 250 μπατ.

Εάν τελικά εφαρμοστεί ο φόρος, ο τουρισμός της Ταϊλάνδης θα επηρεαστεί, καθώς ο αριθμός των εξερχόμενων τουριστών θα συρρικνωθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανισορροπίες στις ροές ανθρώπων και να δημιουργούνται δυσκολίες στις αεροπορικές εταιρείες που σχεδιάζουν πτήσεις προς την Ταϊλάνδη.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/